bli gravid balk

Bli först med att betygsätta denna medicin.

Menopur

Bild

Sprutan med Menopur tas till exempel i huden på magen eller i låret under en tid för att stimulera äggproduktion och frisättning. Efter ett par veckor ska behandlingen börja ge effekt om det är rätt behandling. Foto: Ferring

Menopur stimulerar ägglossning och kan öka antalet äggblåsor hos kvinnor som inte blir gravida på grund av för lite ägg. Innehåller två hormoner som kallas follikelstimulerande hormon, FSH, och luteiniserande hormon, LH. FSH och LH är naturliga hormon som produceras av både män och kvinnor. De hjälper reproduktionsorganen att fungera normalt. Hormonerna i Menopur är utvunnet från urin från kvinnor i klimakteriet. Det är högrenat och kallas då menotropin.

Ges genom spruta om patienten lär sig ta själv.

Möjliga biverkningar: 

Huvudvärk och illamående är några av de vanligare biverkningarna, men alla känner inte av dem. Kontakta läkaren direkt om du får svåra biverkningar, läs mer om försiktigshetsåtgärderna på fass-länken nedan.

Varning för! Gör alltid en grundlig undersökning för att ta reda på varför ni inte får barn innan en behandling påbörjas.

Verksam substans: Menotropin

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2012-05-04

Betygsätt själv:

Inga röster än

Annons