Uppdaterad: 2010-09-24

6 kommentarer

Gör dig oattraktiv för lössen

Bild

Luktar pyton tycker lusen.

Fakta om Linicin

För att bli av med löss. Denna produkt kväver lössen med naturlig olja. Finns också som förebyggande "parfym", en ny produkt som avskräcker lusen.

Varning för: Glöm inte att kamma håret först. Det är gratis, helt luktfritt...

2.91892
Ditt betyg: Inget Medel: 2.9 (37 röster)

Redan när du haft påhälsning av ett gäng löss en första gång känner du dig desperat. Aldrig igen, tänker du och nu kommer en produkt som ska hjälpa dig att förebygga lusattackerna. Linicin, en parfym som lössen skyr.

Upprepade tester visar att ett hårstrå täckt av Linicin går en lus inte upp på, användaren blir osynlig. Eller helt enkelt oattraktiv. Sprayet innehåller inga gifter, bara naturliga ämnen och oljor som munkpeppar och eukalyptus.

I reklamen för produkten föreslås att Linicin sprayas i håret på morgonen innan vistelse på skola och dagis, eller liknande lustillhåll, och effekten ska sitta i hela dagen. Socialt sett är rekommendationen möjlig att följa. Medlet luktar bara svagt tandkräm och ger lite stripigt hår.

 

– Sprayen kommer att underlätta tillvaron för många familjer som nu slipper krångliga och obehagliga lusbehandlingar. Vi vet att förebyggande lusmedel är en mycket efterfrågad produkt och kan med säkerhet säga att Linicin Prevent fyller ett stort tomrum i kampen mot löss, säger My Martinelle, produktchef på Meda, i ett pressmeddelande.

I en undersökning som
gjordes på Department of Parasitology vid Heinrich Heine University i Düsseldorf 2009 placerades hårstrån som sprayats med medlet intill löss. När lössen kom nära det sprayade håret vände samtliga och flydde därifrån. När samma löss exponerades för hår utan Linicin kröp samtliga upp på hårstråna.

Linicin säljs hos apotekskedjorna Apoteket Hjärtat och Kronans Droghandel.

Den förebyggande linsparfymen
ska inte blandas ihop med de andra produkter som tillverkaren lanserar samtidigt. Schampo och Linicin 15 min, för att behandla huvudlöss som redan slagit sig ner i hårbotten.
Schampot innehåller grapfruktextrakt, det andra, Linicin 15 min, innehåller silikonolja. Båda medlen verkar genom att kväva lusen och
tillhör därmed den behandlingsmetod som Läkemedelsverket rekommenderar som ett första steg. Kvävningsmetoden är en medicinteknisk produkt och kan inte göra lössen resistenta.

Artikel skriven av Hanna Brodda 2010-09-03
anonyms bild

Kategorier:

Barn huvudlöss löss

Kommentera artikeln

Kommentar av Rädd för löss

Skrivet 21/3

Varje dag?

Rädd för lösss bild

Kan man använda sprayen varje dag? Måste man skölja ur allt senare på kvällen om man tog i det på morgonen.

Kommentar av TheBerg

Skrivet 1/2

Linicin Prevent innehåller PEG 40 ricinolja

TheBergs bild

"Sprayet innehåller inga gifter, bara naturliga ämnen och oljor som munkpeppar och eukalyptus."

PEG 40 Ricinolja kan, vid tillverkningsprocessen "få" med sig biprodukten 1,4 dioxane som är cancerogen men som inte står med i innehållsförteckningen.
1,4 dioxane går att plocka bort från produkten men oklart om det görs i tillverkningsprocessen då det inte uttryckligen står på förpackningen.

Tveksam om jag skulle spraya detta på mitt barn.

Källa:
http://www.thesmartmama.com/understanding-labels-peg-40-hydrogenated-cas...

Kommentar av Kerstin Brunnberg

Skrivet 6/2

Löss

Kerstin Brunnbergs bild

Medlet funkar utmärkt !

Kommentar av Vi som inte vill ha löss

Skrivet 24/9

Förebyggande

Vi som inte vill ha lösss bild

Hej,
En flaska kostar under 200kr och räcker i alla fall till 20-30 behandlingar. Och du behöver ju bara spraya då det är luslarm. Gå gärna med i vår Facebooksida där vi har mer info, svarar på frågor och lottar ut produkter.

http://www.facebook.com/#!/pages/Vi-som-inte-vill-ha-loss/154753111213385?ref=ts

Kommentar av Henrik

Skrivet 8/9

det funkar

Henriks bild

Det går löss på min dotters dagis och jag sprejade hennes hår med detta medel. Jag vet inte om det funkar men hittills har hon inte fått några löss... vore helt underbart om hon slapp.

