Uppdaterad: 2010-05-31

49 kommentarer

Frågor om Voxra, Levaxin, Nexium och Nitrazepam mfl...

Bild

Patrik Söderberg, överläkare och specialist i akut- och allmänmedicin på Södersjukhuset i Stockholm.

Fakta om Nexium

Mot sura uppstötningar och magkatarr med mera.

Varning för: Var försiktig om du har allvarliga lever- eller njurproblem....

3.5
Ditt betyg: Inget Medel: 3.5 (4 röster)

Fakta om Voxra

Voxra används för att behandla depression. Det anses ha en inverkan på kemiska substanser i hjärnan som kallas noradrenalin och dopamin, vilka är sammankopplade med depression.

Varning för: Kan i sällsynta fall orsaka krampanfall. Använd inte om du har...

3.8
Ditt betyg: Inget Medel: 3.8 (55 röster)

Så här gör du för att ställa frågor till våra experter Patrik Söderberg som är överläkare och allmän- och akutspecialist eller Maryam Nosrani Rasti som är apotekare och kan mycket om självläkande. Så här ställer du dina frågor:

Patrik Söderberg som är överläkare och allmän- och akutspecialist eller
Maryam Nosrani Rasti som är apotekare och kan mycket om självläkande.

 

Så här kan du göra:

  1.  Mejla. Du kan vara anonym, eller underteckna med ditt eget namn, din mejladress syns inte offentligt.
  2.  Bli medlem och fråga i forumet. Där kan du också välja att vara anonym eller använda ett alias.

    Mejla

     

    Patrik Söderberg på doktorn@dinamediciner.se

    Maryam Nosrani Rasti på farmacevten@dinamediciner.se


Tänk på, inga frågor är för dumma eller för enkla. Om det är något du undrar, är det säkert någon annan om undrat samma sak och din fråga hjälper andra.


Lycka till!

Artikel skriven av Hanna Brodda, chefredaktör 2009-12-13
Hanna Broddas bild

Kategorier:

Psykiatri Fråga experten

Kommentera artikeln

Kommentar av Anci

Skrivet 24/1

TPO-ak-P värdet är så högt,vad betyder det?

Ancis bild
Jag är Diabetes Mellitus typ1, extremt kompliserad, sedan 40 år o dom har alltid kollat min sköldkörtel men nu har jag fått veta provsvar o vill fråga,TSH -P värde 2,7.Tyroxin T4 värde 14. Bra inom referenserna men sen..TPO-ak-P värde 236!! och referenserna inom 0-35. Vad innebär detta för mej och vem kan hjälpa mej om jag så behöver? Kan detta vara något som gör mej så rött, kan inte få "ihop huvudet",orkar inget,tappar balansen, yrslig,fryser o har ont, orkr knappt tänka på allt jag känner är konstigt o inte jag i min kropp men jag är 53 o vårdc läkare anser att jag är bara en äldre tjafsig kvinna. Men detta är inte jag och kan det nu finnas en orsak... Förlåt mitt långa mail. Tacksam för svar

Kommentar av Monika

Skrivet 7/3

Varantabletter

Monikas bild

Hej!
Min granne som är 84 år tog fel medicin hon åt ck 5 - 6 varantabletter på en gång.
Hon larmade, dom svarade henne att dom skulle skicka en sköterska. Efter samtalet drack hon ett stort glas mjölk och kände sig bättre. Då larmade hon igen och sa att det var bättre, hon behövde inte en läkare sa hon. Efter ck ett par dagar fick hon väldigt ont i vänster sida nedan för revbenen, hon har så ont att hon knappt vågar hosta. Kan det ha ett samband med tabletterna eller är det något annat?
Jag har pratat med hemtjänsten om det i dag, hon svarade mig att hon skulle meddela en sköterska, men inget händer.
Önskar gärna ett svar från er.
Hälsning
Monika

Kommentar av elisabeth sandin

Skrivet 1/12

infektion

elisabeth sandins bild

jag har enligt min läkare en infektion ont i handleder och händer fruktansvärd värk, nu säger han att det går inte behandla min infektion för jag har KOL stämmer verkligen det min sänka ökar varje vecka och jag mår inget vidare, haft 2 stroke inom 2 år också senaste i feb i år

Kommentar av Sven

Skrivet 21/9

Levaxin och mat

Svens bild

Jag har sett att om man bara dricker ett glas mjölk har det ingen betydelse om man tar Levaxin. (Typ mjölk I kaffet på morgonen. Gäller detta också ostintag (ostsmörgås)?
Dessutom har jag någonstans sett att man bör undvika Grapefrukt?

Kommentar av Anonym

Skrivet 6/2

Levaxin

Anonyms bild

Jag äter levaxin mot sköldkörteln.För mig är den hög. jag är trött för jämnan, läkarna har tagit prover och allt ser bra ut. Konstigt tycker jag. undrar då kan jag ta blutsaft för att inte vara trött jämnt och bli piggare?

Kommentar av anonym

Skrivet 11/1

Benzo

anonyms bild

Kan gabapentin ge postiv utslag för benzo vid urintest?

Kommentar av anonym

Skrivet 7/6

Nej?

anonyms bild

Nej?

Kommentar av anonym

Skrivet 2/12

prostata infektion

anonyms bild

användar cipro antibiotik hjälper inte.
vad ska använda istället.

