Uppdaterad: 2010-09-21

8 kommentarer

Göran Hägglunds värktablett

Bild

Göran Hägglund, socialminister och kristdemokrat i den borgerliga regeringen, har haft tur.

Fakta om Alvedon

Mot värk och feber. Kan användas av människor med magsår.

Varning för: Använd inte om du dricker mycket alkohol eller har dålig...

3.05
Ditt betyg: Inget Medel: 3.1 (20 röster)

Fakta om Ipren

Smärtstillande, febernedsättande och inflammationsdämpande. Verkar snabbt. Effekt fås i regel inom 30 minuter och maximal effekt nås inom 1-2 timmar.

Varning för: Vid vattkoppor bör inte detta läkemedel användas....

2.666665
Ditt betyg: Inget Medel: 2.7 (3 röster)

Vår socialminister Göran Hägglund är en friskus, han tar en värktablett någon gång om året. Sämre ställt är det med hans familj. "Min son är allergisk och han har en del mediciner att slarva med" säger han.

Hans hud ser nästan overkligt slät ut. Kanske en liten rynka mellan ögonbrynen kan anas, men i övrigt ser Göran Hägglund heligt ostressad ut. När Dina mediciner träffar honom har han ändå hållit ett öppningsanförande på läkemedelskongressen i en kvart och om ytterligare fem minuter ska han på nästa möte. Men en kort intrevju hinner han med.

Äter du några mediciner?
- Nej, nästan aldrig, jag har haft tur, men min familj har en hel del. Min fru har migrän och behöver all hjälp hon kan få mot det och min son är allergisk och har en del mediciner att slarva med.

Slarvar sonen?
- Ja, du vet, han är 18 år och allergi är väl inte det som han prioriterar högst.

Då får pappsen tjata lite?
- Ja, som om det hjälpte.

Du då?
- Ja, sällan. En eller ett par gånger om året tar jag en värktablett mot huvudvärk, men det är inte ofta.

Vad föredrar du då?
- Någon av de här vanligaste Ipren, Alvedon eller vad de heter. Tack för mig.

Artikel skriven av Hanna Brodda 2009-10-27
Hanna Broddas bild

Kategorier:

Smärta Kändismedicinen

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 16/10

Usch ja han sparkar ju på sjuka som redan ligger!

anonyms bild

Ska man behandla sjuka så vidrigt måste man ha tillgång till dödshjälp!

Kommentar av Barbro Nilsson

Skrivet 3/12

Klassisk homeopati

Barbro Nilssons bild

Undrar när människorna i Sverige ska upptäcka att homeopati är en botande behandling mot både migrän och astma.
Kanske du Göran skulle ge dina anhöriga den chansen, så slipper du i alla fall att tjata på din son.
Det kanske också kan öppna upp Sverige för ett friskare land och mindre sjukvårdskostnader.

Kommentar av anonym

Skrivet 25/5

Ulv i fårakläder

anonyms bild

Den inledande kommentaren i detta forum var kanske lite att ta ta men det är sant att KD är en ulv i fårakläder. Ett lätt fascistiskt och värdekonservativt extremistparti som lindar in sin extrema ideologi i ngt slags kärnfamiljsmys. Som SD fast utan öppen rasism.

Kommentar av Anti-Kristen

Skrivet 26/6

Kristna fundamentalister skall inte få mediciner!

Anti-Kristens bild

Göran Hägglund är partiledare för ett kristet sektparti KDS,som stödjer kristen fundamentalism.KD med Göran Hägglund i spetsen ger statliga miljonbidrag av skattemedel varje år till kristna terrororganisationer såsom "Ja till Livet,Älska Livet,Nej till abort,Livets Ord,Ny Generation,Jesu Kristi Kyrka,Katolskt Fönster och Katolska Kyrkan medflera".
Göran Hägglund och hans sekt-parti,samt ovan nämnda sektorganisationer motarbetar: stamcellsforskning på mänskliga embryocellklumpar,botemedel mot åldrandet på medicinsk väg,aktiv dödshjälp,aktiv barnbegränsning,kondomanvändning,
familjeplanering,alternativa metoder istället för plågsamma djurförsök,evolution,hybrider,djurreservat för råttor och möss,djurrättsfrågor,pensionärers rätt att få miljonlån till husköp mm.

Eftersom Göran Hägglunds parti KD och hans bidragsmottagande sektanhängare är utvecklingsbromsar,stoppklossar,som värnar om döden där alla skall dö och som anser att människan är Kristiguds avbild,
-och som dessutom vill påtvinga oss okristna en befängd begravningsavgift på skattsedeln,så skulle inte dessa kristianister få några läkemedel och sjukvård förhuvudtaget. Hägglund och KD och deras sektkristna klan tror ju på "Ett Liv Efter Detta". Dom kommer ju snabbare upp till Herren i helvetet om dom avstår från,eller helst förbjuds att inta botande och kurativa samt medicinska behandlingar och mediciner.

Kommentar av Pensionerad lärare

Skrivet 8/10

Sätt dig på grundvux

Pensionerad lärares bild

Svammel rakt igenom.
KDS har inget som helst med kristendom eller sekter att göra. Partiet är mer något av ett hyckleri och förlöjligande av ärlig tro.

Kommentar av Magnus44

Skrivet 19/9

Till himlen!