Kommentar av anonym

Skrivet 6/9

Linicin förebyggande jämt

anonyms bild

Kan man verkligen helt obehindrat ha detta varje dag? Det blir ganska dyrt förståss och folk skulle vel klaga tills slut menändå skönt att slippa lushelvetet.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2018-02-12

1 kommentar

Läsarfråga: Jag har i cirka 2 års tid haft problem med att musklerna krampar i kroppen främst i överkroppen. Känner en stark oro och ångest i samband med detta. Har provat några olika antidepressiva mediciner bland annat Citalopram, Cymbalta och nu Venlafaxin. Hjälper ej mot mina fysiska symptom. 
Uppdaterad: 2018-01-25

Inga kommentarer

På Karolinska Universitetssjukhuset har de köpt in en speciall maskin som både kan ge snabbare diagnos och säkrare behandling av prostatacancer.
Uppdaterad: 2018-01-19

Inga kommentarer

Ett allvarligt fel på den spruta för epilepsiläkemedlet Buccolam har upptäckts och nu varnar Läkemedelsverket för oaktsamhet vid användning.
Uppdaterad: 2017-10-26

Inga kommentarer

Allt för få känner till EUs patientrörlighetsdirektiv Det är bara att välja. Bästa vården i hela Europa. 
Uppdaterad: 2017-08-08

1 kommentar

Många föräldrar har dragits sig för att vaccinera sitt barn i det allmänna vaccineringsprogrammet som erbjuds av barnavårdscentralerna runt om i Sverige, av rädsla för biverkningar. Risken är vetenskapligt prövad.
Uppdaterad: 2017-06-09

Inga kommentarer

Du står med halsbränna på ett apotek utomlands och gestikulerar utan att göra dig förstådd. Nu finns hjälp i "Uppslagsvärk" – sjukdomsterminologi på sex språk.
Uppdaterad: 2017-04-23

Inga kommentarer

I januari drogs en laddning av läkemedlet Liothyronin in efter misstankar om felaktigheter i blandningen. Nu har analysen friat medicinen.
Uppdaterad: 2017-03-15

2 kommentarer

Den nya patientlagen skulle göra patienten mer delaktig i sin egen vård och behandling. Det blev tvärtom. – Vi kan tyvärr konstatera att patientlagen inte haft avsedd effekt, säger Fredrik Lennartsson, generaldirektör på Vårdanalys.
Uppdaterad: 2017-03-13

1 kommentar

Ett svårbehandlat område har fått en oväntad behandlingsmöjlighet. En låg dos med narkosmedlet Ketamin kan ge en snabb effekt för människor med svår depression.
Uppdaterad: 2017-01-13

2 kommentarer

Träning och rätt läkemedel är viktigt för människor med skador på hjärnan. I rätt mängd. – Överansträngning är inte bra, säger nobelpristagaren Arvid Carlsson till Dina Mediciner.
Uppdaterad: 2017-01-13

1 kommentar

Ulrika Sandén är forskare. För tolv år sedan opererades hon för sin hjärntumör och har sedan dess kämpat för att hjärnan ska fungera. Här skriver hon själv om sin behandling.
Uppdaterad: 2016-11-11

Inga kommentarer

Stress är farligt, men bara för den som är otränad. Nu kommer nya rön som visar hur vi kan skydda oss mot de negativa effekterna av stress Genom att träna.
Uppdaterad: 2016-06-29

4 kommentarer

Vissa mår dåligt av de vanligaste blodfettsänkande statinerna, eller blir helt enkelt inte hjälpta.  Då kan nya Repatha kan hjälpa. Men alla kommer inte få den.  
Uppdaterad: 2016-06-29

3 kommentarer

Hjälp vårdpersonal och alla som utvecklar läkemedel att göra behandlingarna bättre och säkrare.  Så här rapporterar du en biverkning.
Uppdaterad: 2016-06-28

1 kommentar

Hjärtkärlsjukdomar är den vanligaste orsaken till för tidig död i Sverige och de flesta andra industrialiserade länder. Det bästa sättet att undvika att drabbas är ofta en kombination av ändrade levnadsvanor och mediciner.

Annons