Uppdaterad: 2010-09-24

6 kommentarer

Gör dig oattraktiv för lössen

Bild

Luktar pyton tycker lusen.

Fakta om Linicin

För att bli av med löss. Denna produkt kväver lössen med naturlig olja. Finns också som förebyggande "parfym", en ny produkt som avskräcker lusen.

Varning för: Glöm inte att kamma håret först. Det är gratis, helt luktfritt...

2.91892
Ditt betyg: Inget Medel: 2.9 (37 röster)

Redan när du haft påhälsning av ett gäng löss en första gång känner du dig desperat. Aldrig igen, tänker du och nu kommer en produkt som ska hjälpa dig att förebygga lusattackerna. Linicin, en parfym som lössen skyr.

Upprepade tester visar att ett hårstrå täckt av Linicin går en lus inte upp på, användaren blir osynlig. Eller helt enkelt oattraktiv. Sprayet innehåller inga gifter, bara naturliga ämnen och oljor som munkpeppar och eukalyptus.

I reklamen för produkten föreslås att Linicin sprayas i håret på morgonen innan vistelse på skola och dagis, eller liknande lustillhåll, och effekten ska sitta i hela dagen. Socialt sett är rekommendationen möjlig att följa. Medlet luktar bara svagt tandkräm och ger lite stripigt hår.

 

– Sprayen kommer att underlätta tillvaron för många familjer som nu slipper krångliga och obehagliga lusbehandlingar. Vi vet att förebyggande lusmedel är en mycket efterfrågad produkt och kan med säkerhet säga att Linicin Prevent fyller ett stort tomrum i kampen mot löss, säger My Martinelle, produktchef på Meda, i ett pressmeddelande.

I en undersökning som
gjordes på Department of Parasitology vid Heinrich Heine University i Düsseldorf 2009 placerades hårstrån som sprayats med medlet intill löss. När lössen kom nära det sprayade håret vände samtliga och flydde därifrån. När samma löss exponerades för hår utan Linicin kröp samtliga upp på hårstråna.

Linicin säljs hos apotekskedjorna Apoteket Hjärtat och Kronans Droghandel.

Den förebyggande linsparfymen
ska inte blandas ihop med de andra produkter som tillverkaren lanserar samtidigt. Schampo och Linicin 15 min, för att behandla huvudlöss som redan slagit sig ner i hårbotten.
Schampot innehåller grapfruktextrakt, det andra, Linicin 15 min, innehåller silikonolja. Båda medlen verkar genom att kväva lusen och
tillhör därmed den behandlingsmetod som Läkemedelsverket rekommenderar som ett första steg. Kvävningsmetoden är en medicinteknisk produkt och kan inte göra lössen resistenta.

Artikel skriven av Hanna Brodda 2010-09-03
anonyms bild

Kategorier:

Barn huvudlöss löss

Kommentera artikeln

Kommentar av Rädd för löss

Skrivet 21/3

Varje dag?

Rädd för lösss bild

Kan man använda sprayen varje dag? Måste man skölja ur allt senare på kvällen om man tog i det på morgonen.

Kommentar av TheBerg

Skrivet 1/2

Linicin Prevent innehåller PEG 40 ricinolja

TheBergs bild

"Sprayet innehåller inga gifter, bara naturliga ämnen och oljor som munkpeppar och eukalyptus."

PEG 40 Ricinolja kan, vid tillverkningsprocessen "få" med sig biprodukten 1,4 dioxane som är cancerogen men som inte står med i innehållsförteckningen.
1,4 dioxane går att plocka bort från produkten men oklart om det görs i tillverkningsprocessen då det inte uttryckligen står på förpackningen.

Tveksam om jag skulle spraya detta på mitt barn.

Källa:
http://www.thesmartmama.com/understanding-labels-peg-40-hydrogenated-cas...

Kommentar av Kerstin Brunnberg

Skrivet 6/2

Löss

Kerstin Brunnbergs bild

Medlet funkar utmärkt !

Kommentar av Vi som inte vill ha löss

Skrivet 24/9

Förebyggande

Vi som inte vill ha lösss bild

Hej,
En flaska kostar under 200kr och räcker i alla fall till 20-30 behandlingar. Och du behöver ju bara spraya då det är luslarm. Gå gärna med i vår Facebooksida där vi har mer info, svarar på frågor och lottar ut produkter.

http://www.facebook.com/#!/pages/Vi-som-inte-vill-ha-loss/154753111213385?ref=ts

Kommentar av Henrik

Skrivet 8/9

det funkar

Henriks bild

Det går löss på min dotters dagis och jag sprejade hennes hår med detta medel. Jag vet inte om det funkar men hittills har hon inte fått några löss... vore helt underbart om hon slapp.

