Susannekohlmann450

Svullen mage som inte varit på toaletten på fem ibland sex dagar. Magvärk, gaser och illamående. Så var det för Susanne Kohlmann, 49, innan hon hittade rätt behandling för sin förstoppade mage.

"Det är så skönt, inte minst nu under jul-och nyårshelgerna", säger hon lättad.

Dulcofibre innehåller en löslig kostfiber som binder mycket vatten som underlättar tarmrörelserna.

När det kommer ner i magen tillsammans med vatten bildas en gelé som inte bara gör tarminnehållet mjukare och lättare att tömma, utan som också ger en massageeffekt på tarmväggen som bidrar till att normalisera tarmarnas rörelser.

Glukomannan, är kostfibret i Dulcofibre, innehåller också prebiotika som ger näring åt de goda mjölksyrebakterierna i tarmen.

Den andra verksamma substansen är Sorbitol. Det hjälper också till att mjuka upp avföringen i tarmen genom sin förmåga att binda vatten.

 

Tillverkas av Boehringer Ingelheim. Finns att köpa receptfritt.

Av Hanna Brodda
27 december, 2010

1 kommentarer

  • Av Anonym 4 januari, 2011

    Hur behandlar jag hemorrojder?
    Det värsta är hemorrojderna som följer på förstoppning. Hur ska man behandla dom? Jag har provat det mesta. Xyloproct är det som jag kommer på nu. Det fungerar ibland men inte alltid.
    Finns det något nytt på marknaden som man borde prova?
    För mig kommer problemen ungefär varannan månad eftersom jag äter mediciner som stoppar upp och jag har opererat mig för tarmbråck. Är det någon som har tips?

Comments are closed.