Betyg:

3.625

Jaydess

Bild

Minispiralen Jaydess är både mindre och innehåller mindre hormon, men ska skydda lika bra mot graviditet. Här ser vi spiralen i förstoring. Den är bara 28x30 mm.

Lämpligt preventivmedel för unga tjejer och kvinnor som vill ha låg dos av hormon och slippa komma ihåg att ta minipiller samma tid varje dag.
Jaydess är en hormonspiral med låg dos av hormon, men med ett starkt skydd mot oönskad graviditet. (Över 99 procent). Eftersom Jaydess bara innehåller en gulkroppshormon och inte östrogen finns ingen ökad risk för blodpropp som med vissa p-piller.

Den är också mindre än andra befintliga på marknaden vilket kan passa de som störts av andra spiraler.

Gör så här: Beställ tid hos kvinnohälsan eller gynekolog. Spiralen sätts in av gynekologen eller barnmorska och kan sitta inne i 3 år. När den tas ut försvinner skyddet mot graviditet direkt.

Källa: Bayer

Möjliga biverkningar: 

Huvudvärk, ont i magen, akne, nedstämdhet och blödningsrubbningar. Eftersom den inte innehåller östrogen så är det ingen ökad blodproppsrisk.

Varning för!

När spiralen tas ut kan kvinnan bli gravid direkt, även om spermierna kom in i kroppen dagarna innan.

Jaydess blev godkänt i Europa i början på december 2012 och väntas finnas i Sverige inom ett par månader. Information sammanställs just nu och kommer att uppdateras här och på Fass inom kort.

Verksam substans: levonogestrel

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2012-12-07

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 3.6 (16 röster)

Kategorier:

Sexliv preventivmedel

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 13/12

anonyms bild

Satte in min för ca 1,5 mån sedan, insättningen gick bra (gjorde inte ont överhuvudtaget) och efteråt kände jag knappt av något obehag heller, möjligtvis ytterst lite molvärk (har varit gravid och fött 2 barn vilket kanske underlättar?) Jag har haft blodblandade flytningar varje dag sedan insättningen, fått några enstaka finnar. Den värsta biverkningen är dock mitt humör! Får utbrott och tappar tålamodet otroligt lätt, känner mig lite nedstämd och väldigt lättirriterad. Hoppas det stabiliseras snart..

Kommentar av Kvinna 27

Skrivet 27/2

Kvinna 27s bild

Jag satte i min Jaydess(3år) i Oktober 2016. Det har nu gått 4 månader. Första dagen jag satte i den, hade jag GALET ont, det krampade, jag kunde inte stå upp, kunde inte ligga ner, kunde inte röra mig, kunde inte vara stilla... vad jag än gjorde, så ville jag bara dra ut den. Jag tog alla möjliga smärtstillande, men inget hjälpte. Det gjorde Sjukt ONT. Skulle aldrig rekommendera den för någon! Men.... efter cirka 1 vecka så avtog smärtan och jag kände inte riktigt av den. Min sambo kunde känna jaydessen i början under samlag, men det har avtagit nu... han liksom gjorde sig illa på den i början... Jag fick rätt mycket blödningar till en början, sedan kom mensen i cirka en vecka i slutet på de två första månaderna. Nu har det gått fyra månader och jag har inte haft mens sedan i December! =)

Nu känns den bra! Men, det gör galet ont att sätta i den... !

Kommentar av anonym

Skrivet 20/1

anonyms bild

Jag satt min idag vilket gjorde världens smärtaste hade mens värk nästan 20 minuter efter insättningen. sedan när jag kom hem fick huvudvärk har fortfarande ont i huvudet nu på kvällen. Jag hoppas verkligen att det blir bara huvudvärk och inte mer typ acne och minskad sex lust kan döda mig. Har redan acne som jag har kämpat nästan hela mitt liv och vill inte mer.. tack ni alla underbara som skrev de har upplevelserna som man kan läsa innan man bestämma sig någonting

Kommentar av anonym

Skrivet 4/1

anonyms bild

Tog in den för drygt 6 månader sedan. De första två månaderna var lite jobbiga med blödningar och kramper i livmodern. Men sedan gick det bort, har knappt någon mens längre och den påverkar inte mitt humör eller sexlust. Den är perfekt om det inte vor för en sak, AKNE! Jag hade akne innan men nu har jag fått oerhört mycket. Går tom. på en Roaccutan kur men verkar inte bita. Så vet inte om det är pga spiralen men det verkar så, funderar på att ta ut den då jag redan har fått hur många ärr som helst i ansiktet. Väldigt synd då den är jättebra på alla andra sätt.

Kommentar av anonym

Skrivet 7/9

anonyms bild

Har haft min i två år nu.
Första veckan var hemskt. Hade så grova värkar att jag inte kunde röra mig.
Första månaden var okej, blödde oregelbundet och hade mens lite då och då.
Efter 3 månader var mensen regelbunden, mindre värkar, knappt några.
Acne - nej, några finnar första veckan kanske.
Viktuppgång - nej. Inte alls.
Sexlust - i börjar märkte jag ingen skillnad men nu är den borta helt.

Kommentar av anonym

Skrivet 6/5

anonyms bild

satte in min för två månader sedan och tänker plocka ut skiten i veckan. har fått mer acne, drastiskt minskad sexlust, känner mig ledsen och nedstämd hela tiden (bekräftas av min partner och andra närstående), huvudvärk. har blött eller haft blodblandade (svarta typ??) rikliga flytningar ca varje dag sen jag satte in den. sex är inte alls lika skönt längre, dels för att jag jag inte har samma sexlust och när jag väl har det och har penetrationssex känns det bara FEL. det känns obekvämt och som något inte är som det ska. även min partner har känt spiralen (alltså blivit stucken). jag hade ont till och från, det varierar mellan molande värk och gör det on tpå bara ett specifikt ställe, jag antar att det är där den sitter. fy fan.
rekommenderar ingen att sätta in denna, kolla om det finns andra alternativ.

Kommentar av anonym

Skrivet 27/12

anonyms bild

Jag har aldrig haft mensvärk i hela mitt liv men har fått det av jaydess. Nu cirka fyra månader senare har de avtagit markant. Hade blödningar nästan hela tiden i början så fick svamp i underlivet. Har även fått en massa acne av spiralen som inte har lagt sig än.
Det positiva med den dock är att jag nu inte längre har någon mens.

Kommentar av anonym

Skrivet 25/11

anonyms bild

Jag har haft min i snart 6 månader. Det gjorde ont när de satte in den, o min kropp reagerade med att få blodtrycksfall, nästan svimma, illamående. Jag kände lätt molande känsla några dagar efter. Men sen det så har allt gått bra! Mensen är borta. Jag har gått Ner i vikt, e inte alls svullen . Enda nackdelen är att jag har fått ökad akne.

Kommentar av anonym

Skrivet 9/10

anonyms bild

Jag gick upp 8 kg på 6 månader av denna spiral. .svullen i hela kroppen. .

Kommentar av anonym

Skrivet 21/9

anonyms bild

Gick även jag upp i vikt

Annons