Betyg:

3.916665

Sativex

Bild

Sativex tas med spray.

Sativex innehåller cannabis och är godkänt som behandling för att lindra allvarlig spasticitet och svår smärta orsakad av multipel skleros, MS.

Enligt Fass förskrivs Sativex bara med särskild blankett, det beror på att Socialstyrelsen vill ha rapporter om hur mycket som skrivs ut. 

Källa: Läkemedelsverket

Möjliga biverkningar: 

Några av de vanligaste biverkningarna är illamående, trötthet, dåsighet, ostadighetskänsla och yrsel.

Medlet är beroendeframkallande, men enligt Läkemedelsverket "bedöms missbruksrisken vara liten bland patienter som kan komma ifråga för behandling enligt godkänd indikation."

Varning för! Johannesört kan påverka effekten. Högre dosering än 12 sprayningar per dag rekommenderas inte Sativex är beroendeframkallande.

Verksam substans: Cannabis sativa THC och CBD

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2018-01-09

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 3.9 (12 röster)

Kommentera artikeln

Kommentar av BörjaAnvändaPannbenet

Skrivet 19/2

BörjaAnvändaPannbenets bild
"Högre dosering än 12 sprayningar per dag rekommenderas inte Sativex är beroendeframkallande." Konstigt när den aktiva substansen sprayen innehåller inte är beroendeframkallande, varför skulle då sprayen vara det, houston I think we got a problem here...

Kommentar av anonym

Skrivet 30/12

anonyms bild

Min pappa diagnosen prostatacancer marsch 2017 och sedan dess har vi gjort kemoterapi 3 gånger men cancer fortsätter att återvända. För några månader sedan hörde jag om cannabisolja och dess läkande effekt och jag fick cannabisoljan från Australien på Ricksimpsonmedicaloil@outlook.com och min far började behandlingen omedelbart med cannabisoljan efter att ha använt cannabisoljan för behandling vid den föreskrivna tiden som föreskrivs av Rick Simpson, det var totalt botemedel och som jag skriver nu kan min far gå själv om sig själv utan stöd från någon och gå ut när som helst han väljer.

Vänliga hälsningar,
Vanessa Hellas

Kommentar av anonym

Skrivet 18/12

anonyms bild

Min far diagnostiserades med prostatacancer marsch 2017 och sedan dess har vi gjort kemoterapi 3 gånger men cancer fortsätter att återvända. För några månader sedan hörde jag om cannabisolja och dess helande effekt och jag fick cannabisoljan från Australien på ricksimpsonmedicaloil@outlook.com och min far började behandlingen omedelbart med cannabisolja efter att ha använt cannabisolja för behandling vid föreskriven tid Rick Simpson, det var totalt botemedel och som jag skriver nu kan min far gå själv om sig själv utan stöd från någon och gå ut när som helst han väljer.

Med vänliga hälsningar
Vanessa Hellas

Kommentar av anonym

Skrivet 15/12

anonyms bild

Min syster diagnostiserades med bröstcancer och hon var vid dödspunkten, med bröstcancer i det sista skedet är nu åter i livet och hon är så frisk nu. Tack vare Rick Simpson cannabisolja som vi köpte på: Ricksimpsonmedicaloil@outlook.com, hampoljan framgångsrikt användes för att bota min systers bröstcancer inom 3 månader, vilket Rick Simpson uttryckte. Återigen vill jag tacka Rick Simpson för hans underbara Cannabis Oil, vi är nu en lycklig familj med min syster, levande, stark och hälsosam. Om du kan kontakta din egen medicinsk e-post Rick Simpson på: Ricksimpsonmedicaloil@outlook.com

Vänliga hälsningar,
Mandy Grille

Kommentar av baldwin

Skrivet 16/6

baldwins bild

min fru har lidit av cancer i bukspottkörteln trä bekräftades vara etapp fyra, läkaren tullindrivaren mig det fanns lite hon kunde göra eftersom hon inte reagerade två behandling men min svåger vann till vår räddning genom att beställa denna hampa olja från Rick Simpson Foundation trä va sa har hjälpt vissa patient kampen mot cancer av olika typer så vi bestämde två ge det en chans, så långt min fru förbättras perfekt mycket bra och närvarande kan hon gå runt huset hela själv. Jag kände det nödvändigt att titta andra som lider av denna akut sjukdom att när du har en bra hampa olja det kan verkligen ge en en sund andra chans att leva. om du råkar vara i behov av denna hampa olja kan du kontakta stiftelsen som levererat min bror i lag med denna e-post: ricksimpsonmedicalorg@outlook.com

Kommentar av anonym

Skrivet 27/3

anonyms bild

Cannabis är inte beroendeframkallande

Kommentar av anonym

Skrivet 10/9

anonyms bild

helt riktigt, kaffe är mer beroendeframkallande än cannabis. har rökt i 24år, och det ända som händer när jag inte har något är att jag är lite piggare än normalt när jag ska lägga mig.

Kommentar av Dina

Skrivet 14/2

Dinas bild

Hej

Har svår ADHD och har svåra sömnproblem som vanliga mediciner inte biter på. Ofta jag funderar på varför vi får äta amfetamin men inte kan bli erbjudna THC cannabis olja?

Kommentar av Mycket frustrerad

Skrivet 5/2

Mycket frustrerads bild

Finns det någon seriös organisation i Sverige som jobbar för medicinsk cannabis till fler diagnoser?

Kommentar av anonym

Skrivet 5/1

anonyms bild

min fru har drabbats av sköldkörtelcancer som bekräftades vara steg fyra, berättade för läkaren mig fanns lite hon kunde göra eftersom hon inte svarar på behandlingen, men min bror i lag kom till vår räddning genom att beställa denna hampa olja från Rick Simpson Foundation som han sade har hjälpt några patienten kampen mot cancer av olika typer så beslutade vi att ge det en chans, så långt min fru förbättras perfekt mycket bra och nu kan hon gå runt huset allt av sig själv. Jag kände dess behov jag låta andra som lider av denna akut sjukdom som när du har en bra hampa olja det kan verkligen ge en en sund andra chans att leva. om du råkar vara i behov av denna hampa olja kan du kontakta grunden som levereras min bror i lag med denna e-post: ricksimpsonfoundation@outlook.com eller ring +17138933185

Annons