Betyg:

3.8

Voxra

Voxra används för att behandla depression. Det anses ha en inverkan på kemiska substanser i hjärnan som kallas noradrenalin och dopamin, vilka är sammankopplade med depression.

Det kan ta en tid innan du känner förbättring. Det tar tid, ibland veckor eller månader, innan läkemedlet når full effekt. När du börjar känna dig bättre kan läkaren råda dig att fortsätta med Voxra för att förhindra återfall av depressionen.

Möjliga biverkningar: 

Sömnsvårigheter. Var noga med att ta Voxra på morgonen, huvudvärk, muntorrhet, illamående, kräkningar uppges som mycket vanliga, vidare anges följande som vanliga: feber, yrsel, klåda, svettning och hudutslag, skakighet, tremor, kraftlöshet, trötthet, bröstsmärta, ångest eller oro, och så vidare.

Det är många sjukdomar, läkemedel och naturläkemedel som inte ska kombineras med Voxra. Läs mer på Fass om du är orolig.

Varning för! Kan i sällsynta fall orsaka krampanfall. Använd inte om du har allvarliga njur- eller leverskador, tidigare haft hjärntumör eller bipolär diagnos.

Verksam substans: Bupropion

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2010-03-16

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 3.8 (55 röster)

Diskussioner om Voxra

Uppdaterad: 2017-02-09

1 kommentar

Uppdaterad: 2014-02-13

3 kommentarer

Alla diskussioner

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 25/11

anonyms bild

Har precis börjat med Voxra. Åt tidigare Citalopram, men slutade pga sexuella besvär då det var helt omöjligt att få orgasm. Även om jag bara ätit medicinen några dagar så känner jag mig piggare och mindre hopplöshet. Dessutom kraftigt minskade hungerkänslor. Lätt att jag ätit för mycket annars när jag mått dåligt, men nu inga problem att kontrollera vad jag äter. Allt sötsug och liknande är bortblåst. Hoppas må ännu bättre om några veckor.

Kommentar av anonym

Skrivet 4/7

anonyms bild

Hur fungerar voxra i samband med alkohol?

Kommentar av Ninaaaa

Skrivet 7/7

Ninaaaas bild

Det går. Gjorde då på mig.

Kommentar av Lee

Skrivet 4/2

Lees bild

Jag känner att mitt liv har totalt ändrats efter jag började med Voxra, 150 mg. Voxra har gett mig ork och driv igen. Håglösheten är borta.Ätit 5 månader. Kände skillnad på 14 dagar. Jag vill aldrig sluta med Voxra :)

Kommentar av anonym

Skrivet 8/11

anonyms bild

Har ätit en kombination av Fluoexitin och Voxra i ett par år nu och de har fungerat över förväntan! Förutom en liten grundångest som jag antar att jag kommer att få leva resten av livet med kan jag nästan leva ett normalt liv. Det är en stor skillnad från innan då jag var kroniskt deprimerad och bara kände "Hur ska jag orka med alla de här timmarna tills jag får sova igen?" varje morgon. Som bonus slutade cigaretterna att fungera och jag slutade röka helt oplanerat. Hoppas att ni andra som läser här också hittar vad som är rätt för er mvh/Inte längre deprimerad

Kommentar av Bosse

Skrivet 2/11

Bosses bild

Jag har provat allt vad ssri/snri mediciner som finns, men inget av dem har hjälpt mot min depression. Nu bad jag läkaren om voxra som jag tagit i 8 dygn och märker av en liten förbättring redan. Placeboeffekt möjligen, men jag tror faktiskt att det är voxran som börjar verka om än så lite. Några biverkningar har jag inte märkt av på 150 mg. Jag tror många läkare har fastnat i sitt tänk på att det är serotoninet som patienten lider brist på och skriver ut någon ssri medicin som typ citalopram. 30-40% blir hjälpta, men de övriga då? Nästa val är snri som mer verkar på noradrenalinet och det är inte säkert att detta hjälper heller. Konstigt bara att läkarna stannar där och vägrar gå vidare angående mediciner. Många deprimerade lider brist på dopamin och ligger det en ångest med i bilden är kortisolmängden i kroppen hög. Den i sin tur försvagar receptorerna som har med dopaminet att göra. Ångest ger kroppen en stressignal som till början producerar mycket dopamin, men sen blir de receptorerna försvagade och dopaminet blir det mindre av. Detta gäller bara under en längre tid av stress/ångest. Därför bör läkare vara medvetna om detta, men tyvärr har de flesta ingen koll. Jag tror nu bestämt att voxra som ökar dopaminet och så även noradrenalinet, kan vara min räddning. Jag har varit mer eller mindre deprimerad med ångest under två år. Jag själv fick be läkaren om voxra!!! Finns något som heter L-dopa som kan ha samma effekt om inte bättre än voxra.

Kommentar av anonym

Skrivet 1/11

anonyms bild

Ger Voxra viktuppgång?
Har i omgångar gått upp 15-20 kg,sedan efter slutat med medc kämpat med blod svett och tårar bort dem.
Min Mot har gått bort och så här deprimerad har jag aldrig varit.
Men vill ej gå upp i vikt.
Zoloft gör mig bara nervös,citalopran ect.
Vore väldigt tacksam för svar.
Kram på er!

Kommentar av anonym

Skrivet 17/1

anonyms bild
Jag har också varit otroligt nojjig med min vikt, men har inte gått upp av voxra:) tydligen ska det snarare vara lättare att gå ner i vikt av det:) Jag skulle verkligen rekomendera (om du inte redan gjort det) att Gå till en hälsocoach/pedagog eller liknande för att få lära dig lite mer om kosten, kunna veta hur olika råvaror påverkar dig viktmässigt osv. Jag skulle också verkligen rekomendera att följa ett kost program som är hållbart i längden där du får i dig alla de näringsämnen som du behöver som är väldigt viktigt speciellt om man mår dåligt, och på samma gång även kunna gå ner i vikt och bli mätt. Det blir lättare att skilja på vad som orsakar viktuppgång/nedgång. Min kropp har varit i sådan stress att jag tycker att jag kan märka skillnad i vikten ifall jag bara äter någon salamiskiva extra. Vet ju inte var i landet du bor men jag kan rekomendera strongbodyfitmind.com super duktiga och kunniga och bryr sig om hållbarhet. Jag tror att det finns olika färdiga kostscheman, annars kan man kontakta dem för ett skräddarsytt schema och få info och liknade. Blev väldigt långt svar känner jag nu, men hoppas att du vågar testa på voxra. Det har verkligen börjat hjälpa mig! Det bästa till dig.

Kommentar av anonym

Skrivet 25/7

anonyms bild

Hej
Nej tvärtom så kan voxra ge viktnedgång . Jag gick upp massor av citalopram och vägrar äta någon medicin igen som ger viktuppgång .
Därför fick jag voxra!!

Kommentar av anonym

Skrivet 26/6

anonyms bild

Hur fasar man ut voxra? Har ätit i drygt ett år och känner mig redo att sluta.

Annons