Betyg:

3.5

Grazax

Grazax är den första tablettvaccinationen för att behandla gräspollenallergi hos vuxna och barn från 5 år. Medicinen innehåller gräspollen och verkar genom att öka immunförsvarets tolerans mot detta. Efter behandlingen sitter effekten kvar och du blir helt symtomfri.

Tabletten ska tas i tre år och behandlingen bör påbörjas 16 veckor innan sommaren står i blom.

Grazax är receptbelagd och en läkare ska alltid inleda och följa upp behandlingen.

Möjliga biverkningar: 

Några av de möjliga biverkingar medicinen kan ge är klåda i munnen och öronen, men även irriterande känsla i hals, nysningar och kliande ögon.

Varning för!

Var försiktigt om du är allergisk mot fisk eller har astma. Men även ifall du nyligen dragit ut en tand eller gjort något annat ingrepp i munnen.

 

Hur behandlar du din allergi? Har du provat att vaccinera dig? Berätta nedan!

Verksam substans: Allergen Phleum pratense pollen

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2011-03-06

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 3.5 (8 röster)

Kategorier:

Allergi gräspollen

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 24/4

anonyms bild

Hur länge ska man äta tabletterna ? Jag fick bara 30 tabletter och det kostade 1001 kr...
Ska jag äta slut på paketet och sen ta nästa år igen och äta så i 3 år...? Eller ska jag äta varje dag en tablett i 3 år... då blir det ju jätte dyrt....

Kommentar av BE

Skrivet 24/6

BEs bild

Jag har provat både sprutvaccinering och "vaccinering" med Grazax tabletter. Båda med gott resultat. Symptomen kom dock tillbaka efter 3-4 år efter sprutvaccineringen även om det var mindre kraftigt. Grazax gav väldigt bra resultat och jag har haft bara lindriga symptom. Dock börjar jag ana en viss försämring nu det tredje året efter avslutat behandling.

Kommentar av KL

Skrivet 27/5

KLs bild

Båda mina barn har vaccinerats med Grazax och det har fungerat fantastiskt bra. Den äldsta avslutade sin behandling för ett år sedan och har varit helt fri från sin gräspollenallergi i två år. Den yngsta har ett år kvar av sin behandling och har inte behövt några andra mediciner på över ett år. Som bonus har deras allergier mot alm och björk minskat samtidigt.

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att se om du är en människa.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Annons