Uppdaterad: 2011-04-24

5 kommentarer

Anne-Sofies kamp har gett resultat - nu får hon Levaxin

Bild

Fakta om Levaxin

Levaxin ska tas när kroppen av någon orsak slutat producera sköldkörtelhormon. Sköldkörteln är viktig för många funktioner i kroppen, bland annat ämnesomsättningen.

Varning för: ...

3.314815
Ditt betyg: Inget Medel: 3.3 (108 röster)

I flera år har Anne-Sofie varit outgrundligt orkeslös, haft yrsel och inte orkat med sitt liv. Det är sköldkörteln som inte gör sitt jobb misstänker både hon och läkaren.

Artikel skriven av Dina mediciner 2011-03-24
Dina mediciners bild

Kategorier:

Hormoner sköldkörtel

Kommentera artikeln

Kommentar av nettis

Skrivet 30/4

Sköldkörteln

nettiss bild

Hej
Jag tror jag har problem med min sköldkörteln hur får jag reda på det kan man bara gå till vårdcentralen och be dom ta ett blodprov eller ?
Jag har svårt att gå ner i vikt , fryser, tappar mycket hår, är oftast trött och håglös, sover dåligt, deprimerad, mm och jag har ofta lågt Hb värde jag brukar få blodtransfusioner med jämna mellanrum typ var 3-4 år och då får jag typ 3 påsar och 1 påse järn ferratum... någonting heter det tror jag.
MVH snurran

Kommentar av Anne-Sofie E

Skrivet 30/4

Hej Snurran :)

Anne-Sofie Es bild

Säg till dom på VC att du vill ta sköldkörtelprover.
KRÄV!!!!! om dom säger nej.
Det gäller att du dtår på dig.

Kram

Kommentar av tyro

Skrivet 22/11

OBS, helknasig felskrivning !!!

tyros bild

Hej igen,
med kommentar till föregående inlägg!

Naturligtvis ska det stå "KORTISOL" där jag har skrivit "kolesterol" och ingenting annat !!!

En felskrivning som förvånar mig själv. Men jag är också en som kämpar, så hjärnan är ett sovande/nedreglerat organ; även när tankegången är intakt kan det falla ut fel i skrift!

Tja, ett talande exempel på hur det kan gå...

Kommentar av tyro

Skrivet 21/11

Binjurefunktion?

tyros bild

Hej,
Du vet förmodligen att binjurarna kan ställa till det för vissa, samt att Levaxin då av den anledningen kan vara svårtolerabel/funktionsoduglig för kroppen? Många "hypometabola" känner till att en försämrad kolesterolproduktion med tiden kan uppstå (vid obehandlade tillstånd alternativ besvär med T3-upptag i cellen), dock kan en nedsättning av kolesterol i förlängningen också leda till sänkt aldosterolproduktion. Något som, rent allmänt, ofta glöms bort (verkar det som). Har läkaren (K-M Nordell?) som du träffar nu kännedom om det med? (Jag antar att hon tar en ev mild kolesterolsvikt med i beräkningen?) En fungerande binjurefunktion lär vara lika viktig oberoende av preparat; t ex Levaxin, Liotyronin eller NT (torkad sköldkörtel).

Kommentar av Anne-Sofie

Skrivet 14/5

Tyvärr...

Anne-Sofies bild

så tålde jag inte Levaxin
som jag kämpat för att få i flera år :(
Men nu kämpar jag för andra alternativ!!!

Fler nyheter

Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Hjärtstartare räddar allt fler liv. Störst effekt är det när vanliga människor kan rycka in och rädda med en mobil defibrillator. Ändå väljer Socialstyrelsen att inte ändra riktlinjer vid hjärtstopp.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Aptitbrist är en känd biverkning hos methylfenidat i början av behandlingen. Men för barn verkar det som om den håller i sig.  
Uppdaterad: 2019-06-16

1 kommentar

Tillgänglig vård, professionella patienter  och större inflytande över den egna vården. I maj går Sveriges första möte för patientfrågor. - Vi patienter behöver jobba tillsammans för att få igenom en förändring, säger Penilla Gunther, tidigare riksdagsledamot och nu programansvarig för Fokus Patient.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Den vanligaste behandlingen för människor med brist på sköldkörtel-hormonet är Levaxin.  Nu visar Sköldkörtelförbundets utredning som gjorts tillsammans med Sifo, att majoriteten blir inte bra trots behandling. 
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Ett handledsbrott tar många månader av träning att komma tillbaka ifrån. "Håll koll på underlaget istället för mobilen", tipsar Patrik Söderberg, Regions Stockholms chefläkare.  
Uppdaterad: 2019-05-27

Inga kommentarer

Han var skådespelare, jobbade ett par år på en investmentbank i London och fick sedan cancer i blodet. Nu ska Fabian Bolin och hans företag Waroncancer samla data för att hjälpa patienter att må bättre. – Jag har haft en extrem icke-självälskan. Nu först känner jag att jag gör något åt det. 
Uppdaterad: 2019-04-01

Inga kommentarer

Många väljer att göra ingrepp för att förbättra sitt yttre. Här följer fyra saker du bör kolla innan du väljer behandling.
Uppdaterad: 2019-03-04

2 kommentarer

Bantningspreparatet Natural Max Slimming kan orsaka allvarliga hjärtproblem och stroke. Nu varnar Läkemedelsverket för produkten.
Uppdaterad: 2019-01-10

Inga kommentarer

Långt fler fästingar än myndigheterna har trott sprider bakterien babesia. En sjukdom som kan smitta utan symptom.
Uppdaterad: 2018-11-26

4 kommentarer

Han har svårt att gå, kontrollera musklerna i armar och ben och att tala. Ändå får han inte den operation som skulle kunna ge honom han liv tillbaka. - Allt jag gör är att jaga läkare och försöka få hjälp, säger Thomas.
Uppdaterad: 2018-11-26

Inga kommentarer

I flera år har Thomas kämpat för att få myndigheterna att godkänna hans diagnos Tourette och att få den absolut senaste och mest avancerade behandlingen som finns, eller den finns inte ens. Den används bara i forskningen - elbehandling i den delen av hjärnan som orsakar spasmer och allvarliga stammningar.  
Uppdaterad: 2018-11-18

1 kommentar

Dinamediciner.se håller på att byggas om och få ny kostym och nya funktioner. Innehållet fortsätter att vara det samma, det vill säga nyheter om dina mediciner, och dina, och andras, erfarenheter av medicinska behandlingar.
Uppdaterad: 2018-06-20

Inga kommentarer

En studie vid Sahlgrenska Akademin visar att 83 procent av människor med svår fetma försöker gå ner i vikt.  Och försöken pågår under lång tid och de erbjuds nästan ingen behandling, förutom kriurgi.  
Uppdaterad: 2018-06-06

Inga kommentarer

Snabbare nedfrysning, bättre behandlingsmetoder och modernare labb har ökat chanserna att få barn genom IVF-behandling.

Annons