Ann-Christine_Malmsten250

De lindrar. När effekten avtar börjar vissa öka dosen på egen hand. Det är så ett beroende av värktabletter börjar.

Det var så det började för Ann-Christine Malmsten, 53, i Östersund.
Tradolan är ett morfinliknande läkemedel som främst används mot smärta. Det påverkar direkt på celler i hjärnan och ryggmärgen, det så kallade centrala nervsystemet. Finns också som depottablett, Tradolan Retard, som innebär att det verksamma ämnet utsöndras i kroppen långsamt. Effekten varar därför längre än med en vanlig tablett.
Av Hanna Brodda
25 november, 2010

2 kommentarer

 • Av Simone 26 november, 2010

  Jag har haft så fruktansvärt
  Jag har haft så fruktansvärt ont länge och äntligen fått en diagnos. Det har säkert gått 18 år sedan min första duffusa smärta började i knät. Då trodde jag det berodde på övervikt men sedan dess har jag gått ner nästan allt. Nu ska jag läsa allt, vad är egentligen den bästa behadnlingen? Varma bad vad är det för behandling?

 • Varma bad
  Vattengymnastik i varmbassäng (minst 34 grader i vattnet) brukar kunna var behagligt vi fibromyalgi. Fördelen är att man kan träna efter sin egen förmåga utan att belasta kroppen för hårt. Dessutom gör värmen i sig kroppen mjukare.
  Kontakta t ex någn sjykgymnast på landstinget eller Reumatikerföreningen, fibromyalgiförbundet eller liknande organisationer kan du säkert får tips om var ddy kan få plaats på varrengymnastik!
  Jag har själv gått på vattengymnsatik och styrketräning en gång i veckan för tt hålla smärtan någorlunda i schack. utöver det minst en timmes promenad (trots att jag går med rollator)
  allt detta bidrar till att jag kan fungera nstan normalt i alla fall

Comments are closed.