Betyg:

3.916665

Sativex

Bild

Sativex tas med spray.

Sativex innehåller cannabis och är godkänt som behandling för att lindra allvarlig spasticitet och svår smärta orsakad av multipel skleros, MS.

Enligt Fass förskrivs Sativex bara med särskild blankett, det beror på att Socialstyrelsen vill ha rapporter om hur mycket som skrivs ut. 

Källa: Läkemedelsverket

Möjliga biverkningar: 

Några av de vanligaste biverkningarna är illamående, trötthet, dåsighet, ostadighetskänsla och yrsel.

Medlet är beroendeframkallande, men enligt Läkemedelsverket "bedöms missbruksrisken vara liten bland patienter som kan komma ifråga för behandling enligt godkänd indikation."

Varning för! Johannesört kan påverka effekten. Högre dosering än 12 sprayningar per dag rekommenderas inte Sativex är beroendeframkallande.

Verksam substans: Cannabis sativa THC och CBD

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2018-01-09

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 3.9 (12 röster)

Kommentera artikeln

Kommentar av Sara Silver

Skrivet 12/3

Sara Silvers bild
Min resa att bekämpa cancer genom åren har varit så svårt. Förra året oktober 2018 hörde jag om cannabisolja av Rick Simpson. Jag hittade hans email Ricksimpsonmedicaloil@outlook.com Jag kontaktade honom och jag placerade och andra för medicinen. Efter 4 dagar skickades receptet och medicinen till min adress. Jag använde medicinen som preciserad av Rick Simpson. Efter 90 dagar gick jag för en skanning Jag var chockad över att höra doktorn säger att jag är cancerfri. Cannabisolja botar cancer Tack, herre och alla tack vare Rick Simpson Cannabis-olja. Vänliga hälsningar, Sara Silver

Kommentar av anonym

Skrivet 20/1

anonyms bild
My Step-mamma diagnostiserades med bröstcancer i februari 2018. Vi gjorde kemoterapi som primärbehandling men cancer kvarstår. Jag hörde om cannabisoljans helande förmåga och jag köpte genast cannabisoljan på Ricksimpsoncannabishemoil@gmail.com och min Stegmamma började ta medicinen som föreskrivits av Rick Simpson. På bara några veckor efter att ha tagit oljan, där där stora förbättringar i hennes hälsa och nu är hon helt cancerfri Tack, Katrina

Kommentar av anonym

Skrivet 18/3

anonyms bild
Kort historia om hur RSO cannabisolja botade min cancer. Jag är 54 år, 11 oktober 2017, jag fick diagnosen lungcancer, som jag förlorade allt hopp tills en vän presenterade mig för cannabisbehandlingar som jag aldrig trodde. Men jag var tvungen att prova det och några månader efter att jag var helt botad och denna cannabisolja dödade min cancer, hjälpte Rick Simpson mig med denna cannabisolja. Du kan komma i kontakt med honom Ricksimpsonmedicaloil@outlook.com Vänliga hälsningar, Stella Robison.

Kommentar av BörjaAnvändaPannbenet

Skrivet 19/2

BörjaAnvändaPannbenets bild
"Högre dosering än 12 sprayningar per dag rekommenderas inte Sativex är beroendeframkallande." Konstigt när den aktiva substansen sprayen innehåller inte är beroendeframkallande, varför skulle då sprayen vara det, houston I think we got a problem here...

Kommentar av anonym

Skrivet 30/12

anonyms bild

Min pappa diagnosen prostatacancer marsch 2017 och sedan dess har vi gjort kemoterapi 3 gånger men cancer fortsätter att återvända. För några månader sedan hörde jag om cannabisolja och dess läkande effekt och jag fick cannabisoljan från Australien på Ricksimpsonmedicaloil@outlook.com och min far började behandlingen omedelbart med cannabisoljan efter att ha använt cannabisoljan för behandling vid den föreskrivna tiden som föreskrivs av Rick Simpson, det var totalt botemedel och som jag skriver nu kan min far gå själv om sig själv utan stöd från någon och gå ut när som helst han väljer.

Vänliga hälsningar,
Vanessa Hellas

Kommentar av anonym

Skrivet 18/12

anonyms bild

Min far diagnostiserades med prostatacancer marsch 2017 och sedan dess har vi gjort kemoterapi 3 gånger men cancer fortsätter att återvända. För några månader sedan hörde jag om cannabisolja och dess helande effekt och jag fick cannabisoljan från Australien på ricksimpsonmedicaloil@outlook.com och min far började behandlingen omedelbart med cannabisolja efter att ha använt cannabisolja för behandling vid föreskriven tid Rick Simpson, det var totalt botemedel och som jag skriver nu kan min far gå själv om sig själv utan stöd från någon och gå ut när som helst han väljer.

Med vänliga hälsningar
Vanessa Hellas

Kommentar av anonym

Skrivet 15/12

anonyms bild

Min syster diagnostiserades med bröstcancer och hon var vid dödspunkten, med bröstcancer i det sista skedet är nu åter i livet och hon är så frisk nu. Tack vare Rick Simpson cannabisolja som vi köpte på: Ricksimpsonmedicaloil@outlook.com, hampoljan framgångsrikt användes för att bota min systers bröstcancer inom 3 månader, vilket Rick Simpson uttryckte. Återigen vill jag tacka Rick Simpson för hans underbara Cannabis Oil, vi är nu en lycklig familj med min syster, levande, stark och hälsosam. Om du kan kontakta din egen medicinsk e-post Rick Simpson på: Ricksimpsonmedicaloil@outlook.com

Vänliga hälsningar,
Mandy Grille

Kommentar av anonym

Skrivet 24/11

anonyms bild

Jag heter Robert Laura, jag diagnosen bröstcancer 8 månader sedan och jag har gjort kemokirurgi och jag var inte botad tills jag kom i kontakt med rick simpson email Ricksimpsoncancercure11@outlook.com .och han sa att han kommer att bota mig med Hampa olja, så jag lägger en order och det levererades till mig inom några dagar och jag började använda hampoljan för behandling och jag började märka förändringar för bättre. Efter 90 dagars behandling gick jag för att se doktorn och jag fick höra att jag inte längre är en cancerpatient. Jag är så glad idag och jag vill ha folk där ute för att veta att med denna hampolja kan cancer bli botad och det kostar mindre än kirurgi.

Vänliga hälsningar,
Robert Laura.

Kommentar av baldwin

Skrivet 16/6

baldwins bild

min fru har lidit av cancer i bukspottkörteln trä bekräftades vara etapp fyra, läkaren tullindrivaren mig det fanns lite hon kunde göra eftersom hon inte reagerade två behandling men min svåger vann till vår räddning genom att beställa denna hampa olja från Rick Simpson Foundation trä va sa har hjälpt vissa patient kampen mot cancer av olika typer så vi bestämde två ge det en chans, så långt min fru förbättras perfekt mycket bra och närvarande kan hon gå runt huset hela själv. Jag kände det nödvändigt att titta andra som lider av denna akut sjukdom att när du har en bra hampa olja det kan verkligen ge en en sund andra chans att leva. om du råkar vara i behov av denna hampa olja kan du kontakta stiftelsen som levererat min bror i lag med denna e-post: ricksimpsonmedicalorg@outlook.com

Kommentar av anonym

Skrivet 27/3

anonyms bild

Cannabis är inte beroendeframkallande

Annons