Uppdaterad: 2017-03-22

14 kommentarer

Sköldkörtelproblem, skönt att veta!

Guud vad kul att ni skriver om det här! Jag har en dålig sköldkörtel, upptäckte det ganska nyligen hos min gynekolog, men det är svårt att få rätt nivå tydligen. Det syntes inget på tsh-proverna, men de tog ett prov direkt från sköldkörteln. Jag äter 25 mikrogram nu och känner ingen skillnad ännu. Men guud vad skönt det var att få en förklaring till den där mördande tröttheten man har.

Diskussion startad av På bättringsvägen, 25, kvinna.

Kategorier:

Hormoner Kvinna

Kommentarer

Kommentar av anonym

Skrivet 22/3

Haft hjärtflimmer

anonyms bild

Haft hjärtflimmer konverterats 7 ggr fick coradon hjälpe tyvärr utslag av den medicinen äter metroprolon nu men fått veta att min sköldkörtel är låg trött låg temp och låg puls kan man äta levaxin och metroprolon tillsammans eller blir det hjärtflimmer igen

Kommentar av Sussi

Skrivet 4/12

hypo 2

Sussis bild

Jag har ätit Levaxin sedan 1987 jag blev bättre från början, sedan bara sämre och sämre.Idag kan jag knappt gå ur sängen. Levaxinet höjer min läkare flitigt jag är nu på 250mg.Jag bad om min läkare att pröva något annat istället för levaxin där blev det tvärstopp, hon sa att jag får söka en annan läkare om jag inte har förtroände i henne.Kan ni vara vänliga och föreslå en läkare som lyssnar på sina patienter??

Kommentar av anonym

Skrivet 30/1

byt läkare!

anonyms bild

Byt läkare, det låter som en väldigt hög dos. De flesta läkare på vårdcentralerna känner väl till sköldkörteln. Fråga när du bokar vem som är bäst på det.

Kommentar av mujercita

Skrivet 18/12

LÄKARE

mujercitas bild

jag har precis samma erfarenhet - av läkarens ointresse alltså. Det finns ju specialister, men då måste din husläkare skriva en remiss dit - och så måste du ha tålamod o vänta på att bli kallad.
Sen - förhoppningsvis , kan du få den hjälp du BEHÖVER. Lycka till

Kommentar av Rosie

Skrivet 12/11

värk i lederna , kan det vara av Levaxinet ?

Rosies bild

Har ätit Levaxin sen 1994. Har det senaste året fått stela leder och värk. Ofta linkar man fram som en pingvin. Ont i alla leder även fingrarna. Kan detta vara en biverkning av långvarigt Levaxin intag ? Någon annan som har samma problem.?

Kommentar av Renée

Skrivet 18/11

dosändringar

Renées bild

hej Rosie. jag har anänt Levaxin sedan 70-talet. jag har fungerat fint på dem, tills min numera f d Endokrinolog felmedicinerat mig i 6 år. jag hamnade med akutremiss på S:t Görans sjukhus, med ett enormt tryck i ögon ,, hals och huvud. man fann ingenting. efteråt konstaterade Bo Wikland, efter ultraljud på Sophiahemmet
att jag översubstituerats och utvecklat Hashimotos deseas. innan jag träffade Bo utsattes jag för ständiga dosändringar under ett år, som blev slitande för kroppen och det gör att jag idag känner av lederna och en viss muskelsvaghet. om du inte redan har en endokrinolog du har förtroende för så råder jag din att gå med i en Sköldkörtelförening. där kan du få mycket tips och råd. lycka till!
Renée

Kommentar av Leena

Skrivet 21/5

Levaxin och andra medicin tillsammans

Leenas bild

hej
jag har hypoteros och äter Levaxin varje dag..mina värden hade gått upp och dosen ökades ett par veckor sedan...är så trött att jag vill bara sova..dosen är 125mg nu...jag äter metoprolol till hjärtat, som är betablockerande och på bipacksedel läste jag om att den minskar effekten av levaxin om man tar tabletterna samtidigt...jag har gjort det och ingen har informerat mig om detta, inte en enda läkare...jag tycker det är tråkigt att man lider onödigt och att man själv måste läsa sig nästan till läkare själv för att få information...jag orkar inget just nu...när jag tog 125mg började jag få hjärtklappning och vågar ej ta den läkaren rekommenderade dosen längre utan tar mitt vanliga dos som jag fick ett år sedan...haft Hypoteros över 10 år....

Kommentar av anonym

Skrivet 30/1

ändra doserna

anonyms bild

samma här. fick för hög dos levaxin 125 mg och fick hjärtklappningar, fick metoprolol mot högt blodtryck. jag orkade nästan inte resa på mig. På eget bevåg delade jag 25 mg tabletten i 4 delar och tar nu 107 mg istället. Minskade dosen metoprolol med hälften succesivt tills jag mådde bättre. Lyckades anpassa detta själv och gick och kollade värden och blodtrycket. Jag rekommenderar dig att själv försöka "ställa in" din dos för det är bara du som vet hur du mår. Nu mår jag pyton igen, så nu är det dags att kolla alltihop igen och justera. :(

Kommentar av Bra?

Skrivet 13/2

Hydrokortison

Bra?s bild

jag fick utmattningssyndrom för tio år sedan, och har aldrig riktigt kommit igen efter det.
Tog prover genom scandlab, som visade att jag hade lågt kortisol. Fick utskrivet hydrokortison vilket har hjälpt mig. Jag är mycket piggare och ser mer positivt på livet.
I början blev jag speedad, det står också som biverkning; "eufori". ;-§
Undrar om beh. hjälper "på riktigt".
Jag undrar om någon har erfarenhet av den här behandlingen, jag är lite rädd för hydrokortisonet.

Kommentar av cymbalt

Skrivet 18/3

cymbalta.

cymbalts bild

Hejsan jag äter cymbalta sen 2002 och undrar om det fins fler som äter den medecinen?och vad dom tycker om den?jag lider av deppresioner o panikångest.socialfobi..finns det bättre medecin som kan hjälpa mig.? jag hoppas på svar..

Annons

Fler diskussioner

6 kommentarer

Skapad 23/3

Skrivet i: Diabetes.