Uppdaterad: 2010-05-31

48 kommentarer

Frågor om Voxra, Levaxin, Nexium och Nitrazepam mfl...

Bild

Patrik Söderberg, överläkare och specialist i akut- och allmänmedicin på Södersjukhuset i Stockholm.

Fakta om Nexium

Mot sura uppstötningar och magkatarr med mera.

Varning för: Var försiktig om du har allvarliga lever- eller njurproblem....

3.5
Ditt betyg: Inget Medel: 3.5 (4 röster)

Fakta om Voxra

Voxra används för att behandla depression. Det anses ha en inverkan på kemiska substanser i hjärnan som kallas noradrenalin och dopamin, vilka är sammankopplade med depression.

Varning för: Kan i sällsynta fall orsaka krampanfall. Använd inte om du har...

3.7551
Ditt betyg: Inget Medel: 3.8 (49 röster)

Så här gör du för att ställa frågor till våra experter Patrik Söderberg som är överläkare och allmän- och akutspecialist eller Maryam Nosrani Rasti som är apotekare och kan mycket om självläkande. Så här ställer du dina frågor:

Patrik Söderberg som är överläkare och allmän- och akutspecialist eller
Maryam Nosrani Rasti som är apotekare och kan mycket om självläkande.

 

Så här kan du göra:

  1.  Mejla. Du kan vara anonym, eller underteckna med ditt eget namn, din mejladress syns inte offentligt.
  2.  Bli medlem och fråga i forumet. Där kan du också välja att vara anonym eller använda ett alias.

    Mejla

     

    Patrik Söderberg på doktorn@dinamediciner.se

    Maryam Nosrani Rasti på farmacevten@dinamediciner.se


Tänk på, inga frågor är för dumma eller för enkla. Om det är något du undrar, är det säkert någon annan om undrat samma sak och din fråga hjälper andra.


Lycka till!

Artikel skriven av Hanna Brodda, chefredaktör 2009-12-13
Hanna Broddas bild

Kategorier:

Psykiatri Fråga experten

Kommentera artikeln

Kommentar av Monika

Skrivet 7/3

Varantabletter

Monikas bild

Hej!
Min granne som är 84 år tog fel medicin hon åt ck 5 - 6 varantabletter på en gång.
Hon larmade, dom svarade henne att dom skulle skicka en sköterska. Efter samtalet drack hon ett stort glas mjölk och kände sig bättre. Då larmade hon igen och sa att det var bättre, hon behövde inte en läkare sa hon. Efter ck ett par dagar fick hon väldigt ont i vänster sida nedan för revbenen, hon har så ont att hon knappt vågar hosta. Kan det ha ett samband med tabletterna eller är det något annat?
Jag har pratat med hemtjänsten om det i dag, hon svarade mig att hon skulle meddela en sköterska, men inget händer.
Önskar gärna ett svar från er.
Hälsning
Monika

Kommentar av elisabeth sandin

Skrivet 1/12

infektion

elisabeth sandins bild

jag har enligt min läkare en infektion ont i handleder och händer fruktansvärd värk, nu säger han att det går inte behandla min infektion för jag har KOL stämmer verkligen det min sänka ökar varje vecka och jag mår inget vidare, haft 2 stroke inom 2 år också senaste i feb i år

Kommentar av Sven

Skrivet 21/9

Levaxin och mat

Svens bild

Jag har sett att om man bara dricker ett glas mjölk har det ingen betydelse om man tar Levaxin. (Typ mjölk I kaffet på morgonen. Gäller detta också ostintag (ostsmörgås)?
Dessutom har jag någonstans sett att man bör undvika Grapefrukt?

Kommentar av Anonym

Skrivet 6/2

Levaxin

Anonyms bild

Jag äter levaxin mot sköldkörteln.För mig är den hög. jag är trött för jämnan, läkarna har tagit prover och allt ser bra ut. Konstigt tycker jag. undrar då kan jag ta blutsaft för att inte vara trött jämnt och bli piggare?

