Betyg:

3.70968

Tradolan

Tradolan är ett morfinliknande läkemedel som främst används mot smärta. Det påverkar direkt på celler i hjärnan och ryggmärgen, det så kallade centrala nervsystemet.

Finns också som depottablett, Tradolan Retard, som innebär att det verksamma ämnet utsöndras i kroppen långsamt. Effekten varar därför längre än med en vanlig tablett.

Möjliga biverkningar: 

Illamående och yrsel är mycket vanligt. Kräkningar, huvudvärk och förstoppning är några av de biverkningar som är vanliga. De mindre vanliga och sällsynta biverkningarn kan vara farliga, bland annat hallucinationer och högt blodtryck.
Kontakta din läkare om du får svårt att sluta med Tradolan.

Varning för! Kan vara beroendeframkallande. Ta inte om du har lätt att bli beroende av substanser. Varning också du har en skallskada, dricker mycket alkohol eller om du har dålig lever eller njurfunktion. Inte bra heller om du har svårt att andas och så vidare. Farligt också att blanda med en lång rad andra mediciner.

Verksam substans: Tramadol

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2009-10-20

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 3.7 (31 röster)

Kategorier:

Smärta

Diskussioner om Tradolan

Uppdaterad: 2018-03-23

38 kommentarer

Uppdaterad: 2010-02-03

1 kommentar

Alla diskussioner

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym Bertolottis

Skrivet 23/3

 anonym Bertolottis s bild
Haft bra effekt av Tramadol mot min Bertolottisvärk i många år. Nu har jag fått en ny läkare som betraktar medicinen som enbart knark och jag måste enligt henne helst sluta helt. Detta har lett till ökande smärta och svårigheter att röra mig. Mår inte alls bra nu.

Kommentar av Sergius Blomquist

Skrivet 18/3

Sergius Blomquists bild

Min hustru fick Tradolan med störning på njurar och hjärna. Hon kunde inte delta i diskussion och somnade ofta, jag misstänkte strok men när vi såg att Tradolan fanns på medicinlistan begärde jag att den skulle bytas. Med ny medicin återvände min fru till sitt vanliga sociala jag.

Kommentar av Sommareld

Skrivet 15/10

Sommarelds bild

Äter Iktorivil mot mina muskelspänningar. Har Tradolan som jag tar vid behov & Imovane för sömnen. Undrar om jag nu kan blanda Iktorivil & Citadon ist för att ta Tradolan emot mina kroniska värk i nacke & rygg!? Ngn som vet ngn bra kombination elr äter Iktorivil & Citadon mot smärta?
Mvh

Kommentar av anonym

Skrivet 26/3

anonyms bild

Jag har just slutat med tradolan på eget beslut efter en veckas användning. Detta måste vara det sämsta läkemedlet någonsin. Bra mot värk men listan med bifeefekter är lååång och jag tror jag fick en dustmav flera. Nu hoppas jag magen ska komma igång igen och att jag inte får allt för ont utan dem.

Kommentar av Nalle63

Skrivet 29/3

Nalle63s bild

Klarade inte av Tradolan själv pga magproblem, så jag fick gå över till Tiparol retard och allt blev perfekt igen.

Annons