Uppdaterad: 2012-10-24

6 kommentarer

HPPD av missbruka av "Partydroger"

Här kommer ett långt inlägg om ett psykiskt tillstånd man kan få av bruk, tex LSD,svamp, Extasy(mdma) cannabis... tar upp detta för att det är inte många som vet vad det är, inte många läkare som vet vad det är kanske många som lider i onödan.
Ska bara till lägga att tillståndet INTE är en psykotisk sjukdom.
Jag har fått en skada som heter HPPD som man få av "partydroger" MDMA, Lsd mfl och det har förändrat mitt liv totalt.

Ska lägga in en länk om det, men jag ska beskriva mina symtom. Fick det efter en riktig hård period när jag var ca 17 år. Hade fastnat för E och kunde ta det 3 gånger i veckan, ibland kunde det bli upp till 15 st på en kväll, fast det var bara dom 7 första som gav effekt dom andra 8 av ingen effekt...

Men jag fick en jätte Panikattack och det var då mina symtom kom och dom har jag idag med och det var minst 10 år sedan.

Symtomen, min syn blev lite utflippad har ett konstant flimmer(tvbrus) kollar jag upp något lj tex solen, ser jag ljusbollar med svans (liknar en komet) som rör sig i cirklar, som jättesmå och ser fler st. Kan se ut som föremål rör sig, andas, ser skuggor runt föremål, Och samtidig koment.

¨

Kom en ångest som jag aldrig har haft innan. Kroppsligt fick jag myrkrypp, avdomningar, vanlig ångest, och det som hjälper mot det är benso, opiator men det funkar inte att ta det, slutar i ett kraftog missbruk, och har gått igenom en 12 stegbehandling oc har varit ren ni cca 1,5 år.

Jag får Lyrica mot ångesten som har hjälpt mig jättebra mot ångesten och den kan jag kontrollera och tar rätt dos och det blir inte som benso där jag kunde knapra om 50 st Iktorvil på 2 dagar..

Fick andra symtom med efter panikattack,, känner nästan aldrig sorg,,blir aldrg arg, håller mig typ på samma humär hela tiden...

känner aldrig mig sömning (ni vet den känslan man kan få på kvällen man blir dåsig och ögona kan man inet hålla upp, det är en skön känsla)) känner på samma nivå hela tiden inte direkt trött eller pigg, men jag kan få ånges när jag är trött, och har lärt mig att somna även om jag inte känner mig sömning, men det händer att jag känner mig sömning men det händer mycket sällan..

Känner inte den riktiga hunger känslan längre ligger p samma nivå hela tien varken hungrig elller mätt..

Kan känna en viss distans till verkligheten som att jag leber i en bubbla, och fått känslan att ja är död,, och att jag dog i tex i en överdos, men

det går över snabbt..

http://sv.wikipedia.org/wiki/Posthallucinatorisk_perceptionsst%C3%B6rning en länk om HPPD

http://sv.wikipedia.org/wiki/Depersonalisation

http://sv.wikipedia.org/wiki/Derealisation

http://www.multilingualarchive.com/ma/dewiki/sv/Hallucinogen_persisting_... ni kan läsa vad jag har skrivit.

Diskussion startad av Kingberg, , man.

Kommentarer

Kommentar av Erik Olsson

Skrivet 24/10

HPPD

Erik Olssons bild

Jag lider av HPPD sedan februari och detta har förstört mitt liv.

Kommentar av Erik Olsson

Skrivet 23/10

HPPD

Erik Olssons bild

Jag fick HPPD från cannabis och har nu haft det i tio månader. Jag kan inte gå i skolan på grund av detta.

Kommentar av Sus

Skrivet 21/2

HPPD är en förbannelse

Suss bild

HPPD är en förbannelse, tack för din berättelse. Jag jobbar med ungdomar som har liknande erfarenheter som du och jag hoppas innerligt att fler förstår riskerna. Allt fler ungdomar visar en öppenhet för droger och vi ser redan på statistiken att de ibland livslånga problemen ökar.
Allt fler råkar ju tyvärr ännu mer illa ut och överlever inte den där partykvällen i Thailand eller Cypern. Hoppas att misstänksamheten ökar.
Om politikerna får upp ögonen för problemen kanske fler grupper och behandlingscenter kan öppna för att ta hand om de skador som kan följa på partydroganvändning. Jag ser en stark kraft i att människor hittar varandra och kan stötta varandra med liknande erfarenheter.

Kommentar av Kingberg

Skrivet 22/2

hejigen

Kingbergs bild

En jobbigast symtomen är att känns man lever bubbla distans till verkligheten., och har problem med min känslor kan inte bli arg eller känna jätte sorg.
Det är som en rak linje, då en vanliga människa kan vara upp eller ner.

Kommentar av Kingberg

Skrivet 22/2

Hej

Kingbergs bild

HPPD Inte många läkare som vet vad det är,, träffat hur många som helst, och har till och med skrvit information HPPD och visat DR hon kollade på det 2 min..

Klart problem Droger men med Sverige drogpolitk, där straffa och sätta sjuka missbrukare i fängelse hjäper inte någon, bara utslängda skatte pengar.

Kommentar av Kingberg

Skrivet 22/2

Hej

Kingbergs bild

HPPD Inte många läkare som vet vad det är,, träffat hur många som helst, och har till och med skrvit information HPPD och visat DR hon kollade på det 2 min..

Klart problem Droger men med Sverige drogpolitk, där straffa och sätta sjuka missbrukare i fängelse hjäper inte någon, bara utslängda skatte pengar.

Annons

Fler diskussioner

6 kommentarer

Skapad 23/3

Skrivet i: Diabetes.