Uppdaterad: 2010-05-31

49 kommentarer

Frågor om Voxra, Levaxin, Nexium och Nitrazepam mfl...

Bild

Patrik Söderberg, överläkare och specialist i akut- och allmänmedicin på Södersjukhuset i Stockholm.

Fakta om Nexium

Mot sura uppstötningar och magkatarr med mera.

Varning för: Var försiktig om du har allvarliga lever- eller njurproblem....

3.5
Ditt betyg: Inget Medel: 3.5 (4 röster)

Fakta om Voxra

Voxra används för att behandla depression. Det anses ha en inverkan på kemiska substanser i hjärnan som kallas noradrenalin och dopamin, vilka är sammankopplade med depression.

Varning för: Kan i sällsynta fall orsaka krampanfall. Använd inte om du har...

3.78
Ditt betyg: Inget Medel: 3.8 (50 röster)

Så här gör du för att ställa frågor till våra experter Patrik Söderberg som är överläkare och allmän- och akutspecialist eller Maryam Nosrani Rasti som är apotekare och kan mycket om självläkande. Så här ställer du dina frågor:

Patrik Söderberg som är överläkare och allmän- och akutspecialist eller
Maryam Nosrani Rasti som är apotekare och kan mycket om självläkande.

 

Så här kan du göra:

  1.  Mejla. Du kan vara anonym, eller underteckna med ditt eget namn, din mejladress syns inte offentligt.
  2.  Bli medlem och fråga i forumet. Där kan du också välja att vara anonym eller använda ett alias.

    Mejla

     

    Patrik Söderberg på doktorn@dinamediciner.se

    Maryam Nosrani Rasti på farmacevten@dinamediciner.se


Tänk på, inga frågor är för dumma eller för enkla. Om det är något du undrar, är det säkert någon annan om undrat samma sak och din fråga hjälper andra.


Lycka till!

Artikel skriven av Hanna Brodda, chefredaktör 2009-12-13
Hanna Broddas bild

Kategorier:

Psykiatri Fråga experten

Kommentera artikeln

Kommentar av Anci

Skrivet 24/1

TPO-ak-P värdet är så högt,vad betyder det?

Ancis bild
Jag är Diabetes Mellitus typ1, extremt kompliserad, sedan 40 år o dom har alltid kollat min sköldkörtel men nu har jag fått veta provsvar o vill fråga,TSH -P värde 2,7.Tyroxin T4 värde 14. Bra inom referenserna men sen..TPO-ak-P värde 236!! och referenserna inom 0-35. Vad innebär detta för mej och vem kan hjälpa mej om jag så behöver? Kan detta vara något som gör mej så rött, kan inte få "ihop huvudet",orkar inget,tappar balansen, yrslig,fryser o har ont, orkr knappt tänka på allt jag känner är konstigt o inte jag i min kropp men jag är 53 o vårdc läkare anser att jag är bara en äldre tjafsig kvinna. Men detta är inte jag och kan det nu finnas en orsak... Förlåt mitt långa mail. Tacksam för svar

Kommentar av Monika

Skrivet 7/3

Varantabletter

Monikas bild

Hej!
Min granne som är 84 år tog fel medicin hon åt ck 5 - 6 varantabletter på en gång.
Hon larmade, dom svarade henne att dom skulle skicka en sköterska. Efter samtalet drack hon ett stort glas mjölk och kände sig bättre. Då larmade hon igen och sa att det var bättre, hon behövde inte en läkare sa hon. Efter ck ett par dagar fick hon väldigt ont i vänster sida nedan för revbenen, hon har så ont att hon knappt vågar hosta. Kan det ha ett samband med tabletterna eller är det något annat?
Jag har pratat med hemtjänsten om det i dag, hon svarade mig att hon skulle meddela en sköterska, men inget händer.
Önskar gärna ett svar från er.
Hälsning
Monika

Kommentar av elisabeth sandin

Skrivet 1/12

infektion

elisabeth sandins bild

jag har enligt min läkare en infektion ont i handleder och händer fruktansvärd värk, nu säger han att det går inte behandla min infektion för jag har KOL stämmer verkligen det min sänka ökar varje vecka och jag mår inget vidare, haft 2 stroke inom 2 år också senaste i feb i år

Kommentar av Sven

Skrivet 21/9

Levaxin och mat

Svens bild

Jag har sett att om man bara dricker ett glas mjölk har det ingen betydelse om man tar Levaxin. (Typ mjölk I kaffet på morgonen. Gäller detta också ostintag (ostsmörgås)?
Dessutom har jag någonstans sett att man bör undvika Grapefrukt?

Kommentar av Anonym

Skrivet 6/2

Levaxin

Anonyms bild

Jag äter levaxin mot sköldkörteln.För mig är den hög. jag är trött för jämnan, läkarna har tagit prover och allt ser bra ut. Konstigt tycker jag. undrar då kan jag ta blutsaft för att inte vara trött jämnt och bli piggare?

Kommentar av anonym

Skrivet 11/1

Benzo

anonyms bild

Kan gabapentin ge postiv utslag för benzo vid urintest?

Kommentar av anonym

Skrivet 7/6

Nej?

anonyms bild

Nej?

Kommentar av anonym

Skrivet 2/12

prostata infektion

anonyms bild

användar cipro antibiotik hjälper inte.
vad ska använda istället.

Kommentar av Tin

Skrivet 17/8

Blanda mediciner?