Kommentar av Tin

Skrivet 17/8

Blanda mediciner?

Tins bild

Nu känner jag att jag inte riktigt orkar längre.Jag har i många år mått psykiskt dåligt. För 2 år sedan fick jag diagnosen ADHD (inte många som blev förvånade) men till det jag vill komma till: Efter att ha testat en hel del antidepp. så tar jag nu Voxra 150 mg som jag tycker funkar ok..sen tar jag Concerta 36 mg på morgonen och 18 mg på eftermiddagen. Jag har extrema pms besvär..har t.o.m fått diagnosen pmds av min barnmorska.Jag har fått Premalex utskrivet men har bara hunnit testa den under en period.På apoteket sa dom att man inte ska ta Voxra,Concerta och premalex samtidigt.Stämmer detta? Jag vet inte vad jag ska ta mig till!! har försökt att kolla på nätet men hittar inte mycket om det! Jag måste få hjälp med mina pms besvär!! hur gör jag? Tacksam för svar//Tin

//Tin

Kommentar av smulan

Skrivet 16/12

B12 Mekobalamin

smulans bild

Jag fick av en läkare år 1999 sprutor med Mekobalamin 5 ml. Det har jag tagit var 14 dag. Jag har mått bra men för 2 år sedan tog receptet slut, fick gå till läkare men han tyckte jag behövde det så jag slutade. men problem kom som värk i händer och knän. Jag blev trött jag frös så tillslut fick jag recept på B12 och mår mycket bättre men har lite ont i händerna känns som det är nerverna jag tar sprutor en gång i veckan. Vad jag vill veta är det bra mot köldkötteln också?

Fler nyheter

Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Hjärtstartare räddar allt fler liv. Störst effekt är det när vanliga människor kan rycka in och rädda med en mobil defibrillator. Ändå väljer Socialstyrelsen att inte ändra riktlinjer vid hjärtstopp.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Aptitbrist är en känd biverkning hos methylfenidat i början av behandlingen. Men för barn verkar det som om den håller i sig.  
Uppdaterad: 2019-06-16

1 kommentar

Tillgänglig vård, professionella patienter  och större inflytande över den egna vården. I maj går Sveriges första möte för patientfrågor. - Vi patienter behöver jobba tillsammans för att få igenom en förändring, säger Penilla Gunther, tidigare riksdagsledamot och nu programansvarig för Fokus Patient.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Den vanligaste behandlingen för människor med brist på sköldkörtel-hormonet är Levaxin.  Nu visar Sköldkörtelförbundets utredning som gjorts tillsammans med Sifo, att majoriteten blir inte bra trots behandling. 
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Ett handledsbrott tar många månader av träning att komma tillbaka ifrån. "Håll koll på underlaget istället för mobilen", tipsar Patrik Söderberg, Regions Stockholms chefläkare.  
Uppdaterad: 2019-05-27

Inga kommentarer

Han var skådespelare, jobbade ett par år på en investmentbank i London och fick sedan cancer i blodet. Nu ska Fabian Bolin och hans företag Waroncancer samla data för att hjälpa patienter att må bättre. – Jag har haft en extrem icke-självälskan. Nu först känner jag att jag gör något åt det. 
Uppdaterad: 2019-04-01

Inga kommentarer

Många väljer att göra ingrepp för att förbättra sitt yttre. Här följer fyra saker du bör kolla innan du väljer behandling.
Uppdaterad: 2019-03-04

2 kommentarer

Bantningspreparatet Natural Max Slimming kan orsaka allvarliga hjärtproblem och stroke. Nu varnar Läkemedelsverket för produkten.
Uppdaterad: 2019-01-10

Inga kommentarer

Långt fler fästingar än myndigheterna har trott sprider bakterien babesia. En sjukdom som kan smitta utan symptom.
Uppdaterad: 2018-11-26

4 kommentarer

Han har svårt att gå, kontrollera musklerna i armar och ben och att tala. Ändå får han inte den operation som skulle kunna ge honom han liv tillbaka. - Allt jag gör är att jaga läkare och försöka få hjälp, säger Thomas.
Uppdaterad: 2018-11-26

Inga kommentarer

I flera år har Thomas kämpat för att få myndigheterna att godkänna hans diagnos Tourette och att få den absolut senaste och mest avancerade behandlingen som finns, eller den finns inte ens. Den används bara i forskningen - elbehandling i den delen av hjärnan som orsakar spasmer och allvarliga stammningar.  
Uppdaterad: 2018-11-18

1 kommentar

Dinamediciner.se håller på att byggas om och få ny kostym och nya funktioner. Innehållet fortsätter att vara det samma, det vill säga nyheter om dina mediciner, och dina, och andras, erfarenheter av medicinska behandlingar.
Uppdaterad: 2018-06-20

Inga kommentarer

En studie vid Sahlgrenska Akademin visar att 83 procent av människor med svår fetma försöker gå ner i vikt.  Och försöken pågår under lång tid och de erbjuds nästan ingen behandling, förutom kriurgi.  
Uppdaterad: 2018-06-06

Inga kommentarer

Snabbare nedfrysning, bättre behandlingsmetoder och modernare labb har ökat chanserna att få barn genom IVF-behandling.

Annons