jogg_scanpix
Det här är informationen till läkarna om hur de ska behandla dig som patient. Här är dina skyldigheter och rättigheter enligt ansvarig myndighet:
Störningar i serotoninsystemet i hjärnan anses vara en viktig faktor i utvecklingen av depression och besläktade sjukdomar och Cipramil hjälper till att normalisera det. Denna typ av medicin används för behandling av depression, paniksyndrom, tvånssyndrom samt förebyggande mot återfall eller nya perioder av depression. Cipramil tillhör gruppen av antidepressiva läkemedel som kallas selektiva serotoniupptagshämmare.
Av Hanna Brodda
17 mars, 2010

6 kommentarer

 • Av Farmor 22 mars, 2010

  Gör mer
  De gör alldeles för lite för alla som mår dåligt. när man mår så där som dagens unga behöver man ut och jobba, påta i trädgården och hålla på med djur. när jag var ung mådde ingen dåligt alla var glada och gjorde sitt bästa. Det skulle löna sig i längden att ge alla en meningsfull sysselsättning, även även om det inte var ett riktigt jobb. Jag jobbar på Röda korset på helgerna, där behövs mycket hjälp!

 • Av marre.m 1 mars, 2011

  livslångt lidande
  Är 50 nu Alltid mått dåligt psykiskt med oro ångest depressin o fobier med folk Svår bakgrund i fosterhem mkt trauman / våld . har en öppenvårdskontakt men känner mej inte tagen på allvar har setralin atarax fluanitrazepan samtalskontakt ca 8ggr/år Läkare 1ggr /år Orkar snart inte leva så här mer mkt tacksam för svar

  marre-m

 • Av orolig tjej 15 november, 2012

  Ångest
  Minkompis är sjutton och har berättat för mig att han hat ångest. han har det bra i skolan och med sina kompisar(mig), hemma är det också bra. Han har en autistisk syster som är ett år yngre vilket såklart påverkar honom enormt mycket. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Han vill inte söka hjälp själv, utan påstår att det hjälper at prata med mig, vilket det kanske gör, men inte i längden. Jag vet inte vad jag ska göra.

 • Av anonym 25 december, 2015

  Du har så rätt! Befinner mig
  Du har så rätt! Befinner mig i liknande situation och håller på att bli galen… Som tur är så har jag fått jobb så jag hoppas på att återgå till mitt gamla jag igen, glad och positiv! Men att systemen i detta landet får unga att må såhär är en stor skam!!!

 • Av anonym 4 februari, 2016

  Jag tycker att du gör ett bra
  Jag tycker att du gör ett bra jobb, försök finnas till hands. Du underskattar nog din betydelse, men samtidigt så är det ju så att det inte är rättvist att du ska utgöra hans enda stöd. Jag har en misstanke om att kanske han tänker att er relation är eller kan bli av annan karaktär än den är, och det utgör såklart ett problem om det är så. Du ska inte behöva tvingas in i en sådan ställning.
  Om du inte kan eller vill bevara er relation som den är, så behöver du visa det tydligare. Säg rakt ut att du inte kan erbjuda det som han väntar sig av dig, och att han behöver ta kontakt med vården där utbildad personal med befogenhet att skriva ut mediciner finns tillgängliga. Jag vet att du oroar dig för att göra mer skada än nytta, och har ett stort hjärta, men du måste liksom sätta emot och skjuta ifrån. Säg det rakt ut att den enda möjlighet du har att hjälpa honom är att få honom att söka hjälp. Ingen enskild människa kan hjälpa någon som är sjuk.

 • Av anonym 6 mars, 2016

  Mindfulness?
  Hur är det med mindfulness? Kan man få stöd av landstinget för det? Det har vetenskaplig effekt på utmattningssyndrom och smärta. Engelska parlamentet har beslutat i utredningen ”Mindful Nation” att man kommer lägga stora mängder skattemedel på mindfulness i vården, skola, kriminalvården. Något som Sverige har eller utreder?

Comments are closed.