Betyg:

4.666665

Burana

Bild

Burana används mot huvudvärk, tandvärk, ryggbesvär, muskel- och ledvärk, vid feber och förkylningssjukdomar samt vid menstruationssmärtor. Finns både som tablett och brustablett.

Det verksamma ämnet är ibuprofen som verkar genom att hämma kroppens produktion av prostaglandiner, de ämnen som ger upphov till smärta.

 

Burana lanserades nyligen i Sverige som ett lågprisalternativ efter att ha länge funnits i Finland. Tillhör en grupp läkemedel som kallas NSAID, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

Möjliga biverkningar: 

Illamående och magbesvär är vanliga, mindre vanligt är att få bland annat sömnbesvär, hörselpåverkan och leverpåverkan. Läs mer på Fass här nedan.

Varning för! Använd inte Burana vid vattkoppor. Ibuprofen-preparaten är inte lämpliga under graviditet eller om du försöker blir gravid. Var försiktig med Burana om du till exempel har haft magsår, andra magproblem, eller har problem med njurar eller lever. Högt blodtryck, astma, hjärtsvikt eller har lätt för att blöda, kan också vara orsaker att låta blir smärtstillande med ibuprofen. Många läkemedel påverkas av ibuprofen och tvärtom.

Verksam substans: Ibuprofen

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2010-10-06

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 4.7 (3 röster)

Diskussioner om Burana

Uppdaterad: 2009-08-27

Inga kommentarer

Alla diskussioner

Annons