Uppdaterad: 2011-04-24

5 kommentarer

Anne-Sofies kamp har gett resultat - nu får hon Levaxin

Bild

Fakta om Levaxin

Levaxin ska tas när kroppen av någon orsak slutat producera sköldkörtelhormon. Sköldkörteln är viktig för många funktioner i kroppen, bland annat ämnesomsättningen.

Varning för: ...

3.33962
Ditt betyg: Inget Medel: 3.3 (106 röster)

I flera år har Anne-Sofie varit outgrundligt orkeslös, haft yrsel och inte orkat med sitt liv. Det är sköldkörteln som inte gör sitt jobb misstänker både hon och läkaren.

Artikel skriven av Dina mediciner 2011-03-24
Dina mediciners bild

Kategorier:

Hormoner sköldkörtel

Kommentera artikeln

Kommentar av nettis

Skrivet 30/4

Sköldkörteln

nettiss bild

Hej
Jag tror jag har problem med min sköldkörteln hur får jag reda på det kan man bara gå till vårdcentralen och be dom ta ett blodprov eller ?
Jag har svårt att gå ner i vikt , fryser, tappar mycket hår, är oftast trött och håglös, sover dåligt, deprimerad, mm och jag har ofta lågt Hb värde jag brukar få blodtransfusioner med jämna mellanrum typ var 3-4 år och då får jag typ 3 påsar och 1 påse järn ferratum... någonting heter det tror jag.
MVH snurran

Kommentar av Anne-Sofie E

Skrivet 30/4

Hej Snurran :)

Anne-Sofie Es bild

Säg till dom på VC att du vill ta sköldkörtelprover.
KRÄV!!!!! om dom säger nej.
Det gäller att du dtår på dig.

Kram

Kommentar av tyro

Skrivet 22/11

OBS, helknasig felskrivning !!!

tyros bild

Hej igen,
med kommentar till föregående inlägg!

Naturligtvis ska det stå "KORTISOL" där jag har skrivit "kolesterol" och ingenting annat !!!

En felskrivning som förvånar mig själv. Men jag är också en som kämpar, så hjärnan är ett sovande/nedreglerat organ; även när tankegången är intakt kan det falla ut fel i skrift!

Tja, ett talande exempel på hur det kan gå...

Kommentar av tyro

Skrivet 21/11

Binjurefunktion?

tyros bild

Hej,
Du vet förmodligen att binjurarna kan ställa till det för vissa, samt att Levaxin då av den anledningen kan vara svårtolerabel/funktionsoduglig för kroppen? Många "hypometabola" känner till att en försämrad kolesterolproduktion med tiden kan uppstå (vid obehandlade tillstånd alternativ besvär med T3-upptag i cellen), dock kan en nedsättning av kolesterol i förlängningen också leda till sänkt aldosterolproduktion. Något som, rent allmänt, ofta glöms bort (verkar det som). Har läkaren (K-M Nordell?) som du träffar nu kännedom om det med? (Jag antar att hon tar en ev mild kolesterolsvikt med i beräkningen?) En fungerande binjurefunktion lär vara lika viktig oberoende av preparat; t ex Levaxin, Liotyronin eller NT (torkad sköldkörtel).

Kommentar av Anne-Sofie

Skrivet 14/5

Tyvärr...

Anne-Sofies bild

så tålde jag inte Levaxin
som jag kämpat för att få i flera år :(
Men nu kämpar jag för andra alternativ!!!

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att se om du är en människa.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2018-10-05

Inga kommentarer

Hjärtstartare räddar allt fler liv. Störst effekt är det när vanliga människor kan rycka in och rädda med en mobil defibrillator. Ändå väljer Socialstyrelsen att inte ändra riktlinjer vid hjärtstopp.
Uppdaterad: 2018-09-05

Inga kommentarer

Han var skådespelare, jobbade ett par år på en investmentbank i London och fick sedan cancer i blodet. Nu ska Fabian Bolin och hans företag Waroncancer samla data för att hjälpa patienter att må bättre. – Jag har haft en extrem icke-självälskan. Nu först känner jag att jag gör något åt det. 
Uppdaterad: 2018-06-20

Inga kommentarer

En studie vid Sahlgrenska Akademin visar att 83 procent av människor med svår fetma försöker gå ner i vikt.  Och försöken pågår under lång tid och de erbjuds nästan ingen behandling, förutom kriurgi.  
Uppdaterad: 2018-06-06

Inga kommentarer

Snabbare nedfrysning, bättre behandlingsmetoder och modernare labb har ökat chanserna att få barn genom IVF-behandling.
Uppdaterad: 2018-02-20

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2018-02-12

1 kommentar

Läsarfråga: Jag har i cirka 2 års tid haft problem med att musklerna krampar i kroppen främst i överkroppen. Känner en stark oro och ångest i samband med detta. Har provat några olika antidepressiva mediciner bland annat Citalopram, Cymbalta och nu Venlafaxin. Hjälper ej mot mina fysiska symptom. 
Uppdaterad: 2018-01-25

Inga kommentarer

På Karolinska Universitetssjukhuset har de köpt in en speciall maskin som både kan ge snabbare diagnos och säkrare behandling av prostatacancer.
Uppdaterad: 2018-01-19

Inga kommentarer

Ett allvarligt fel på den spruta för epilepsiläkemedlet Buccolam har upptäckts och nu varnar Läkemedelsverket för oaktsamhet vid användning.
Uppdaterad: 2017-10-26

Inga kommentarer

Allt för få känner till EUs patientrörlighetsdirektiv Det är bara att välja. Bästa vården i hela Europa. 
Uppdaterad: 2017-08-08

1 kommentar

Många föräldrar har dragits sig för att vaccinera sitt barn i det allmänna vaccineringsprogrammet som erbjuds av barnavårdscentralerna runt om i Sverige, av rädsla för biverkningar. Risken är vetenskapligt prövad.
Uppdaterad: 2017-06-09

Inga kommentarer

Du står med halsbränna på ett apotek utomlands och gestikulerar utan att göra dig förstådd. Nu finns hjälp i "Uppslagsvärk" – sjukdomsterminologi på sex språk.
Uppdaterad: 2017-04-23

Inga kommentarer

I januari drogs en laddning av läkemedlet Liothyronin in efter misstankar om felaktigheter i blandningen. Nu har analysen friat medicinen.
Uppdaterad: 2017-03-15

2 kommentarer

Den nya patientlagen skulle göra patienten mer delaktig i sin egen vård och behandling. Det blev tvärtom. – Vi kan tyvärr konstatera att patientlagen inte haft avsedd effekt, säger Fredrik Lennartsson, generaldirektör på Vårdanalys.
Uppdaterad: 2017-03-13

1 kommentar

Ett svårbehandlat område har fått en oväntad behandlingsmöjlighet. En låg dos med narkosmedlet Ketamin kan ge en snabb effekt för människor med svår depression.
Uppdaterad: 2017-01-13

2 kommentarer

Träning och rätt läkemedel är viktigt för människor med skador på hjärnan. I rätt mängd. – Överansträngning är inte bra, säger nobelpristagaren Arvid Carlsson till Dina Mediciner.

Annons