Ellinor Danielss bild
Ellinor Daniels
Jag bloggar om mina små krämpor och vad man kan göra åt dem. Medarbetare här på Dina mediciner.

*************************************************************

Uppdaterad: 2010-05-07

1 kommentar

Tack vare Hans Grönlund kanske jag kan börja att gilla katter igen!

Nej jag gillar faktiskt inte katter! Eller jo det gör jag väl, men efter att jag blev allergisk mot dem i 7 årsåldern jag har undvikit dem och helt enkelt intalat mig själv att jag inte gillar dem...

Somrarna på landet handlade mest om att bära, kamma och klappa de kattungar som min släkting födde upp varje år. Jag var så fäst vid dom små liven att på var och vartannat kort på mig från den tiden även alltid innehöll en kattunge. Jag kom ihåg att jag tyckte att det var så fint. Att det var så mysigt att vara nära dom. Jag gillade dem helt enkelt.

Men när jag några år senare började få rinnande ögon, kliande hals och näsa bara jag gick in ett rum där en katt befann sig så ändrades mitt intresse för djuret dramatiskt. Jag gick från att älska till att hata. Inte för att jag inte gillade dem längre, utan för att varje möte med en katt slutade med att jag höll på att dö. Om jag en gång började klia med ett finger i ögat som jag tidigare hade klappat en katt med så var det kört, det gick inte att sluta klia.

Jag har sedan den tiden intalat mig själv att jag inte gillar katter, att dom har läskiga ögon, att dom inte är pålitliga och att dom helt enkelt inte vill oss människor väl. Fast jag kan nu erkänna att jag under denna dit som allergisk mot katter, innerst inne, vetat om vad jag egentligen ÄLSKAR dom!

Därför är jag extra glad idag. Glad för att en person vid namn Hans Grönlund, forskare vid Karolinska institutet kanske har kommit på något som gör att jag kan bli fri min kattallergi!
Det är en sensation! för om vaccinet kommer ut på marknaden så kan jag börja älska dem igen. På riktigt!

Kategorier:

Allergi Djur
Tillbaka till bloggen
*/ ?>

Kommentera artikeln

Kommentar av Walle

Skrivet 7/5

Håller med

Walles bild

Hoppas detta verkligen är på riktigt. Jag har flera kompisar som är allergiska mot katt, men som verkligen tycker om katter. Jag håller tummen för att du kan komma att älska katter igen, världens bästa djur. Har själv 4 stycken (i bland fler)

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att se om du är en människa.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Annons