Tins bild

Nu känner jag att jag inte riktigt orkar längre.Jag har i många år mått psykiskt dåligt. För 2 år sedan fick jag diagnosen ADHD (inte många som blev förvånade) men till det jag vill komma till: Efter att ha testat en hel del antidepp. så tar jag nu Voxra 150 mg som jag tycker funkar ok..sen tar jag Concerta 36 mg på morgonen och 18 mg på eftermiddagen. Jag har extrema pms besvär..har t.o.m fått diagnosen pmds av min barnmorska.Jag har fått Premalex utskrivet men har bara hunnit testa den under en period.På apoteket sa dom att man inte ska ta Voxra,Concerta och premalex samtidigt.Stämmer detta? Jag vet inte vad jag ska ta mig till!! har försökt att kolla på nätet men hittar inte mycket om det! Jag måste få hjälp med mina pms besvär!! hur gör jag? Tacksam för svar//Tin

//Tin

Kommentar av smulan

Skrivet 16/12

B12 Mekobalamin

smulans bild

Jag fick av en läkare år 1999 sprutor med Mekobalamin 5 ml. Det har jag tagit var 14 dag. Jag har mått bra men för 2 år sedan tog receptet slut, fick gå till läkare men han tyckte jag behövde det så jag slutade. men problem kom som värk i händer och knän. Jag blev trött jag frös så tillslut fick jag recept på B12 och mår mycket bättre men har lite ont i händerna känns som det är nerverna jag tar sprutor en gång i veckan. Vad jag vill veta är det bra mot köldkötteln också?

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att se om du är en människa.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2017-06-09

Inga kommentarer

Du står med halsbränna på ett apotek utomlands och gestikulerar utan att göra dig förstådd. Nu finns hjälp i "Uppslagsvärk" – sjukdomsterminologi på sex språk.
Uppdaterad: 2017-04-23

Inga kommentarer

I januari drogs en laddning av läkemedlet Liothyronin in efter misstankar om felaktigheter i blandningen. Nu har analysen friat medicinen.
Uppdaterad: 2017-03-15

2 kommentarer

Den nya patientlagen skulle göra patienten mer delaktig i sin egen vård och behandling. Det blev tvärtom. – Vi kan tyvärr konstatera att patientlagen inte haft avsedd effekt, säger Fredrik Lennartsson, generaldirektör på Vårdanalys.
Uppdaterad: 2017-03-13

Inga kommentarer

Ett svårbehandlat område har fått en oväntad behandlingsmöjlighet. En låg dos med narkosmedlet Ketamin kan ge en snabb effekt för människor med svår depression.
Uppdaterad: 2017-01-13

2 kommentarer

Träning och rätt läkemedel är viktigt för människor med skador på hjärnan. I rätt mängd. – Överansträngning är inte bra, säger nobelpristagaren Arvid Carlsson till Dina Mediciner.
Uppdaterad: 2017-01-13

1 kommentar

Ulrika Sandén är forskare. För tolv år sedan opererades hon för sin hjärntumör och har sedan dess kämpat för att hjärnan ska fungera. Här skriver hon själv om sin behandling.
Uppdaterad: 2016-11-11

Inga kommentarer

Stress är farligt, men bara för den som är otränad. Nu kommer nya rön som visar hur vi kan skydda oss mot de negativa effekterna av stress Genom att träna.
Uppdaterad: 2016-06-29

4 kommentarer

Vissa mår dåligt av de vanligaste blodfettsänkande statinerna, eller blir helt enkelt inte hjälpta.  Då kan nya Repatha kan hjälpa. Men alla kommer inte få den.  
Uppdaterad: 2016-06-29

3 kommentarer

Hjälp vårdpersonal och alla som utvecklar läkemedel att göra behandlingarna bättre och säkrare.  Så här rapporterar du en biverkning.
Uppdaterad: 2016-06-28

1 kommentar

Hjärtkärlsjukdomar är den vanligaste orsaken till för tidig död i Sverige och de flesta andra industrialiserade länder. Det bästa sättet att undvika att drabbas är ofta en kombination av ändrade levnadsvanor och mediciner.
Uppdaterad: 2016-05-23

2 kommentarer

En ny sorts behandling har just godkänts mot multipelt myelom. Medicinen är så bra att den godkändes snabbare för att fler patienter ska få behandling.
Uppdaterad: 2016-04-19

5 kommentarer

Varannan kvinna har problem med torra slemhinnor i underlivet, men många går obehandlade. För Hillevi Caris Svensson var lösningen att smörja musen. – Det var en otroligt jobbig tid men det viktiga är att det finns hjälp att få, säger hon till Dinamediciner.
Uppdaterad: 2016-04-16

Inga kommentarer

Sara Riggare är parkinsonpatienten som blev forskare för att förstå sin sjukdom – Jag vill jobba för patienter som är sjuka i dag, forskningen hjälper oftast framtidens patienter, säger hon till Dina mediciner.
Uppdaterad: 2016-03-24

8 kommentarer

Nya blodförtunnande läkemedel och Waran är likställda. Waran prioriteras inte framför de nya medicinerna i de nya nationella riktlinjerna poängterar nu Socialstyrelsen efter kritik från flera hjärtspecialister.
Uppdaterad: 2016-03-24

5 kommentarer

D-vitaminbrist är kopplat till ökad risk för många farliga sjukdomar. Nu på våren är nivån av det hälsobringande vitaminet i snitt 40 procent lägre, än på sommaren, visar forskning på kvinnor i Sverige.

Annons