Uppdaterad: 2011-04-24

5 kommentarer

Anne-Sofies kamp har gett resultat - nu får hon Levaxin

Bild

Fakta om Levaxin

Levaxin ska tas när kroppen av någon orsak slutat producera sköldkörtelhormon. Sköldkörteln är viktig för många funktioner i kroppen, bland annat ämnesomsättningen.

Varning för: ...

3.31683
Ditt betyg: Inget Medel: 3.3 (101 röster)

I flera år har Anne-Sofie varit outgrundligt orkeslös, haft yrsel och inte orkat med sitt liv. Det är sköldkörteln som inte gör sitt jobb misstänker både hon och läkaren.

Artikel skriven av Dina mediciner 2011-03-24
Dina mediciners bild

Kategorier:

Hormoner sköldkörtel

Kommentera artikeln

Kommentar av nettis

Skrivet 30/4

Sköldkörteln

nettiss bild

Hej
Jag tror jag har problem med min sköldkörteln hur får jag reda på det kan man bara gå till vårdcentralen och be dom ta ett blodprov eller ?
Jag har svårt att gå ner i vikt , fryser, tappar mycket hår, är oftast trött och håglös, sover dåligt, deprimerad, mm och jag har ofta lågt Hb värde jag brukar få blodtransfusioner med jämna mellanrum typ var 3-4 år och då får jag typ 3 påsar och 1 påse järn ferratum... någonting heter det tror jag.
MVH snurran

Kommentar av Anne-Sofie E

Skrivet 30/4

Hej Snurran :)

Anne-Sofie Es bild

Säg till dom på VC att du vill ta sköldkörtelprover.
KRÄV!!!!! om dom säger nej.
Det gäller att du dtår på dig.

Kram

Kommentar av tyro

Skrivet 22/11

OBS, helknasig felskrivning !!!

tyros bild

Hej igen,
med kommentar till föregående inlägg!

Naturligtvis ska det stå "KORTISOL" där jag har skrivit "kolesterol" och ingenting annat !!!

En felskrivning som förvånar mig själv. Men jag är också en som kämpar, så hjärnan är ett sovande/nedreglerat organ; även när tankegången är intakt kan det falla ut fel i skrift!

Tja, ett talande exempel på hur det kan gå...

Kommentar av tyro

Skrivet 21/11

Binjurefunktion?

tyros bild

Hej,
Du vet förmodligen att binjurarna kan ställa till det för vissa, samt att Levaxin då av den anledningen kan vara svårtolerabel/funktionsoduglig för kroppen? Många "hypometabola" känner till att en försämrad kolesterolproduktion med tiden kan uppstå (vid obehandlade tillstånd alternativ besvär med T3-upptag i cellen), dock kan en nedsättning av kolesterol i förlängningen också leda till sänkt aldosterolproduktion. Något som, rent allmänt, ofta glöms bort (verkar det som). Har läkaren (K-M Nordell?) som du träffar nu kännedom om det med? (Jag antar att hon tar en ev mild kolesterolsvikt med i beräkningen?) En fungerande binjurefunktion lär vara lika viktig oberoende av preparat; t ex Levaxin, Liotyronin eller NT (torkad sköldkörtel).

Kommentar av Anne-Sofie

Skrivet 14/5

Tyvärr...

Anne-Sofies bild

så tålde jag inte Levaxin
som jag kämpat för att få i flera år :(
Men nu kämpar jag för andra alternativ!!!

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att se om du är en människa.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2017-03-13

Inga kommentarer

Ett svårbehandlat område har fått en oväntad behandlingsmöjlighet. En låg dos med narkosmedlet Ketamin kan ge en snabb effekt för människor med svår depression.
Uppdaterad: 2017-01-13

2 kommentarer

Träning och rätt läkemedel är viktigt för människor med skador på hjärnan. I rätt mängd. – Överansträngning är inte bra, säger nobelpristagaren Arvid Carlsson till Dina Mediciner.
Uppdaterad: 2017-01-13

1 kommentar

Ulrika Sandén är forskare. För tolv år sedan opererades hon för sin hjärntumör och har sedan dess kämpat för att hjärnan ska fungera. Här skriver hon själv om sin behandling.
Uppdaterad: 2016-11-11

Inga kommentarer

Stress är farligt, men bara för den som är otränad. Nu kommer nya rön som visar hur vi kan skydda oss mot de negativa effekterna av stress Genom att träna.
Uppdaterad: 2016-06-29

3 kommentarer

Vissa mår dåligt av de vanligaste blodfettsänkande statinerna, eller blir helt enkelt inte hjälpta.  Då kan nya Repatha kan hjälpa. Men alla kommer inte få den.  
Uppdaterad: 2016-06-29

3 kommentarer

Hjälp vårdpersonal och alla som utvecklar läkemedel att göra behandlingarna bättre och säkrare.  Så här rapporterar du en biverkning.
Uppdaterad: 2016-06-28

1 kommentar

Hjärtkärlsjukdomar är den vanligaste orsaken till för tidig död i Sverige och de flesta andra industrialiserade länder. Det bästa sättet att undvika att drabbas är ofta en kombination av ändrade levnadsvanor och mediciner.
Uppdaterad: 2016-05-23

2 kommentarer

En ny sorts behandling har just godkänts mot multipelt myelom. Medicinen är så bra att den godkändes snabbare för att fler patienter ska få behandling.
Uppdaterad: 2016-04-19

5 kommentarer

Varannan kvinna har problem med torra slemhinnor i underlivet, men många går obehandlade. För Hillevi Caris Svensson var lösningen att smörja musen. – Det var en otroligt jobbig tid men det viktiga är att det finns hjälp att få, säger hon till Dinamediciner.
Uppdaterad: 2016-04-16

Inga kommentarer

Sara Riggare är parkinsonpatienten som blev forskare för att förstå sin sjukdom – Jag vill jobba för patienter som är sjuka i dag, forskningen hjälper oftast framtidens patienter, säger hon till Dina mediciner.
Uppdaterad: 2016-03-24

8 kommentarer

Nya blodförtunnande läkemedel och Waran är likställda. Waran prioriteras inte framför de nya medicinerna i de nya nationella riktlinjerna poängterar nu Socialstyrelsen efter kritik från flera hjärtspecialister.
Uppdaterad: 2016-03-24

5 kommentarer

D-vitaminbrist är kopplat till ökad risk för många farliga sjukdomar. Nu på våren är nivån av det hälsobringande vitaminet i snitt 40 procent lägre, än på sommaren, visar forskning på kvinnor i Sverige.
Uppdaterad: 2016-03-24

2 kommentarer

Akademiska sjukhuset i Uppsala erbjuder nu en ny metod för att behandla kvinnor med myom i livmodern.En riktad ultraljudsvåg ger ingen smärta och ett obetydligt ingrepp.Men vssa kriterier måste vara uppfyllda.
Uppdaterad: 2016-03-24

12 kommentarer

Trots att det finns flera moderna alternativ av blodförtunnande medicin som halverar risken för hjärnblödning jämfört med Waran så håller Socialstyrelsen fast vid den äldre behandlingen. Något som nu kritiseras av hjärtspecialister i en debattartikel.
Uppdaterad: 2016-03-24

3 kommentarer

Saffran, kanel, kardemumma och kryddnejlika. För de flesta är julkryddor nyttiga och kan komplettera konventionell medicinering, men de kan också orsaka missfall och akut allergichock. Här kommer en favoritartikel i repris!

Annons