Bli först med att betygsätta denna medicin.

Fevarin

Fevarin är ett läkemedel mot depression hos vuxna och för behandling av tvångssyndrom hos vuxna och barn över 8 år.
Medicinen tillhör en grupp antidepressiva läkemedel som kallas SSRI, selektiva serotoninåterupptagshämmare, och ökar halten av signalsubstansen serotonin i hjärnan.

Möjliga biverkningar: 

En del av de biverkningar som kan uppkomma är illamående och kräkningar, led- och muskelvärk men även ångest, oro och sömnrubbningar.

Varning för! Du bör inte använda Fevarin om du samtidigt äter MAO-hämmande läkemedel, och rådfråga din läkare om du lider av diabetes eller epilepsi.

Verksam substans: Fluvoxamin

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2010-04-13

Betygsätt själv:

Inga röster än

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 25/11

anonyms bild

På grund av goda antikataplektiska effekter kan FEVARIN (Fluvoxamin) användas med fördel i behandlingen av narkolepsi, det har vid denna (off label-)användning visat tydliga fördelar gentemot en rad andra antidepressiva.
Svenska läkemedelsförmånsverket bör därför säkerligen ompröva sitt belsut om att i inget fall medge högkostnadsskydd för användning av fluvoxamin. Deras beslut må emellertid vara passande för depressionsbehandling.
Med hänsyn till den betydliga ökningen av antal narkolepsipatienter i Sverige till följd av den påtvingade ympningen mot svininfluenza kan det antas, att onödigt många patienter behandlas med onödigt starkt sederande antidepressiva i stället för att kunna tillgripa fluvoxamin, vilket är speciellt i antikataplektiska hänseendet ett viktigt alternativ.
En sådan bedömning kan emellertid inte träffas med utgångspunkt för kohortstudier, som TLV nödvändigtvis favoriserar. Det krävs granskning av kasuistisk dokumentation.

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att se om du är en människa.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Annons