Heidi Carlséns bild
Hej då semesterkilon!
Den här bloggen handlar om mig och min hälsa och mina nya kilon som kommit på besök under semestern. Nu ska de bort. Jag kommer att prova alla metoder i jakten på det som fungerar för mig. Här på Dinamediciner.se är jag marknadschef. Häng med!

*************************************************************

Uppdaterad: 2012-10-02

Kommentera

Nudlar och annat...

Bild

Lunch!

Jag fortsätter min färd mot en lättare tillvaro genom att åka tillbaka några år. Till studietiden.. Alla år då man åt nudlar till förbannelse och tänkte aldrig mer då sista tentan var gjord och sista kryddpåsen hade klippts upp och blandats med två minuters nudlarna. Lite deja vú känsla blev det allt då jag under tre dagar förra veckan återigen klippte upp kryddpåsar och blandade med nudlar, lite vatten och olja på, in i micron i 5 minuter och sådärja, då var lunchen serverad!

Smakmässigt var det ingen större skillnad från back in the days, möjligen att portionerna var större. Nudlarna behöver några minuter till i kokvattnet än vad som sägs på paketet, annars blir de väldigt al dente. Som de flesta lättare måltider ur NOKAs sortiment innehåller nudlarna ca 230 kcal per portion.

Förbränner du 3 000 kcal/dag och tar 4 måltider med NOKA (ca 1000 kcal) så blir överskottet på förbränningen i för¬hållande till tillförd energi ca 2000 kcal. Detta gör att du reducerar din vikt med omkring 250 gram/dag eller nästan 2 kg/vecka. Tränar du regelbundet eller har en hög förbränning ökar viktreduktionen med ca 0,5 till 1,5 kg/vecka.

Nu åt inte jag nudlar fyra gånger om dagen i fyra dagar, utan snarare två gånger om dagen i tre dagar varvat med jordgubbs shakerna från Nutrilett. Mättnaden håller i sig förvånansvärt länge, men just nu står vågen still. Varför? Säkerligen har jag rört mig alltför lite under veckan, vilket måste åtgärdas fortast möjligt. Även om man går ner i vikt av att äta nudlar och dricka shaker dagarna i ända behövs ändå den viktiga motionen. Låt vara att man bara tar trappor istället för hissen,det är vardagsmotion och den är nog så viktig.

Må gott så hörs vi snart igen! /Heidi

Nudlar och annat...

Uppdaterad: 2012-10-02

Kategorier:

print $kategorier; ?>
*/ ?>

Uppdaterad: 2012-08-31

Kommentera

Vågen visar vägen!

Bild

Middagstips!

Vågen har stått på 70 kilo, den har stått på 68,6 kilo och nu står den på 66,8 kilo! Framsteg med andra ord!

Jag har till största delen fortsatt med Nutriletts produkter. Tre dagars dieten intogs under förra helgen och har som ni ser givit resultat.

Paketet innehåller:
Frukost
- 2 st Choklad Shake
- 1st Jordgubb Shake
Lunch
- 3 st bars (Chrispy Chocolate, Karamell/toffee, samt Dark Chocolate)
Mellanmål
- 3 st grönsaksbuljong
- 3 st tomatsbuljong
Middag
- 1 st Tomato Pasta
- 1 st Pasta Carbonara
- 1 st Nudelsoppa med kycklingsmak
Efterrätt
- 1 st Vanilj pudding
- 2 st Choklad pudding
Allt som allt får man i sig ca 500 kcal om dagen. Det säger sig självt att man blir hungrig relativt fort. Smaken på produkterna är det inget större fel på, även om pastan drar lite åt kartongsmak hållet.

Återigen är det för mig en märklig känsla att äta chokladkakor för att gå ner i vikt. Då de smakar som choklad ska smaka går de naturligtvis med nöje ner. Jag funderar dock på detta med att skapa ett onödigt sockersug. Går man på denna diet under en längre period borde man ju osökt bli aningens sockerberoende trots att man inte var det från början.

Sammanfattningsvis vill jag säga att denna diet är för de hårdhudade, man blir hungrig relativt snabbt. Shakern smakar godis men det hjälps inte, jag längtar efter lagad mat som inte smakar choklad eller jordgubb. Men ner i vikt har jag gått,så bevisligen fungerar denna metod alla gånger!

Under helgen blir det NOKAS chokladshake som innehåller 256 kcal till skillnad mot Nutriletts jordgubbsshake som har 215 kcal i sig. Inte jämföra äpplen med päron? Förvisso inte, men lite intressant är det ju.

Må gott så hörs vi snart! /Heidi

Vågen visar vägen!

Uppdaterad: 2012-08-31

Kategorier:

print $kategorier; ?>
*/ ?>

Uppdaterad: 2012-08-27

Kommentera

Vem vill äta jordgubbshake till middag?

Bild

Helgmaten!

Jag har under två dagar provat Allévos potatis och purjolöks soppa. Den smakar mycket, känns mer matig än varma koppen även om man får lite av den känslan. Mättnaden sitter i länge, ända tills det är dags för mellanmålet två timmar senare.

Mellanmålet för dagen är en Choklate bar från Nutrilett. Känns mycket märkligt att äta en choklad kaka till mellanmål när man försöker gå ner i vikt. Smakar gott gör den och mättnaden infinner sig snabbt och håller i sig relativt länge.

Sammantaget vill jag säga att Allévos soppor känns mustiga och helt ok att äta. Jag kände mig mätt länge efteråt och den kändes inte konstgjord.

Nutriletts Choklate bar var onekligen god men det kändes som sagt märkligt att äta choklad under försök till viktminskning.

Frågan jag ställer mig är varför allt måste smaka choklad eller jordgubb? För min del känns det matigare och bättre att äta något varmt. Kanske en vanesak.

Därför ska det bli extra spännande under helgen då jag ska prova Nutriletts All in One tre dagars diet.

Vi hörs snart!

/Heidi

Ps: vågen står på stadiga 68,8 kg, inte mycket har hänt på två dagar med andra ord! :-)

Kategorier:

Kilokampen Allevo Nutrilett

Kategorier:

print $kategorier; ?>
*/ ?>

Uppdaterad: 2012-08-28

Kommentera

Kilokampen har börjat!

Bild

Frukost på jobbet!

Våren och sommaren kom och gick. Semesterkilona kom också men gick sedan aldrig vidare. De bestämde sig för att stanna helt enkelt.

Sju kilo tyngre på några enstaka månader har gjort att jag mot min vilja fått förnya garderoben, min hy som en gång strålade täcks med smink för att på articifiell väg åter stråla, håret har mist sin glans och så vidare, ni förstår nog poängen!

Sju kilo ska bort och detta illa kvickt!

Min kilokamp börjar med att jag dag för dag ska testa olika knep för att snabbt gå ner något enstaka kilo för att bli mer motiverad att på egen hand fortsätta resan mot min ursprungsvikt.

Jag är 33 år, tvåbarnsmor, tränar då jag hinner och älskar mat i alla former. Här på Dinamediciner.se är jag marknadschef och när vi har viktrelaterade kunder kommer jag att vara transparant med det.
Häng med mig på min resa, kanske även du blir motiverad att haka på?

Vi ses! /Heidi

Kategorier:

Kilokampen Nutrilett

Kilokampen har börjat!

Uppdaterad: 2012-08-28

Kategorier:

print $kategorier; ?>
*/ ?>

Annons