Betyg:

4.19231

Citodon

Citodon är smärtstillande och febernedsättande. Innehåller kodein som förstärker effekten.
Bör inte nyttjas av människor som har missbrukstendenser.

Möjliga biverkningar: 

Trötthet, illamående och förstoppning är några av biverkningarna som Citodon kan ge.
Kan vara beroendeframkallande.

Prata med din läkare om du har eller har haft gallbesvär, astma, alkoholproblem eller leverskador, innan du tar Citodon.

Hur har du använt Citodon? Berätta nedan!

Varning för! Drick inte samtidigt som du tar Citodon. Ta inte Citodon om du är eller planerar att bli gravid om inte doktorn ordinerat medicinen. Tala med din läkare eller barnmorska om du redan tagit Citodon.

Verksam substans: kodein Paracetamol

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2010-11-10

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 4.2 (26 röster)

Kategorier:

Smärta

Diskussioner om Citodon

Uppdaterad: 2014-10-24

10 kommentarer

Alla diskussioner

Kommentera artikeln

Kommentar av Cataya

Skrivet 12/12

Catayas bild

Citodon är värdelöst mot mina smärtor. Jag äter istället Treo Comp.
Citodon innehåller ju paracetamol som är totalt värdelöst som smärtstillande men funkar bra mot feber. Dessutom är det farligt vid längre tids förbrukning då det förstör levern.
Treo Comp innehåller förutom Codein Acetylsalicylsyra som är smärtstillande och mycket snällare mot organen förutom om man har känslig mage så kan man få magkatarr etc. vid längre tids användning.
Jag har ätit Treo Comp i 20 år, 2 brustabletter upp till tre gånger per dag, dvs max 6 per dygn. Fungerar bra men kanske inte så bra att äta vare sig Treo Comp eller Citodon under så lång tid. De har båda kort duration, verkningstid, så det kanske vore bättre om en kan få ett mer långtidsverkande läkemedel istället?

Kommentar av Hannibal Lecter

Skrivet 15/12

Hannibal Lecters bild

DU HAR VARIT MORFINBEROENDE I 18 AR DVS. ETYLMORFINBEROENDE. DU KOMMER ATT ONSKA DU INTE BLEV FODD OM DU SKALL SLUTA..............

Kommentar av Hasse Lingvert

Skrivet 4/1

Hasse Lingverts bild

Överdrivet skitsnack. Har 25 års erfarenhet av nämnda medel och hållt upp många gånger under årens lopp.Cigaretter,snus, kaffe och Benzo är däremot marigare att sluta med.

Kommentar av anonym

Skrivet 9/2

anonyms bild

Citodon o concerta? Nån som vet?

Kommentar av anonym

Skrivet 6/12

anonyms bild

Läs från Facit

Kommentar av anonym

Skrivet 9/2

anonyms bild

Citodon o concerta?

Kommentar av lars.liljegren421@gmail.com.se

Skrivet 29/7

lars.liljegren421@gmail.com.ses bild

Jag har ätit 70000 tabletter,sen läkarna som ska skriva ut säger att de säger att de är beroende framkallande,jag har haft huvudvärk i 37 år,de har hjälpt mig,idag är jag 63 år.Hur kan man säga att jag skriver inte ut mer när värken har ökat,jqg tycker att det är nonchalans från läkares sida,de vet väl inte hur jag känner att värken har tilltagit,är 63 år kan jag inte få ett värdigt liv de åren jag har kvar utan att någon ska åberopa något annat.Jag är yrkes skadad,på grund av gaser i livet som rörläggare på hus(tangit lim)sedan på Karlskrona varvet,epoxi,flussmedel i lödnings arbete.Jag har inget luktsinne kvar,dåligt minne,ajag vill bara ha ett värdigt slut utan smärta. Epoxi färger,tog dö på det sista,jag kan måla eller göra något som har med starka dofter att göra med.(Kan inte släppa en skit ens.

Kommentar av anonym

Skrivet 13/4

anonyms bild

Kan jag ta en citodon mot smärta och sedan melatonin mot sömnbesvär?

Kommentar av anonym

Skrivet 30/8

anonyms bild

Ja!

Kommentar av anonym

Skrivet 6/10

anonyms bild

jag tog citadon en gång, tycker inte de var så speciella, varför de är narkotika klassat vet jag inte, detta verkar inte va morfin eller något , bara som en stabilare värktabblett?

Annons