Betyg:

2.125

Haldol

Haldol påverkar hjärnan genom att mottagare av signalsubstanser blockeras, framförallt de som tar upp dopamin.

Verkningen av Haldol är omfattande och medicinen används vid flera svåra psykiatriska tillstånd. Bland annat för långtidsbehandling vid schizofreni, psykos hos både barn och vuxna, paranoia och i vissa fall mot tourettes syndrom.
Även äldre med svåra förvirringstillstånd får ibland Haldol, liksom människor med svåra kräkattacker, när kräkningar beror på obalans i hjärnan.

Möjliga biverkningar: 

Några av de vanligaste biverkningar är huvudvärk, yrsel, illamående, parkinsonliknande symptom, kramper, motorisk oro, ångest och oförmåga att sitta stilla.

Varning för! Avbryt inte behandlingen med Haldol själv, utan att samråda med din läkare. Var bland annat försiktig med Haldol vid svåra motoriska störningar, liksom leversjukdom, spasticitet, epilepsi, depression eller överfunktion i sköldkörteln. Många mediciner ska heller inte kombineras med Haldol, läs mer på Fass-länken nedan om interaktioner

Verksam substans: Haloperidol

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2011-03-15

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 2.1 (8 röster)

Kommentera artikeln

Kommentar av DOTTERN

Skrivet 5/11

DOTTERNs bild

Min gamla mor 87 år får Haldol, vet någon något om biverkningarna och hur det sätts ut?

Kommentar av En annan dotter

Skrivet 13/11

En annan dotters bild

Hej! Min mor som var 87 år fick Haldol och jag ifrågasatte det efter hon blivit som en annan människa. Aggressiv, yrsel och huvudvärk. Vet ej vad som hände på äldreboendet men jag önskar att hon aldrig fått Haödol. Men det är min åsikt.

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att se om du är en människa.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Annons