Botemedel saknas än så länge mot IBS, men det finns lindring och bot mot symptomen som kan göra livet mer uthärdligt.
Laktulos är ett tarmreglerande medel som används mot förstoppning. När Laktulos bryts ner i tarmen bildas syra som drar åt sig vatten och ökar volymen i tarmen. Då stimuleras tarmrörelserna som i sin tur motverkar förstoppningen.
Av Hanna Brodda
18 november, 2011

1 kommentarer

  • Av Profeten 21 september, 2012

    Det finns bra medel, väl utprovade.
    Jag har erfarenheter från vården i f.d. gamla östblocket. Där ges till alla, med mag-tarmstörningar som IBS, UC och Crohns ett enkelt kosttillskott, koncentrat av jordärstskocka + blåstång med jod och krom.
    Detta koncentrat bildar ett skyddande slemskikt mot magens o tarmens väggar så de kan återhämta sig, och är super näring – prebiotika åt de goda bakterierna som genom kraftig tillväxt tränger ut skadliga bakteriestammar som allra oftast är grunden till störningarna. NI kan läsa mera om detta, den heter Topinulin aktiv, är omskriven i bloggen nedan. Den tar också bort sug efter sött, stabiliserar blodsockret och drar med sig ut eventuella gamla jäsande rester ur tarmfickorna. Jod och krom behövs båda för en fungerande näringsomvandling. Artikel nr 212 skriver om IBS, rulla enkelt nedåt i bloggen.
    http://metrobloggen.se/farmakologensblogg/

Comments are closed.