Betyg:

2.8

Ebixa

Ebixa ett läkemedel som lindrar symtom vid måttlig till svår Alzheimers sjukdom. Vanliga symtom på sjukdomen är att det är svårt att minnas och lära sig nya saker. Det kan även handla om att personen har svårt att tala och skriva.
Det medicinen gör är att den påverkar L-glutamats, som är en aminosyra som spelar en viktig roll i hjärna, speciellt när det gäller att skapa och bibehålla minnen.

Möjliga biverkningar: 

Biverkningar som medicinen kan ge är yrsel och huvudvärk, men även problem med magen som i sin tur kan leda till exempelvis förstoppningar kan förekomma och så vidare. Läs mer på Fass-länken nedan.

Varning för! De som äter medicinen bör undvika att köra bil då körförmågan påverkas. Om du lider av epilepsi ska du vara försiktigt och rådfråga en läkare innan.

Verksam substans: Memantin

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2010-11-13

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 2.8 (5 röster)

Kommentera artikeln

Kommentar av Kristi

Skrivet 11/4

Kristis bild

Hej!

Var kan man hitta info om att Ebixa inte är verksam. Min mamma äter den och givietvis vill jag att hon får den för henne mest verksamma medicinen

Kommentar av anonym

Skrivet 28/2

anonyms bild

Det är allmänt känt hos de flesta inom psykiatrin att Ebixa inte gör någon nytta och att medicinen i stället oftast förvärrar situationen för patienten med svår Alzheimer. Och då även för de anhöriga.

Kommentar av anonym

Skrivet 1/4

anonyms bild

Psykiatrin är aldrig intresserade av organiska sjukdomstillstånd och har ju därför sällan någon större kunskap.

Annons