Betyg:

5

Zyban

Zyban är receptbelagt och innehåller inte nikotin. Det kan skrivas ut till dig av läkare om du misslyckats med att sluta röka med hjälp av receptfria nikotinläkemedel.

Zyban minskar ditt röksug genom att påverka belöningssystemet i hjärnan. Läkemedlet fungerar bäst för den som verkligen har bestämt sig för att sluta röka och kombineras helst med stödjande samtal.

Möjliga biverkningar: 

Ett rökstopp kan ge upphov till flera biverkningar och det kan vara svårt att skilja på vad som beror på rökstoppet och vad som beror på läkemedlet.

En vanlig biverkning av Zyban kan vara sömnstörning. Ta därför inte Zyban nära in på sänggåendet. Andra vanliga biverkningar är huvudvärk, nedstämdhet, oro och koncentrationssvårigheter. Läs mer på Fass, se länken nedan.

Varning för! Zyban ska inte tas av den som har epilepsi eller andra tillstånd som kan orsaka kramper. Läkemedlet är inte godkänt för gravida. Zyban kan påverka effekten av andra läkemedel, bland annat viss behandling vid bröstcancer. Tala alltid om för din läkare vilka andra mediciner du äter.

Verksam substans: Bupropion

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2014-12-19

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 5 (1 röst)

Kommentera artikeln

Kommentar av Linda Hoffman

Skrivet 29/12

Linda Hoffmans bild

Jag lyckades sluta med hjälp av läkemedlet Zyban. Finns att köpas på antingen apoteket eller diverse olika online apotek såsom APO101. Här finns en direktlänk till sidan där jag beställde ifrån.

http://www.apo101.net/sluta_roka

Kram och lycka till!

Annons