Betyg:

2.3

Nalox

Nalox är ett medel att sätta ovanpå nageln vid nagelsvamp, nagelpsoriasis eller efter yttre skada för att då undvika svampangrepp.

Missfärgade och fula naglar förbättras ofta inom 2-4 veckor, enligt tillverkaren, och bakterieangrepp förebyggs genom att bakterierna och mikromiljön förändras och nageln stärks.

Medlet är receptfritt och räknas inte som ett läkemedel, utan en medicinteknisk produkt som kan köpas utan recept.

Innehållet är patenterat och består av propylenglykol, karbamid och mjölksyra. Nalox är fri från konserveringsmedel och parfym. Alla ingredienser är biologiskt nedbrytbara.

Möjliga biverkningar: 

I enstaka fall kan lätt hudirritation förekomma, nageln kan också missfärgas, men båda sakerna är övergående. I vissa fall kan delar av nageln släppa från den underliggande nagelbädden, vilket ibland leder till att den skadade nageldelen lossnar, vilket också kan bero på svampen eller skadan i sig.
Det finns inga kända interaktioner med läkemedel.

Varning för! Använd inte nagellack samtidigt. Finns inte med i Fass, men klicka på fasslänken nedan så kommer du till tillverkarens information.

Verksam substans: Propylenglykol

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2010-10-16

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 2.3 (40 röster)

Kategorier:

Hud fotsvamp nagelsvamp

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 20/2

anonyms bild
Värdelös. Borde INTE säljas av Apoteket.

Kommentar av Nalox varning

Skrivet 25/3

Nalox varnings bild

Behandlat lindrig nagelsvamp i två omgångar (två förpackningar) med Nalox och tydligt märkt att svampen allvarligt förvärras av medlet. Min erfarenhet är att Nalox mot nagelsvamp är som att hälla bensin i elden! Varning för Nalox och observera att de inte heller har någon "Nöjd kund garanti"!

Kommentar av anonym

Skrivet 29/6

anonyms bild

Jag har använt Nalox ca två månader. Tycker det ser ut att ge effekt. Andelen frisk nagel är större i tillväxtzonen. Här finns sammanfattning av vetenskaplig studie som utvärderar effekten av Nalox: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Mycoses+2012%3B+55%3A+532%E2%80...

Kommentar av Anonym 2

Skrivet 20/2

Anonym 2s bild

Om Nalox nu är så bra undrar jag varför Moberg Derma inte visar dokumentation på dess effekt.
Sanningen är nog att dokumentation saknas !

Kommentar av anonym

Skrivet 29/6

anonyms bild

Kommentar av Vio

Skrivet 13/1

Vios bild

Hjälp!!! jag kämpar med min fingernagel i två år! Har provar allt och jag vet inte vad jag ska göra. Har ätit tabletter och provat allt utan resultat. En tredje del är drabbad. Tänkte prova nalox men inte nu längre. kanske chlorin ska jag satsa på ?? Vem kan hjälpa mig???

Kommentar av Forskare

Skrivet 11/1

Forskares bild

Nu har Mobergs VD erkänt att nuvarande sammansättning av Nalox nog inte är så bra.
-------------------------------------------
"Effekten blev inte tillräckligt bra", säger bolagets vd Peter Wolpert som redan i december startar en ny studie med en modifierad formulering av nagelsvampspreparatet MOB-015.
---------------------------------------------
Jag tycker att det är skandal att man till hög kostnad sålt ett i pricncip verkningslöst preparat. 300 SEK för 10 ml glykol. karabamid(=urinämne) samt mjölksyra !

Kommentar av Hej

Skrivet 21/12

Hej s bild

Ok.. Då är det ingen idé ens slösa pengar på Nalox, de flesta tycker det är skit, så lägger ner köpet!

Kommentar av Forskare

Skrivet 22/12

Forskares bild

Nalox har som upphovsman Dr. Sven Moberg, Göteborg .Det är inget nytt medel och har inte tillkommit som resultatet av 15 års forskning, utan det är baserat på gamla huskurer. Sven Moberg patentsökte det redan 1986-02-04 och patentet blev beviljat 1990-09-06 .Patentet är ej längre i kraft. Nalox innehåller mjölksyra, urinämne och propylenglykol. Inget specifikt svampdödande ämne ingår. Topikalbehandling betyder i klarspråk ytbehandling. Nageln ser litet annorlunda ut efter några veckor men substansen läker inte ut nagelsvampen. Fabrikanten får således inte lov att skriva att Nalox botar nagelsvamp, vilket man gör. Det får inte säljas som läkemedel eftersom dokumentation saknas.

Kommentar av Forskare

Skrivet 22/12

Forskares bild

I sin reklam hävdar tillverkaren av Nalox ibland att produkten är resultatet av 15 års forskning. Sanningen är den att Nalox är baserad på gamla huskurer. Den ursprunglige ägaren till firman var Dr. Sven Moberg i Göteborg som till PRV länade in en patentansökan 1986-02-04. Patentet blev beviljat 1990-09-06 men patentet är ej längre i kraft.Produkten är en blandning av glykol, urinämne och mjölksyra. Den innehäller inga specifika läkemedel för att döda svammp. Mobergs skriver i sin reklam att Nalox verkar topikalt. På ren svenska betyder det att den enbart har en yteffekt. Den sjuka nageln ser efter ett tag litet annorlunda ut. Mobergs har tidigare i sin reklam skrivit att den botar nagelsvamp, men detta får de enligt lag inte göra eftersom Nalox inte är klassat som läkemedel. Dokumentation av läkande effekt saknas

Annons