Betyg:

3.825

Stesolid

Stesolid är ångestdämpande, lugnande och får musklerna att slappna av. Medicinen används vid ångest, ängslan och rastlöshet. Effekten kommer ofta efter 15-30 minuter. Medicinen ska bara tas när den verkligen behövs. Om du tagit Stesolid en längre tid bör du minska dosen gradvis.

Möjliga biverkningar: 

De vanligaste biverkningarna är trötthet och nedsatt reaktionsförmåga.

Varning för! Risk för beroende.

Verksam substans: Diazepam

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2009-11-03

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 3.8 (80 röster)

Kategorier:

Psykiatri antidepressiv

Diskussioner om Stesolid

Uppdaterad: 2014-09-21

3 kommentarer

Alla diskussioner

Kommentera artikeln

Kommentar av Tim

Skrivet 18/11

Tims bild

Har världens diskbråck och har förstått att en del blivit hjälpta, har ingen som helst insikt i det men hittade detta på ett forum; http://www.medbaze.com/se/stesolid/ och jag undrar om någon känner igen det eller om man bör undvika stesolid då? Tack för svar.

Kommentar av anonym

Skrivet 14/11

anonyms bild

Stesolid är skit. Den är beroende framkallande o min läkare gav den fast han visste att jag har missbrukat mediciner förr

Kommentar av anonym

Skrivet 18/9

anonyms bild

För mig var Stesoliden en livräddning. Hade svåra muskelkramper som härstammade från det centrala nervsystemet. Hade kramper som liknade epeleptiska anfall, tillslut började jag förlora kontrollen över musklerna som gör att man kan svälja mat och stora undersökningar och utredningar inom sjukvården gjordes utan att ge några som helst orsaker till mina symtom. Tillslut skrev en läkare ut Stesolid och 2 dar med 2mg 2ggr dagligen så började jag få tillbaka kontrollen över mina muskler. Får fortfarande periodvis ta dem. Och skulle troligtvis sluta fungera kroppsligt i långa loppet om jag inte tog dem när spänningarna i nacke och rygg börjar eskalera. Klart att det inte är alla som klarar av att äta dem, allas psyke fungerar inte likadant på kemiska substanser, precis som att en del människor blir psykotiska så fort dom dricker en öl medan andra kan dricka stora mängder innan dom ens blir påverkade. En del ska inte äta Stesolid men det finns även dom som den räddat livet på.

Kommentar av anonym

Skrivet 31/3

anonyms bild

Hej jag tar 15mg 4ggr dagligen + 10mg vid behov. Äter även andra äter även 150mg sertralin dagligen. Detta hjälper min depression, ångest å panikattacker någorlunda! Jag är också på väg att bli alkohol och drogfri.varit missbrukare nu i ungefär 8 år. Men även när jag tar min dos stesolid så känns det inte nog att fylla tomrummet som alkoholen och drogerna fyllde förut. ( lyckatill till mig själv)

Kommentar av anonym

Skrivet 20/6

anonyms bild

Kämpa på & all lycka till dig!!

Kommentar av Svenne

Skrivet 30/1

Svennes bild

Jag är lätt CP-skadad. Stesolid är toppen för mig. tar bort spasmerna.

Kommentar av Eli

Skrivet 21/1

Elis bild

Det enda som hjälper mot min extrema spänningshuvudvärk! Efter att ha åkt till akuten flera gånger och dom sprutat med stesolid för att få det att släppa så har jag fått 10 mg utskrivet så nu kan jag häva det innan det går för långt! Vi snackar riktigt extrem huvudvärk! Symptom som hjärnblödning med känselbortfall etc...

Kommentar av nova53

Skrivet 14/10

nova53s bild

Hej,har en fråga.ang stesolid.Jag började missbruka tabletter benzo och amfetamin när jag var ca 20 år.den perioden ligger bakom mig,sedan många år,är 50 år gammal.kalla det en rolig ungdom det var det. har varit drogfri från missbruk i ca 15 år,har medecinerat med concerta i ca 11 år,4 st 54 mg per dygn.det gjorde så att allt sug på droger försvann.motivationen kom rtillbaka och livet blev till det BÄTTRE.samtidigt har jag varit föreskriven 3.5/10/mgstesolid om dagen.pga att jag ej kan sluta med dom.har haft samma ordination i ca14 år.har ätit benzodiasepiner i ca 30 år.fick en ny doktor .(viktigt att veta.den dosen som jag har haft .under alla år ha fungerat helt perfekt.)ang den nya doktorn som ändrarpå doseringen och uttagsintervallen,utan att ens fråga mig,fungerar ej med några förändringar på stesoliden,tro mig.har och är frisk efter jag tagit bort min hc.och framtiden ser bara bra ut.min fråga är.får en doktor som jag aldrig träffat göra så utan att diskutera eller prata med mig.har journaler på att jag ej kan sluta äta desssa tabletter.att allt blir fel.för det blir det.

L,salomon

Kommentar av anonym

Skrivet 7/2

anonyms bild

Vården skall så långt som möjligt utformas och genomföras i samråd med patienten säger man överallt.

Här t ex.
https://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4lso-_och_sjukv%C3%A5rdslagen#V.C3.A...

Skulle tro att din läkare inte gått tillväga som han skall. Begär ut alla uppgifter.
http://www.socialstyrelsen.se/patientsakerhet/forbattra/sakerlakemedelsa...

Kommentar av anonym

Skrivet 11/4

anonyms bild

Kanon mot ångest och panikattacker, förträffliga som sömntabletter. Men var som sagt försiktig, går man för länge på dom och slutar tvärt kan man få kraftiga utsättningsproblem/abstinens! Been there done that...

Annons