Uppdaterad: 2012-05-11

Kommentera

Allergimedicin som inte ska göra dig lika trött

Bild

Rinnig näsa och kliande ögon är vanliga symptom på pollenallergi. Var tredje person i Sverige upplever sig vara allergisk, enligt en Sifo-undersökning. Foto: Claudio Bresciani, Scanpix.

Fakta om Allegra

Andvänds för att minska symptomen vid pollenallergi och hösnuva som kommer på våren och sommaren.

Varning för: Var försiktig med läkemedel om du har problem med njurar eller...

3.666665
Ditt betyg: Inget Medel: 3.7 (9 röster)

Många allergiker tror att de måste välja mellan obeskrivlig trötthet eller allergiska besvär. I vår ska det gå att slippa båda. Nu finns Allegra som mer sällan ger trötthet som biverkning.

 

Enligt en Sifo-undersökning upplever var tredje i Sverige någon form av allergi eller överkänslighet. Hösnuva eller pollenallergi är vanligast.

Nu lanseras Allegra, en ny sorts antihistamin, som ska ge mindre trötthet än föregångarna. En receptfrimedicin som företaget hoppas ska bli en storsäljare.

- Det är viktigt att personer med pollenallergier förstår att
deras besvär kan lindras och hittar det preparat som fungerar bäst för
deras livsstil och situation. Allegra har en påbörjad effekt inom en
timme och ger mindre trötthet än andra äldre antihistaminer. Det är vår
förhoppning att fler ser möjligheten att faktiskt välkomna våren med
öppna armar med aktiviteter som picknick, grillning och brännboll, säger
Karin Torberger, produktchef på Sanofi.

Att komma i närheten av allergenen och känna av sin allergi är inte farligt och ger i sig inte mer allergi. Mediciner som dämpar symptomen är alltså inte förenat med risk för ökad allergi.

Artikel skriven av Redaktionen 2012-04-16
redaktionens bild

Kategorier:

Allergi hösnuva

Kommentera artikeln

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att se om du är en människa.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2019-01-23

Inga kommentarer

Ett handledsbrott tar många månader av träning att komma tillbaka ifrån. "Håll koll på underlaget istället för mobilen", tipsar Patrik Söderberg, Regions Stockholms chefläkare.  
Uppdaterad: 2019-01-10

Inga kommentarer

Långt fler fästingar än myndigheterna har trott sprider bakterien babesia. En sjukdom som kan smitta utan symptom.
Uppdaterad: 2018-12-18

Inga kommentarer

Aptitbrist är en känd biverkning hos methylfenidat i början av behandlingen. Men för barn verkar det som om den håller i sig.  
Uppdaterad: 2018-11-26

4 kommentarer

Han har svårt att gå, kontrollera musklerna i armar och ben och att tala. Ändå får han inte den operation som skulle kunna ge honom han liv tillbaka. - Allt jag gör är att jaga läkare och försöka få hjälp, säger Thomas.
Uppdaterad: 2018-11-26

Inga kommentarer

I flera år har Thomas kämpat för att få myndigheterna att godkänna hans diagnos Tourette och att få den absolut senaste och mest avancerade behandlingen som finns, eller den finns inte ens. Den används bara i forskningen - elbehandling i den delen av hjärnan som orsakar spasmer och allvarliga stammningar.  
Uppdaterad: 2018-11-18

1 kommentar

Dinamediciner.se håller på att byggas om och få ny kostym och nya funktioner. Innehållet fortsätter att vara det samma, det vill säga nyheter om dina mediciner, och dina, och andras, erfarenheter av medicinska behandlingar.
Uppdaterad: 2018-10-05

Inga kommentarer

Hjärtstartare räddar allt fler liv. Störst effekt är det när vanliga människor kan rycka in och rädda med en mobil defibrillator. Ändå väljer Socialstyrelsen att inte ändra riktlinjer vid hjärtstopp.
Uppdaterad: 2018-09-05

Inga kommentarer

Han var skådespelare, jobbade ett par år på en investmentbank i London och fick sedan cancer i blodet. Nu ska Fabian Bolin och hans företag Waroncancer samla data för att hjälpa patienter att må bättre. – Jag har haft en extrem icke-självälskan. Nu först känner jag att jag gör något åt det. 
Uppdaterad: 2018-06-20

Inga kommentarer

En studie vid Sahlgrenska Akademin visar att 83 procent av människor med svår fetma försöker gå ner i vikt.  Och försöken pågår under lång tid och de erbjuds nästan ingen behandling, förutom kriurgi.  
Uppdaterad: 2018-06-06

Inga kommentarer

Snabbare nedfrysning, bättre behandlingsmetoder och modernare labb har ökat chanserna att få barn genom IVF-behandling.
Uppdaterad: 2018-02-20

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2018-02-12

1 kommentar

Läsarfråga: Jag har i cirka 2 års tid haft problem med att musklerna krampar i kroppen främst i överkroppen. Känner en stark oro och ångest i samband med detta. Har provat några olika antidepressiva mediciner bland annat Citalopram, Cymbalta och nu Venlafaxin. Hjälper ej mot mina fysiska symptom. 
Uppdaterad: 2018-01-25

Inga kommentarer

På Karolinska Universitetssjukhuset har de köpt in en speciall maskin som både kan ge snabbare diagnos och säkrare behandling av prostatacancer.
Uppdaterad: 2018-01-19

Inga kommentarer

Ett allvarligt fel på den spruta för epilepsiläkemedlet Buccolam har upptäckts och nu varnar Läkemedelsverket för oaktsamhet vid användning.
Uppdaterad: 2017-10-26

1 kommentar

Allt för få känner till EUs patientrörlighetsdirektiv Det är bara att välja. Bästa vården i hela Europa. 

Annons