Uppdaterad: 2016-04-30

32 kommentarer

Hur får jag ADHD medicin?

Jag tror att jag har ADHD och har alltid haft det. Hur gör jag för att få medicin eller i alla fall få tillfälle att göra det där testet. Kan någon rekommendera en vettig läkare?

Diskussion startad av Kalla mig Pippi, 27, kvinna.

Kategorier:

Psykiatri ADHD

Kommentarer

Kommentar av nettis

Skrivet 30/4

Hej då måste göra en

nettiss bild

Hej
då måste göra en utredning först så du får ev diagnos sen får du prova lite olika medeciner och styrkor tills det känns bra

Kommentar av anonym

Skrivet 3/12

hjälp!!!!!!!!

anonyms bild

Får de så kallade "positiva" effekter mot min ADHD från medikinet men samtidigt biverkningar av svår ångest oro svårmod etc. Jag skall ta upp Metamina med min Läkare men den relation jag har med psykiatrin har varit problematisk. Har för övrigt Asperger diagnos. Svår ångest. Hjälp!!

Kommentar av anonym

Skrivet 7/10

Theanin

anonyms bild

Om man vill testa någon annan medecin innan man får tag på en läkare som vill hjälpa en med Ritalin, concerta eller medikinet är L THEANIN. Det har funkat otroligt bra på mig som jag misstänker har ADHD: Min doitter som är under utredning vill inte ta sin vanliga medecin (medikinet ) så hon ska få L Theanin i tuggumiformat.

Kommentar av Magnus44

Skrivet 6/10

Att medicinera eller ej.

Magnus44s bild

Svårt att diskutera huruvida nån ska ta metamina eller Concerta,kanske omega 3?Utan att ordentligt bekräfta vad någons sjukdomsbild är.Lika fel att tro att nån av dessa är godis eller skrämma upp med propaganda är lika dumt.Men att glorifiera metylfendidater och såga metamina är tämligen okunnigt och bör reda på reell fakta.

Bandi44

Kommentar av Magnus44

Skrivet 6/10

Concerta,Ritalina beroende?

Magnus44s bild

Blir grinig när jag läser personer skriva som troligtvis inte har större erfarenhet än vad de läst i någon bok men knappast verklighetsförankrad alls.

Bandi44

Kommentar av Magnus44

Skrivet 18/9

metodens/metamia sjuk vård,apati,ilska,sorg,narrande politiker !

Magnus44s bild

Jag hade under 20tal år fått stoppa i mig antidepressiva,benoider i det oändliga.Var på väg att ge upp allt,hade ett stort bensobehov användning då.Efter mkt övertalning av min fru som efter flera dagar lyckats övertala mig för rädslan över biverkningar,biverkningar som jag inte önskat en fiende.Och att misslyckas igen och vetskap om att det var min sista chans att kunna få ett värdigt liv.Tack och lov vid 40 plus lyckades jag.Men skall jag nu efter alla dess år av helveten även med de sk Concerta etc etc förlora allt och för vad?Knappast för metaminas beroende fara.Inser att det inte är praliner men de är de adhd medicin som absolut ger minst näst till inga biverkningar till skillnad från metylfendidater!!Den gjorde att jag nästan omgående kunnat så gott som avveckla mina bensoider mm.Och att det skulle öka faran för annat missbruk är reda bevisat är en ytterligare myt.Så var den inte så mkt vinst och lite biverkningar som inte ökar medicin försäljning till piller mot biverkningar.Vet att den sk vården och läkemedelsindustrin har samma könssjukdomar med tanke på att de delar samma säng.Man vet.oftast om nån vinner resa el nåt, för den som mest säljer av nåt preparat en månad....... Nä nåt luktar som nåt är begraver och inte för allmänheten och dess bästa!!

Bandi44

Kommentar av Kamilla Valter

Skrivet 9/8

Jag håller inte med att

Kamilla Valters bild

Jag håller inte med att vilken psykiatriker som helst vet. Ytterst få har kunskap om ADHD. Det har aldrig existerat ngn forskning på flickor och utan den - inga proffs. Jag har studerat neurokemi med läkare o psykologer. De visste inte ens att ADHD personer har mindre frontallober och betydligt oftare thetavågor i hjärnfrekvens. Om de ej ens har denna kunskap vet de inget om kärnan funktionshindret ADHD. Yttre symtom möjligen... ADHD författare Kamilla Valter

Kommentar av sebastian

Skrivet 14/4

Angående vanebildning

sebastians bild

Har märk här att det är så många som skriver "fakta" som verkar ha noll koll och har säckert inte adhd eller end provat narkotika eller medicin är föredetta missbrukare har testat allt! concerta eller ritalin funkade inte mådde skit nu äter jag metamina mitt drog sug är borta och jag funkar på jobb å bland människor och läste lite längre upp om någon som undra vad hon skulle göra med sin son som ej vill äta dom prova något annat än methylfenidatkanske metamina bättre än att han förmodligen kommer hamna i missbruk sedan

Kommentar av Magnus44

Skrivet 18/9

metylfendidater/metamina

Magnus44s bild

Jag hade under 20tal år fått stoppa i mig antidepressiva,benoider i det oändliga.Var på väg att ge upp allt,hade ett stort bensobehov användning då.Efter mkt övertalning av min fru som efter flera dagar lyckats övertala mig för rädslan över biverkningar,biverkningar som jag inte önskat en fiende.Och att misslyckas igen och vetskap om att det var min sista chans att kunna få ett värdigt liv.Tack och lov vid 40 plus lyckades jag.Men skall jag nu efter alla dess år av helveten även med de sk Concerta etc etc förlora allt och för vad?Knappast för metaminas beroende fara.Inser att det inte är praliner men de är de adhd medicin som absolut ger minst näst till inga biverkningar till skillnad från metylfendidater!!Den gjorde att jag nästan omgående kunnat så gott som avveckla mina bensoider mm.Nä nåt luktar som nåt är begraver och inte för allmänheten och dess bästa!!

Bandi44

Kommentar av Lillyanna

Skrivet 29/9

Vad skönt att höra! Jag har

Lillyannas bild

Vad skönt att höra! Jag har också varit starkt beroende av värktabletter under en längre tid.. Men när jag påbörjade en centralmedicinering så slutade jag.

Rätt medicin till rätt människa brukar det heta.. och ja, det stämmer mycket väl i det här fallet. :)

Till alla er som anser att det är narkotikaklassat, tja.. Det finns ju vissa "ångestdämpande" som också är narkotikaklassade. Betyder det att det är narkotika då och att de då är för farliga för att tas?

Annons

Fler diskussioner

6 kommentarer

Skapad 23/3

Skrivet i: Diabetes.