Betyg:

2.57143

Zyprexa

Zyprexa används för att behandla symtom som att höra, se eller förnimma något som inte finns, vanföreställningar, ovanlig misstänksamhet och tillbakadragenhet. Personer med dessa tillstånd kan också känna sig deprimerade, ängsliga eller spända.

Möjliga biverkningar: 

Viktökning och sömnighet är några av de mycket vanliga biverkningarna. Tics och svullnad är några av de mindre vanliga.
Har du blivit hjälpt? Diskutera nedan!

Varning för! Ta inte tillsammans med alkohol. Äldre med demens kan få kraftiga biverkningar. Det är viktigt att du talar om för din läkare om du lider av någon av följande sjukdomar: Diabetes, hjärtsjukdom, lever- eller njursjukdom, Parkinsons sjukdom, epilepsi, prostataproblem, tarmvred (paralytisk ileus), blodsjukdom eller haft stroke. Tala också om om du behandlas med fluvoxamin mot depression.

Verksam substans: Olanzapin

Mer information hittar du på Fass: klicka här.

Uppdaterad 2009-08-14

Betygsätt själv:

Ditt betyg: Inget Medel: 2.6 (7 röster)

Kategorier:

Psykiatri

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 28/5

anonyms bild

Kombinerade denna med Cymbalta under ungefär ett halvår och gick då, efter att ha kämpat hårt med att hålla en (något låg) normalvikt under 3 år, upp 17 kg (fortsatte med mina vanliga matvanor och träning och gick ändå bara upp kg efter kg. Läkarna följde inte alls upp och brydde sig heller inte om när jag rapporterade missnöje över detta, så fick sluta helt på eget bevåg och fick då gå igenom ungefär ett halvår till av samma symptom jag haft innan fast än mer frekvent, samt svåra utsättningssymtom från Cymbaltan som varade i bara lite mindre än ett år). Annars hjälpte kombinationen Zyprexa och Cymbalta väldig bra för mig mot både manodepression och psykotiska symptom medan jag använde dom.

Annons