Betyg:

2.90909

Qlaira

Bild

Ett miljövänligare p-piller, Qlaira från läkemedelsföretaget Bayer.

Qlaira är en ny sorts p-piller som omvandlas till östradiol, ett hormon som bryts ner snabbare i kroppen och naturen än det hormon som finns i de tidigare kombinerade p-pillren på marknaden.

Många andra p-piller innehåller det syntetiska hormonet etinylestradiol som tar lång tid för kroppen att bryta ner där också en stor del kissas ut i toaletten och tas upp av fiskar och andra organismer.

Stor miljöbov

Vanliga p-piller, p-plåster och p-ringar orsakar stor skada när de spolas ner i toaletten. En p-ring kan spridas i många miljoner liter vatten och alla fiska som simmar förbi får i sig ämnen tillräckligt för att förstöra deras fortplantningsförmåga.

För kvinnor med riklig mens är Qlaira subventionerat.

Möjliga biverkningar: 

Huvudvärk, buksmärta och illamående är några av de mest rapporterade biverkningarna, men alla användare får inte problem med biverkningar.

Varning för! Som alla andra "riktiga" (tillskillnad från mini-piller) p-piller kan det finnas en ökad risk för blodpropp. Risken är en på 10 000. Risken ökar om du är överviktig, har blodpropp i familjen eller blir liggande stilla efter olycka eller operation. Läs mer om när det är olämpligt att äta kombinerade p-piller på Fass-länken nedan.

Verksam substans: Dienogest Estradiol

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2012-08-01

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 2.9 (11 röster)

Annons