Kodein behöver omvandlas till morfin för att det ska ge en smärtstillande effekt. Om man samtidigt använder exempelvis vissa antidepressiva mediciner kan det hämma omvandlingen. Det är också individuellt vilken förmåga man har att omvandla kodein till morfin.
Treo comp används mot smärta och värk och innehåller tre verksamma ämnen: acetylsalisylsyra, kodein och koffein. Dessa ämnen fungerar tillsammans smärtstillande. Treo comp börjar verka inom 30 minuter. Effekten är som störst efter 1-2 timmar. Du bör inte dricka alkohol tillsammans med Treo comp. Du ska heller inte ta läkemedlet de tre sista månaderna under graviditet.
Av Jenny Östlund
9 december, 2009

2 kommentarer

  • Av Ultrasnabb? 5 december, 2012

    Ultrasnabbt?
    Jag har brutit benet och fick paracetamol/kodein evolan med mig hem. Tog en tablett, och inom loppet av 5-10 minuter mådde jag illa, darrade och kände mig jättekonstig i huvudet, surrig/overklighetskänsla…. Blev jätteräddd och ringde 1177, som lugnade mig och gav mig rådet att försöka sova mig igenom verkningen av tabletten… Tillhör jag då den procenten som tar upp kodein ultrasnabbt? Kan tillägga att jag aldrig kommer äta de igen, då har jag hellre ont

  • Paroxetin
    Det kan inte stämma. Jag tar 20mg Paroxetin/dag och kodein fungerar utmärkt på mig. Hur kommer det sig?

Comments are closed.