Kommentar av anonym

Skrivet 11/1

Benzo

anonyms bild

Kan gabapentin ge postiv utslag för benzo vid urintest?

Kommentar av anonym

Skrivet 7/6

Nej?

anonyms bild

Nej?

Kommentar av anonym

Skrivet 2/12

prostata infektion

anonyms bild

användar cipro antibiotik hjälper inte.
vad ska använda istället.

Kommentar av Tin

Skrivet 17/8

Blanda mediciner?

Tins bild

Nu känner jag att jag inte riktigt orkar längre.Jag har i många år mått psykiskt dåligt. För 2 år sedan fick jag diagnosen ADHD (inte många som blev förvånade) men till det jag vill komma till: Efter att ha testat en hel del antidepp. så tar jag nu Voxra 150 mg som jag tycker funkar ok..sen tar jag Concerta 36 mg på morgonen och 18 mg på eftermiddagen. Jag har extrema pms besvär..har t.o.m fått diagnosen pmds av min barnmorska.Jag har fått Premalex utskrivet men har bara hunnit testa den under en period.På apoteket sa dom att man inte ska ta Voxra,Concerta och premalex samtidigt.Stämmer detta? Jag vet inte vad jag ska ta mig till!! har försökt att kolla på nätet men hittar inte mycket om det! Jag måste få hjälp med mina pms besvär!! hur gör jag? Tacksam för svar//Tin

//Tin

Kommentar av smulan

Skrivet 16/12

B12 Mekobalamin

smulans bild

Jag fick av en läkare år 1999 sprutor med Mekobalamin 5 ml. Det har jag tagit var 14 dag. Jag har mått bra men för 2 år sedan tog receptet slut, fick gå till läkare men han tyckte jag behövde det så jag slutade. men problem kom som värk i händer och knän. Jag blev trött jag frös så tillslut fick jag recept på B12 och mår mycket bättre men har lite ont i händerna känns som det är nerverna jag tar sprutor en gång i veckan. Vad jag vill veta är det bra mot köldkötteln också?

Kommentar av Magnus44

Skrivet 16/12

relevant medicinering!

Magnus44s bild

Man har tyvärr under nu snart 12år och lite till varit i korridorerna i väntan,oro,smärtor,uppgivenhet mm mm och kan med sorg säga att den sk allmänna välfärden som snart har blivit ett ord av stjärnstatus än något annat.Alla skall ha rätten till samma urusla(om du inte som våra politiker har råd att betala för den hälsa Vi andra inte förtjänar,i alla fall inte som dom).Oviljan att konkret göra något eller någon inre glöd för att försöka hitta anledning och de besvär dessa anledningar skapar är snart ett minne blott.Det ska vara billigt,det ska vara lönsamt etc etc.Uppfyller man inte någon av dessa livsmedel är du bara en börda.Och det vet vi hur poppis det är.Att alla dessa personer som röstar år till år på dessa politiker inser inte hur snabbt man kan bli en del av den grupp som blir gamla och dör och kanske blir sjuka innan pensionsdagen.Vilket gäller samtliga när det gäller den första biten sen andra fler än man kan tro.100%för de som råkar ut för det.Då plötsligt varför just jag som jobbat och betalat skatt etc etc.Men kanske de politiker du anförtrodde inte prioriterat sjukvården etc.De vill bara ha friska arbetare.När skall man agera och inse att det kan vara du idag eller imorgon.....Jag har redan 3stent i mina kranskärl så äter värkmedicin för det.sen 1 och ett halvt år tagit metamina.Sedan 1 påbörjat få värre och värre smärtproblem,så sen ca mån avancerat att jag blir medicinerar med metadon 90mg.Har opererats med fortbildning på ryggmärgen samt 3diskbråck.Har diabetes sen 20år som bonus.Har efter 2år lyckats få till en MR!Med min journal att det tar 2år för en MR!Hur kan det medicinera mig med metadon med utgångspunkt på snart 3år gamla mr röntgenbilder?

