Betyg:

3.5

Tetracyklin Meda

Ett antibiotika som hämmar bakterierna, bland annat i huden. Används därför mot acne.

Möjliga biverkningar: 

Magbesvär med lös avföring, illamående, kräkningar och svampninfektioner är några av de möjliga biverkningarna. Tandemaljskador och missfärgning av tänderna hos barn är en biverkning som är vanlig, därför ska barn eller gravida ta preparatet.
Några har fått skador i strupen eller allergiska besvär.

Varning för! Solen i kombination med Tetracyklin kan ge utslag, undvik den. Se upp för att ta tillsammans med kalk eller järn, alltså varken mjölk eller blodpudding eller tillskott. Låt det gå minst tre timmar i mellan. Ta inte heller tillsammans med vissa hjärtmediciner, medel mot sur mage, hiv-mediciner bland annat.

Verksam substans: Tetracyklin

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2009-10-07

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 3.5 (2 röster)

Kategorier:

Hud finnar acne

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 25/9

anonyms bild

jag åt tetracykliner i flera år mot vuxen acne. Jag hade en extrem migrän i samband med mentruation (pms) och även en huvudvärk som låg latent nästan varje dag. Jag förstod aldrig att de beroende på tabletterna. När jag slutade försvann den fruktansvärda huvudvärken, fyy va mkt bättre jag mådde, men de hjälpte min acne.

Kommentar av anonym

Skrivet 24/9

anonyms bild

Hej jag har nyss fått utskrivet tetracyklin meda för akne men undrar om jag kan ta det tillsammans med mina p-piller(prionella 28)? tacksam för svar!

Annons