Betyg:

3.408165

Cymbalta

Läkemedel mot depression, ångest och smärta orsakad av svår diabetesneuropati.
Verkar genom att öka mängden serotonin och noradrenalin i nervsystemet. Brukar börja verka 2 veckor efter startad behandling. Om du inte känner dig bättre efter 4 veckors behandling ska du tala med din läkare.

Möjliga biverkningar: 

Biverkningarna av Cymbalta är oftast ganska lätta och går över efter ett par veckor. Några av dem är minskat aptit och sexlust, men också muskelsmärta och trötthet. Cymbalta kan orsaka känsla av rastlöshet och svårigheter att sitta still. För fler biverkningar se länken till Fass nedan.

Varning för! Ta inte samtidigt som naturläkemedel med johannesört. Det finns flera omständigheter under vilka du inte bör använda Cymbalta, exempelvis om du tar andra läkemedel mot depression eller vissa ögonproblem.

Verksam substans: Duloxetin

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2014-09-26

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 3.4 (98 röster)

Diskussioner om Cymbalta

Uppdaterad: 2016-12-23

1 kommentar

Alla diskussioner

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 2/1

anonyms bild

Hej, har ätit Cymbalta i 3år och är väldigt nöjd! Den har lindrat min smärta (fibro) och min oerhörda överkänslighet mot dofter och kemikalier! Innan medicineringen när det var som värst så var jag tvungen att isolera mig helt hemma i 2 veckors tid mot alla dofter ( parfym, kemikalier etc.) Så jag är så oerhörd tacksam att jag idag kan vistas bland folk utan att bli dålig och smärtorna är mindre med denna medicin. Jag trotsade biverkningarna för alternativet var värre för mig!

Kommentar av anonym

Skrivet 26/10

anonyms bild

Hur länge sitter dessa hemsk biverkningarna ??

Kommentar av anonym

Skrivet 5/3

anonyms bild

Fruktansvärda utsättningdsymptom. Ta reda på alla fakta innan ni börjar så ni vet vad ni ger er in i.
Elektriska stöter i hjärnan
Mer tinnitus
Illamående
Yr
Hjärndimma
Rastlös kan inte vara stilla
Skrattar och gråter samtidigt
Kass i magen
Muntorrhet, ilningar i tänderna
Svettas mycket
Gråter
Hjärtat slår snabbt
Iskalla händer o fötter

Kommentar av anonym

Skrivet 14/3

anonyms bild
Hur många veckor tar det innan symptomen försvinner? Har varit utan nu i 4 veckor efter en nertrappning på 6 veckor, men mår fruktans dåligt i huvudet fortfarande

Kommentar av anonym

Skrivet 26/10

anonyms bild

Symtomen stämmer bra på uttsättning av cymbalta ,hur länge ska man dras med dessa symtom??
Har gått från 60mg till 30 under två veckor nu har jag vari utan helt i 3 dagar och har alla symtom som du beskriver????

Kommentar av Roba

Skrivet 16/12

Robas bild

Tar bort sexlusten, hjälper mot ångestproblem och social fobi.Jag har ätit till och från tio år.60mg skall nu sluta igen och återvända till verkligheten.utsättningen kan vara svår,men det är värt att stå ut, kanske ta nån benso när det blir för djävligt.

Kommentar av anonym

Skrivet 23/1

anonyms bild

Hur lång tid varade dina utsättningssymtom? Har såna hemska nervsmärtor, huvudvärk och tarmsmärtor efter 6 veckor sedan nedtrappning av 60 mg cymbalta.

Kommentar av Linda

Skrivet 14/11

Lindas bild

Mycket bra medicin cymbalta! Funkar även i lägre doser för vissa. Bra tilläggsmedicin till stämningsstailiserande te.x Bred medicin som stabiliserar både seretonon, nordanlin, dopamin och minskar smärta. I rätt dos för patenten, obeydiga biverkningar. Riktigt bra medicin enligt mig. Men det det fungerar ju så olika på alla.

Kommentar av Robert

Skrivet 9/8

Roberts bild

Dopamin?

Kommentar av anonym

Skrivet 2/8

anonyms bild

Håller med cymbalta är toppen medicin
Hadde svår svår ångest flera åmgest atackker per dag.i 4 år så till slut provade vi cymbalta är ångest fri jätte nöjd. Äter även litium och flera stämningsstaböiserande och lugnande.

Annons