Betyg:

2.4

Anafranil

Läkemedel som används vid depression, panikattacker, ångest och andra nervösa tillstånd. Kan också användas vid narkolepsi. Påverkar upptaget av ämnen i hjärnan som reglerar överföringar av nervimpulser i hjärnan.

Möjliga biverkningar: 

En rad mindre allvarliga biverkningar har rapporterats. De flesta brukar inte kräva läkarbehandling och försvinner ofta gradvis i takt med att kroppen vänjer sig med medicinen. Se Fass för lista.

Varning för! Självskadebeteende och självmordstankar kan ibland till en början förvärras när man använder läkemedel mot depression.

Verksam substans: Klomipramin

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2011-11-15

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 2.4 (5 röster)

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 22/6

anonyms bild

Har haft hjälp av Anafranil i 20 år mot ångest och panikångest, depressioner! Har fibro och fick hjälp av Saroten för 5 år sedan!
NU kom jag in i en livskris med en syster och fick då värk och depr -då hjälpte inte dom här medicinerna längre!
Nu har jag fått Citalopram 20 mg och ätit i 2 mån,
depressionen har släppt men jag är så yr, svaghet i vä arm, vä ben, värk i vä nacke och darrig!
Till citalopramen tar jag 1 saroten 10 mg men värken är fruktnasvärd! På egen begäran provade jag för 1,5 vecka sen Gababentin men den fick jag sluta med efter några daga - kroppen började leva sitt eget liv - spastisk, ryckiga ben och armar! Fick inte tag i nån dr så jag slutade tvärt! Nu har gått tillbaka till saroten och citalopramet men känner mig inte OK, ORKESLÖS, DARRIG, ORO!
Tilläggas bör att jag de första 14 dagarna med Citalopram och Saroten var det som att lyfta av sig en kappa - helt pigg och ingne värk men sen blev det desta värre! Vad ska jag göra, min doktor är under utbildning och vet inte just nåt om såna här mediciner!

Annons