Bandi44

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att hurvida du är en människa för att förebygga automatiska spam inlägg.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2017-03-13

Inga kommentarer

Ett svårbehandlat område har fått en oväntad behandlingsmöjlighet. En låg dos med narkosmedlet Ketamin kan ge en snabb effekt för människor med svår depression.
Uppdaterad: 2017-01-13

2 kommentarer

Träning och rätt läkemedel är viktigt för människor med skador på hjärnan. I rätt mängd. – Överansträngning är inte bra, säger nobelpristagaren Arvid Carlsson till Dina Mediciner.
Uppdaterad: 2017-01-13

1 kommentar

Ulrika Sandén är forskare. För tolv år sedan opererades hon för sin hjärntumör och har sedan dess kämpat för att hjärnan ska fungera. Här skriver hon själv om sin behandling.
Uppdaterad: 2016-11-11

Inga kommentarer

Stress är farligt, men bara för den som är otränad. Nu kommer nya rön som visar hur vi kan skydda oss mot de negativa effekterna av stress Genom att träna.
Uppdaterad: 2016-06-29

3 kommentarer

Vissa mår dåligt av de vanligaste blodfettsänkande statinerna, eller blir helt enkelt inte hjälpta.  Då kan nya Repatha kan hjälpa. Men alla kommer inte få den.  
Uppdaterad: 2016-06-29

3 kommentarer

Hjälp vårdpersonal och alla som utvecklar läkemedel att göra behandlingarna bättre och säkrare.  Så här rapporterar du en biverkning.
Uppdaterad: 2016-06-28

1 kommentar

Hjärtkärlsjukdomar är den vanligaste orsaken till för tidig död i Sverige och de flesta andra industrialiserade länder. Det bästa sättet att undvika att drabbas är ofta en kombination av ändrade levnadsvanor och mediciner.
Uppdaterad: 2016-05-23

2 kommentarer

En ny sorts behandling har just godkänts mot multipelt myelom. Medicinen är så bra att den godkändes snabbare för att fler patienter ska få behandling.
Uppdaterad: 2016-04-19

5 kommentarer

Varannan kvinna har problem med torra slemhinnor i underlivet, men många går obehandlade. För Hillevi Caris Svensson var lösningen att smörja musen. – Det var en otroligt jobbig tid men det viktiga är att det finns hjälp att få, säger hon till Dinamediciner.
Uppdaterad: 2016-04-16

Inga kommentarer

Sara Riggare är parkinsonpatienten som blev forskare för att förstå sin sjukdom – Jag vill jobba för patienter som är sjuka i dag, forskningen hjälper oftast framtidens patienter, säger hon till Dina mediciner.
Uppdaterad: 2016-03-24

8 kommentarer

Nya blodförtunnande läkemedel och Waran är likställda. Waran prioriteras inte framför de nya medicinerna i de nya nationella riktlinjerna poängterar nu Socialstyrelsen efter kritik från flera hjärtspecialister.
Uppdaterad: 2016-03-24

5 kommentarer

D-vitaminbrist är kopplat till ökad risk för många farliga sjukdomar. Nu på våren är nivån av det hälsobringande vitaminet i snitt 40 procent lägre, än på sommaren, visar forskning på kvinnor i Sverige.
Uppdaterad: 2016-03-24

2 kommentarer

Akademiska sjukhuset i Uppsala erbjuder nu en ny metod för att behandla kvinnor med myom i livmodern.En riktad ultraljudsvåg ger ingen smärta och ett obetydligt ingrepp.Men vssa kriterier måste vara uppfyllda.
Uppdaterad: 2016-03-24

12 kommentarer

Trots att det finns flera moderna alternativ av blodförtunnande medicin som halverar risken för hjärnblödning jämfört med Waran så håller Socialstyrelsen fast vid den äldre behandlingen. Något som nu kritiseras av hjärtspecialister i en debattartikel.
Uppdaterad: 2016-03-24

3 kommentarer

Saffran, kanel, kardemumma och kryddnejlika. För de flesta är julkryddor nyttiga och kan komplettera konventionell medicinering, men de kan också orsaka missfall och akut allergichock. Här kommer en favoritartikel i repris!

Annons