Kommentar av anonym

Skrivet 6/9

Linicin förebyggande jämt

anonyms bild

Kan man verkligen helt obehindrat ha detta varje dag? Det blir ganska dyrt förståss och folk skulle vel klaga tills slut menändå skönt att slippa lushelvetet.

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att se om du är en människa.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2018-11-26

Inga kommentarer

I flera år har Thomas kämpat för att få myndigheterna att godkänna hans diagnos Tourette och att få den absolut senaste och mest avancerade behandlingen som finns, eller den finns inte ens. Den används bara i forskningen - elbehandling i den delen av hjärnan som orsakar spasmer och allvarliga stammningar.  
Uppdaterad: 2018-11-18

1 kommentar

Dinamediciner.se håller på att byggas om och få ny kostym och nya funktioner. Innehållet fortsätter att vara det samma, det vill säga nyheter om dina mediciner, och dina, och andras, erfarenheter av medicinska behandlingar.
Uppdaterad: 2018-10-05

Inga kommentarer

Hjärtstartare räddar allt fler liv. Störst effekt är det när vanliga människor kan rycka in och rädda med en mobil defibrillator. Ändå väljer Socialstyrelsen att inte ändra riktlinjer vid hjärtstopp.
Uppdaterad: 2018-09-05

Inga kommentarer

Han var skådespelare, jobbade ett par år på en investmentbank i London och fick sedan cancer i blodet. Nu ska Fabian Bolin och hans företag Waroncancer samla data för att hjälpa patienter att må bättre. – Jag har haft en extrem icke-självälskan. Nu först känner jag att jag gör något åt det. 
Uppdaterad: 2018-06-20

Inga kommentarer

En studie vid Sahlgrenska Akademin visar att 83 procent av människor med svår fetma försöker gå ner i vikt.  Och försöken pågår under lång tid och de erbjuds nästan ingen behandling, förutom kriurgi.  
Uppdaterad: 2018-06-06

Inga kommentarer

Snabbare nedfrysning, bättre behandlingsmetoder och modernare labb har ökat chanserna att få barn genom IVF-behandling.
Uppdaterad: 2018-02-20

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2018-02-12

1 kommentar

Läsarfråga: Jag har i cirka 2 års tid haft problem med att musklerna krampar i kroppen främst i överkroppen. Känner en stark oro och ångest i samband med detta. Har provat några olika antidepressiva mediciner bland annat Citalopram, Cymbalta och nu Venlafaxin. Hjälper ej mot mina fysiska symptom. 
Uppdaterad: 2018-01-25

Inga kommentarer

På Karolinska Universitetssjukhuset har de köpt in en speciall maskin som både kan ge snabbare diagnos och säkrare behandling av prostatacancer.
Uppdaterad: 2018-01-19

Inga kommentarer

Ett allvarligt fel på den spruta för epilepsiläkemedlet Buccolam har upptäckts och nu varnar Läkemedelsverket för oaktsamhet vid användning.
Uppdaterad: 2017-10-26

1 kommentar

Allt för få känner till EUs patientrörlighetsdirektiv Det är bara att välja. Bästa vården i hela Europa. 
Uppdaterad: 2017-08-08

1 kommentar

Många föräldrar har dragits sig för att vaccinera sitt barn i det allmänna vaccineringsprogrammet som erbjuds av barnavårdscentralerna runt om i Sverige, av rädsla för biverkningar. Risken är vetenskapligt prövad.
Uppdaterad: 2017-06-09

Inga kommentarer

Du står med halsbränna på ett apotek utomlands och gestikulerar utan att göra dig förstådd. Nu finns hjälp i "Uppslagsvärk" – sjukdomsterminologi på sex språk.
Uppdaterad: 2017-04-23

Inga kommentarer

I januari drogs en laddning av läkemedlet Liothyronin in efter misstankar om felaktigheter i blandningen. Nu har analysen friat medicinen.
Uppdaterad: 2017-03-15

2 kommentarer

Den nya patientlagen skulle göra patienten mer delaktig i sin egen vård och behandling. Det blev tvärtom. – Vi kan tyvärr konstatera att patientlagen inte haft avsedd effekt, säger Fredrik Lennartsson, generaldirektör på Vårdanalys.

Annons