Uppdaterad: 2013-06-24

5 kommentarer

Provat nya allergivaccinationen?

Hej, är det någon som provat nya allergitabletterna som man äter för att slippa pollenallergi? Funderar på att prova. Varje sommar är en plåga och jag känner att det börjar komma nu.

Diskussion startad av Sofie, , .

Kategorier:

Allergi

Kommentarer

Kommentar av BE

Skrivet 24/6

Grazax

BEs bild

Jag har provat både sprutvaccinering och "vaccinering" med Grazax tabletter. Båda med gott resultat. Symptomen kom dock tillbaka efter 3-4 år efter sprutvaccineringen även om det var mindre kraftigt. Grazax gav väldigt bra resultat och jag har haft bara lindriga symptom. Dock börjar jag ana en viss försämring nu det tredje året efter avslutat behandling.

Kommentar av Ia

Skrivet 27/5

Grazax, biverkningar

Ias bild

Jag skulle hösten 2008 påbörja vaccinering med Grazax. Första tabletten togs på allergi-mottagningen, som tur är... Reaktionen som följde var inte så jätte-lattjo; hjärtklappning, svettningar, GRYM astmaattack och det kliade som attan på hela kroppen. Läkarna fick trycka i mig kortison och inhalera ventotolin. Efter någon timme hade det lugnat sig, men jag fick inte fortsätta med vaccineringen. Tydligen var jag FÖR allergisk mot gräs för att Grazax skulle fungera på mig. Så det blir Depomedrol varje sommar även fortsättningsvis. Men nu har jag testat G iallafall.
Slutsatsen är att det säkert är en jättebra metod med Grazax, men den fungerar inte på alla... Tyvärr.

Kommentar av Sofie

Skrivet 27/4

Grazax

Sofies bild

Det ska jag verkligen göra! Tack

Kommentar av Jennie

Skrivet 15/4

Är det Grazax du menar?

Jennies bild

Jag kan verkligen rekommendera Grazax om du är ordentlig allergisk och det låter det som. Jag har blivit hjälpt av det. Det tar ju ett tag men det är det värt, nu kan jag vara ute året runt och till och med vara på en gräsmatta i juni. Nu funderar jag på att vaccinera mot kattallergin eftersom jag drömmer om katt...

Kommentar av nathalie

Skrivet 21/3

kan man vaccinera sig mot

nathalies bild

kan man vaccinera sig mot katt också? jag har också använt grazax, dock har jag bara använt de i drygt ett år men tycker de funkar bra. skulle gärna vilja minska min djurallergi också.

Annons

Fler diskussioner

6 kommentarer

Skapad 23/3

Skrivet i: Diabetes.