Betyg:

4.285715

Mabthera

Mabthera används för att behandla cancer, lymfatisk leukemi, reumatism och Non-Hodgkinlymfom.

Den verksamma substansen är en sorts protein som fäster på cancercellens yta och gör att den dör.
När Mabthera används mot autoimmun reumatoid artrit verkar den då genom att hindra skadorna i lederna.

Möjliga biverkningar: 

Alla får inte biverkningar, men listan på möjliga biverkningar som kan uppstå är lång varav en del är allvarliga. Några av biverkningarna som är vanligare är herpes, lunginflammation och andra infektioner. Det beror på att immunförsvaret blir försvagat av behandlingen.
Läs mer om biverkningar på Fass-länken nedan.

Varning för! Var inte förkyld eller ha någon infektion när du får en injektion med Mabthera. Du ska också se till att inte bli gravid under eller ett år efter behandlingen.

Verksam substans: rituximab

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2011-10-23

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 4.3 (7 röster)

Kategorier:

Cancer Led - och skelett

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 24/1

anonyms bild

Undrar om medcinen mabethra hjälper lika mycket fibromyalgi

Kommentar av anonym

Skrivet 20/1

anonyms bild

Jag har precis fått min första MabThera behandling. Känner mig helt förlamad av trötthet. Jag brukar annars vara ganska pigg.

Det onda i ryggen är dock nästan borta. Är det här effekter, biverkningar tro? Kommer tröttheten ge med sig?

Kommentar av anonym

Skrivet 10/12

anonyms bild

man har jo netop også fejl i immumforsvaret når man har me/cfs.!!så hvordan kan man behandle m en medicin der netop gør det svagere??har haft me/cfs i 38 år,,,alt er blevet værre og ødlagt emget i kroppen..bla venpumpe i hjertet og kroniskte seneskedehindebetaælndelse i armene.kredsløb og haft betændelser i stort set alle organer.,kronisk også i bihuler...kan ikke snakke ret emget og hviler meget.får kramper og lammelser....jeg tør ikke være forsøgskanin....men om andre tør? der skal foreligge et meget grundig redegørelse og resultat før ejg tør satse..der har gennem mange år været #opdaget# nye helbredsmetoder.som slået fejl..da vi har individuelle ting...men har da lov at håbe....virkelig!!!!!!ma danmark

Kommentar av anonym

Skrivet 9/6

anonyms bild

Hej!

Jag har också en autoimmun sjukdom där det är det egna immunförsvaret som angriper den egna kroppen. Har fått min första Mabthera behandling i September förra året ock ska nu ha min andra. Är så långt mycket nöjd - inga biverkningar att tala om och medicinen har i mitt fall även hjälpt på den förlamande trötthet jag haft i så många år. Känns som jag fått ett nytt liv! Än så länge inga nya skov - bara att hålla tummarna!

Kommentar av I.K.

Skrivet 26/10

I.K.s bild

Det är väl som så att immunförsvaret är överaktivt när man har ME och med Mabthera dämpar man aktiviteten om jag förstått saken rätt.

Annons