saljare250

Martin brukade slåss för att det var spännande, småstölder och skadegörelse lockade av samma orsak. När han 16 år gammal får hjälp med sin ADHD.  I dag jobbar Martin som framgångsrik säljare.

- Mina kompisar tyckte jag var tråkig, det blev jag ju också!

 

Concerta används för att behandla ADHD, ADD och uppmärksamhetstörning när terapi och andra insatser inte är tillräckliga.

Läs mer: Testa dig för ADHD

 

ADHD står för attention deficit hyperactivity disorder och ADD är egentligen samma sjukdom fast utan det hyperaktiva tillståndet.

Det här är psykiatriska diagnoser som kan ges efter grundlig utredning, när en patient kommer för att söka för allvarliga problem i livet och vardagen.

Vanliga symptom är: Stora koncentrationssvårigheter, tics, sömnsvårigheter, trötthet eller energi som inte går att fokusera.

Problemen uppstår redan i barndomen, tidigare trodde man att det var en "läggning" som växte bort, men senare forskning har visat att många har kvar sina problem. För vissa blir tillstånden svårare att leva med som vuxen med alla de krav som hör vuxenlivet till.

 I Sverige användes Concerta i första hand till barn, men ordineras nu allt mer även till vuxna, enligt Läkemedelsverket.

Av Sofie Ingvarsdotter
3 juni, 2010

5 kommentarer

 • Av Janne 26 augusti, 2010

  Visst känner väl reportern till det eländiga missbruket
  Ännu en av dessa marknadsföringsartiklar. Här får vi i ”faktarutan” veta ”Beroendeframkallande i mycket höga doser, dock inte i de som används för att behandla ADHD”. Det är vackert och ett direkt bidrag till att sätta ungdomar fast i ett svårt missbruk. Man berättar helt enkelt att den legala narkotika som ges av psykiatriker och läkemedelsbolag är något annat än den som man köper på gatan. Och visst är det så – den är mycket renare. Och snacket om de ”låga doserna” vet säkert reportern att det är en lögn. Läs vad ”brukarna” av Concerta och Ritalina säger på dessa 103 sidor: http://jannel.se/concrit.Apr2010.pdf

 • Din jävla scientolog ni
  Din jävla scientolog ni förföljer oss!!! Är det guds straff att man blir sjuk också??

 • Av Mattias 25 september, 2010

  janne är från en sekt lyssna inte på han
  concerta har gjort att många människor fått ett nytt fungerande liv. Folk med ADHD behöver hjälp.

 • Av anonym 20 december, 2011

  idiot
  Janne.

  skaffa dig lite kunskap om vad adhd är och att det finns olika varianter av den.jag har erfarenhet av nära och kära som har den och vet att det är en JÄVLA skillnad med eller utan medicinering.
  givetvis skall det vara med andra åtgärder som stöd från skola och sånt från början men till sist så hjälper faktiskt medicinen .vare sig du vill eller inte.inse fakta.

 • Av Kindros 26 december, 2011

  Scientolog med anekdoter?
  Jag misstänker att det är den fanatiska scientologen Janne Larsson som samlat på sig anekdoter, dvs de har noll bevisvärde. Om missbrukare tar Concerta så är det en helt annan sak än om medicinen inte missbrukas utan tas enligt läkares ordination. Morfin kan också missbrukas men är till stor hjälp inom vården som smärtstillande. Ska morfin också förbjudas? Nej bara ”psykdroger” enligt sciosarna.

Comments are closed.