Betyg:

3.773585

Voxra

Voxra används för att behandla depression. Det anses ha en inverkan på kemiska substanser i hjärnan som kallas noradrenalin och dopamin, vilka är sammankopplade med depression.

Det kan ta en tid innan du känner förbättring. Det tar tid, ibland veckor eller månader, innan läkemedlet når full effekt. När du börjar känna dig bättre kan läkaren råda dig att fortsätta med Voxra för att förhindra återfall av depressionen.

Möjliga biverkningar: 

Sömnsvårigheter. Var noga med att ta Voxra på morgonen, huvudvärk, muntorrhet, illamående, kräkningar uppges som mycket vanliga, vidare anges följande som vanliga: feber, yrsel, klåda, svettning och hudutslag, skakighet, tremor, kraftlöshet, trötthet, bröstsmärta, ångest eller oro, och så vidare.

Det är många sjukdomar, läkemedel och naturläkemedel som inte ska kombineras med Voxra. Läs mer på Fass om du är orolig.

Varning för! Kan i sällsynta fall orsaka krampanfall. Använd inte om du har allvarliga njur- eller leverskador, tidigare haft hjärntumör eller bipolär diagnos.

Verksam substans: Bupropion

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2010-03-16

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 3.8 (53 röster)

Diskussioner om Voxra

Uppdaterad: 2017-02-09

1 kommentar

Uppdaterad: 2014-02-13

3 kommentarer

Alla diskussioner

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 4/7

anonyms bild

Hur fungerar voxra i samband med alkohol?

Kommentar av Ninaaaa

Skrivet 7/7

Ninaaaas bild

Det går. Gjorde då på mig.

Kommentar av Lee

Skrivet 4/2

Lees bild

Jag känner att mitt liv har totalt ändrats efter jag började med Voxra, 150 mg. Voxra har gett mig ork och driv igen. Håglösheten är borta.Ätit 5 månader. Kände skillnad på 14 dagar. Jag vill aldrig sluta med Voxra :)

Kommentar av anonym

Skrivet 8/11

anonyms bild

Har ätit en kombination av Fluoexitin och Voxra i ett par år nu och de har fungerat över förväntan! Förutom en liten grundångest som jag antar att jag kommer att få leva resten av livet med kan jag nästan leva ett normalt liv. Det är en stor skillnad från innan då jag var kroniskt deprimerad och bara kände "Hur ska jag orka med alla de här timmarna tills jag får sova igen?" varje morgon. Som bonus slutade cigaretterna att fungera och jag slutade röka helt oplanerat. Hoppas att ni andra som läser här också hittar vad som är rätt för er mvh/Inte längre deprimerad

Kommentar av Bosse

Skrivet 2/11

Bosses bild

Jag har provat allt vad ssri/snri mediciner som finns, men inget av dem har hjälpt mot min depression. Nu bad jag läkaren om voxra som jag tagit i 8 dygn och märker av en liten förbättring redan. Placeboeffekt möjligen, men jag tror faktiskt att det är voxran som börjar verka om än så lite. Några biverkningar har jag inte märkt av på 150 mg. Jag tror många läkare har fastnat i sitt tänk på att det är serotoninet som patienten lider brist på och skriver ut någon ssri medicin som typ citalopram. 30-40% blir hjälpta, men de övriga då? Nästa val är snri som mer verkar på noradrenalinet och det är inte säkert att detta hjälper heller. Konstigt bara att läkarna stannar där och vägrar gå vidare angående mediciner. Många deprimerade lider brist på dopamin och ligger det en ångest med i bilden är kortisolmängden i kroppen hög. Den i sin tur försvagar receptorerna som har med dopaminet att göra. Ångest ger kroppen en stressignal som till början producerar mycket dopamin, men sen blir de receptorerna försvagade och dopaminet blir det mindre av. Detta gäller bara under en längre tid av stress/ångest. Därför bör läkare vara medvetna om detta, men tyvärr har de flesta ingen koll. Jag tror nu bestämt att voxra som ökar dopaminet och så även noradrenalinet, kan vara min räddning. Jag har varit mer eller mindre deprimerad med ångest under två år. Jag själv fick be läkaren om voxra!!! Finns något som heter L-dopa som kan ha samma effekt om inte bättre än voxra.

Kommentar av anonym

Skrivet 1/11

anonyms bild

Ger Voxra viktuppgång?
Har i omgångar gått upp 15-20 kg,sedan efter slutat med medc kämpat med blod svett och tårar bort dem.
Min Mot har gått bort och så här deprimerad har jag aldrig varit.
Men vill ej gå upp i vikt.
Zoloft gör mig bara nervös,citalopran ect.
Vore väldigt tacksam för svar.
Kram på er!

Kommentar av anonym

Skrivet 25/7

anonyms bild

Hej
Nej tvärtom så kan voxra ge viktnedgång . Jag gick upp massor av citalopram och vägrar äta någon medicin igen som ger viktuppgång .
Därför fick jag voxra!!

Kommentar av anonym

Skrivet 26/6

anonyms bild

Hur fasar man ut voxra? Har ätit i drygt ett år och känner mig redo att sluta.

Kommentar av EH

Skrivet 23/6

EHs bild

Hej! Har ätit voxra 150 mg i 4 år samtidigt som cipralex
Äter Dock Elvanse (Max dos) plus Ritalin 10*2 mg korttids. Dom ville inte lägga till mer av Elvansen eller byta adhd medicin, så de höjde min voxra till 300 mg pga av orklöshet. Hur lång tid tog de för er som höjt att känna skillnad och hur mådde ni ?

Kommentar av anonym

Skrivet 20/1

anonyms bild

Voxra är en ganska snäll antidepressiv medicin. Alltså inget för "djupa" depressioner. Har provat allt, tålde inga SSRI preparat typ Cipralex mm. Åt Mirtazipin i många år, men den är också en snäll (lätt) antidepressiv medicin. Hette Remeron tidigare. Men den hjälpte bra mot sömn och aptit men inte så mycket mot depressionen. Jag går nu på maxdos av Voxra och fått ett nytt liv. Depressionen har avtagit rejält pga extrem ökad intiativ förmåga, tränar regelbundet och mycket mer fokuserad i huvudet = får saker gjorda. De saker jag nu gör "botar" depression en någon medicin. Vara aktiv, träna, lugnt och fint i huvudet mm mm. Om ni inte får effekt på svenska maxdosen 300 mg av Voxra. Sök då upp en erfaren överläkare som känner till och arbetat med Voxra länge. Då kan ni få en dagsdos på 450 mg. Vilket var först då jag märkte något överhuvud taget, positivt. Ska tillägga att jag inte haft någon biverkning från dag ett med Voxra. Sedan är vi alla olika så klart. Men detta är min erfarenhet. Lycka till och må bäst där ute alla!

Annons