Uppdaterad: 2010-12-04

2 kommentarer

nexium - biverkningar

Vår dotter på 10 år hade magproblem och fick 20 mg nexium. Efter detta fick hon andnöd och ilskeattacker. Kontaktade läkaren som ansåg att dessa berodde på att hennes magproblem förvärrats och doserade 40 mg nexium åt henne. Efter fyra dagar fick hon en panikattack på grund av andningssvårigheter och hon "försvann" helt och hållet, det gick inte att få kontakt med henne. Jag förbjöd henne att ta nexium efter det. Tre panikattacker fick hon inom loppet på 4 dagar. De tog in henne på sjukhuset och påstod att hon hade psykiska problem. Flickan blev livrädd för att panikattackerna skulle återkomma eftersom som hon själv sade hade ingen aning om vad som hände så hon vågade sig inte ut från sjukhuset. Läkarna tog detta som en bekräftelse att hon har någon form av psykisk åkomma. Nu har vi efter en vecka fått hem vår dotter genom att ta små steg i taget och bevisa åt henne att panikattackerna kommer inte tillbaka. Frustrerande är att läkarna nekar allt samband med Nexium - även om vår dotter är sgs återställd men hennes magbesvär består. Alla läkare har bedyrat att de ger Nexium åt massor av barn och detta har ALDRIG hänt - men varför står aggression och andnöd som biverkningar om det inte kan hända på riktigt???

Diskussion startad av orolig mamma, 37, kvinna.

Kategorier:

Mage nexium

Kommentarer

Kommentar av anonym

Skrivet 4/12

Barn nästa måltavla för läkemedelsindustrin!

anonyms bild

Jag blir mycket upprörd när jag läser Din berättelse.

Barn är lika utsatta som äldre och får genomgå "läkemedelsexperiment" eftersom det finns väldigt litet forskning på de här grupperna (biverkningarna skulle bli för många, medicinerna skulle inte godkännas).

Det är läkemedelsbolagen som utför den mesta forskningen - eller bekostar den.

Många forskare är beroende av pengar från läkemedelsbolag för sin forskning, men det är beställaren som bestämmer vad som skall stå i slutrapporten.

Nyligen läste jag i någon artikel att man skall undersöka hur barn reagerar på psykosmediciner. Skrämmande.

Igår pratade man väl på TV om Nexium.
Tillverkaren har anklagats av EU för att ha ingått någon priskartell.

Jag citar en del av Din text:

"Alla läkare har bedyrat att de ger Nexium åt massor av barn och detta har ALDRIG hänt - men varför står aggression och andnöd som biverkningar om det inte kan hända på riktigt???

Mitt svar - det står aggression och andnöd därför att de förekommit.

Bipacksedeln är en underskattning av biverkningarnas antal och dess förekomst.
Varför?

De flesta inom vården har fått sin vidareutbildning om läkemedel genom läkemedelsbolagens försorg. De är inte intresserade av att prata om biverkningar, läkemedelsutlösta sjukdomar etc.

Det är inte vårdpersonal heller för de har bråttom och det är enklast att skriva ut ett nytt recept.

Läkemedlesverket finansieras genom att man godkänner läkemedel.

Hjälp till - gå in på Läkemedelsverkets hemsida och rapportera biverkningar - eller ring!
Berätta även för behandlande läkare.

Här några bok- och www-tips.

Piller & Profiter (John Virapen)
Our Daily Meds (Melody Petersen)
Selling Sickness (Ray Moynihan + Alan Cassels)
The Truth About The Drug Companis (Marcia Angell)
Overdosed America (John Abramson)
Toxic Psychiatry mfl (Peter R. Breggin)

På de här sidorna kanske Du kan hitta något om Nexium. Kan heta likadant i USA, men även ha andra namn (den aktiva substansen t.ex).

askapatient.com
medications.com
peoplespharmacy.com

Det bästa Du kan göra för Din dotter, Dig själv och andra runt omkring är att läsa på och nu menar jag inte enbart Fass och bipacksedlar.
Jag menar "alternativ" information.

Jag tillhör en amerikansk konsumentorganisation - Public Citizen (worstpills.org) och betalar en liten summa varje år med Visa-kort. Då får jag varje månad nyhetsbrev och kan gå in i deras register och söka på olika läkemedel, läkemedelsutlösa sjukdomar, biverkningar etc.

De har patienternas bästa som ledstjärna och tar inte emot några bidrag från läkemedelsbolag etc. vilket många forskare, patientföreningar etc. gör

Gå in på Läkemedelsindustriföreningens hemsida - LIF - lif.se så finner Du länkar angående detta.

Där kanske Du också kan finna pressreleasen (från i våras) där det står att över 50 bolag som leverar mediciner till apoteken ej är med i läkemedelsförsäkringen). Sveriges Radio - Ekot - gjorde ett reportage om detta tack vare en uppmärksam patient.

Många apotek har dessutom knutit samarbetsavtal med olika läkemedelsbolag. Det kan gälla extrainformation om deras speciella produkter (källa - Läkemedelsvärlden).

Kommentar av Fallenius

Skrivet 4/1

Hej, Min dotter på 3år, med

Falleniuss bild

Hej, Min dotter på 3år, med diagnos reflux, har i omgångar tagit nexium 20mg, med tydlig beteendeförändrng som följd. Ilskeattacker, som du beskrev, plötsliga gråtattacker och allmänt obalanserad. Vill inte ge henne det längre än en vecka i taget-då hennes reflux är som värst.

mamma

Annons

Fler diskussioner

6 kommentarer

Skapad 23/3

Skrivet i: Diabetes.