Magnus44s bild

Om han är så övertygad,varför inte göra massor med personer som verkligen behöver adekvat hjälp fixa en snabb enkel resa till sina respektive destinationer.Bara att åka.Vi slipper en penningslukande oempatisk hälsoministeriet som är i alla fall till han är sjuk,inte lite huvudvärk utan riktigt sjuk då säljer han nog även sin mamma.Det är nu när efter ett par halleluja då han ber de från f kassa att ta sin säng och gå..........Och får en rejäl Judas slant med pengar för att skicka dem till sitt hemska öde.Hade vissa från början använder en kådis hade man sparat massor pengar till de som förtjänar det och sluppit se dessa penninghungriga lögnare.

Bandi44

Kommentar av Magnus44

Skrivet 19/9

ja vad att säga?

Magnus44s bild

När man varje dag vaknar för att äta sin frukost bestående av smärtstillande och andra diverse piller inser man efter läst vår kristus lika Politiker Hägglund hur tufft han har det trots allt med sin huvudvärk(samvete,inte allt för troligt)att behöva ätaAlvedon mm stackarn.Han är ju inte mer än människa som oss andra,förutom möjlighet till vård,pengar,och är ju egentligen inte ens sjuk.Så vårdköer är väl inte något större problem för honom tror jag.Likheten blir väl inte annat att han liksom jag är inte odödlig,äter även om hans matlista är nog väl en 10ggr så dyr som vanliga Svenssons.Kristen eller ej,de har samma agenda!!Och med tanke på de val de gör som politiker till bla sjuka placerar det dem och honom själv på mkt bra platser där inte ens djävulen är så utan skam att de får plats hos honom.Han har nog nån självkänsla även han trots allt.Ingen tog Gud skulle låta sån ondska dela sittplats med honom.Men vi får se när deras dom kommer,vad jag vet så ska Gud uppskatta ett gott samvete.Och är man politiker så ser det ganska mörkt ut direkt.....

Bandi44

Kommentar av anonym

Skrivet 20/11

ja, det är lätt för Hägglund

anonyms bild

ja, det är lätt för Hägglund som är så frisk och käck. Kanske därför han har noll förståelse för sjuka när han har haft ansvaret för att utförsäkra tusentals sjuka människor som ändå är för sjuka för att arbeta. Han är en skrämmande människa, en riktig ulv i fårakläder,

Fler nyheter

Uppdaterad: 2018-09-05

Inga kommentarer

Han var skådespelare, jobbade ett par år på en investmentbank i London och fick sedan cancer i blodet. Nu ska Fabian Bolin och hans företag Waroncancer samla data för att hjälpa patienter att må bättre. – Jag har haft en extrem icke-självälskan. Nu först känner jag att jag gör något åt det. 
Uppdaterad: 2018-06-20

Inga kommentarer

En studie vid Sahlgrenska Akademin visar att 83 procent av människor med svår fetma försöker gå ner i vikt.  Och försöken pågår under lång tid och de erbjuds nästan ingen behandling, förutom kriurgi.  
Uppdaterad: 2018-06-06

Inga kommentarer

Snabbare nedfrysning, bättre behandlingsmetoder och modernare labb har ökat chanserna att få barn genom IVF-behandling.
Uppdaterad: 2018-02-20

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2018-02-12

1 kommentar

Läsarfråga: Jag har i cirka 2 års tid haft problem med att musklerna krampar i kroppen främst i överkroppen. Känner en stark oro och ångest i samband med detta. Har provat några olika antidepressiva mediciner bland annat Citalopram, Cymbalta och nu Venlafaxin. Hjälper ej mot mina fysiska symptom. 
Uppdaterad: 2018-01-25

Inga kommentarer

På Karolinska Universitetssjukhuset har de köpt in en speciall maskin som både kan ge snabbare diagnos och säkrare behandling av prostatacancer.
Uppdaterad: 2018-01-19

Inga kommentarer

Ett allvarligt fel på den spruta för epilepsiläkemedlet Buccolam har upptäckts och nu varnar Läkemedelsverket för oaktsamhet vid användning.
Uppdaterad: 2017-10-26

Inga kommentarer

Allt för få känner till EUs patientrörlighetsdirektiv Det är bara att välja. Bästa vården i hela Europa. 
Uppdaterad: 2017-08-08

1 kommentar

Många föräldrar har dragits sig för att vaccinera sitt barn i det allmänna vaccineringsprogrammet som erbjuds av barnavårdscentralerna runt om i Sverige, av rädsla för biverkningar. Risken är vetenskapligt prövad.
Uppdaterad: 2017-06-09

Inga kommentarer

Du står med halsbränna på ett apotek utomlands och gestikulerar utan att göra dig förstådd. Nu finns hjälp i "Uppslagsvärk" – sjukdomsterminologi på sex språk.
Uppdaterad: 2017-04-23

Inga kommentarer

I januari drogs en laddning av läkemedlet Liothyronin in efter misstankar om felaktigheter i blandningen. Nu har analysen friat medicinen.
Uppdaterad: 2017-03-15

2 kommentarer

Den nya patientlagen skulle göra patienten mer delaktig i sin egen vård och behandling. Det blev tvärtom. – Vi kan tyvärr konstatera att patientlagen inte haft avsedd effekt, säger Fredrik Lennartsson, generaldirektör på Vårdanalys.
Uppdaterad: 2017-03-13

1 kommentar

Ett svårbehandlat område har fått en oväntad behandlingsmöjlighet. En låg dos med narkosmedlet Ketamin kan ge en snabb effekt för människor med svår depression.
Uppdaterad: 2017-01-13

2 kommentarer

Träning och rätt läkemedel är viktigt för människor med skador på hjärnan. I rätt mängd. – Överansträngning är inte bra, säger nobelpristagaren Arvid Carlsson till Dina Mediciner.
Uppdaterad: 2017-01-13

1 kommentar

Ulrika Sandén är forskare. För tolv år sedan opererades hon för sin hjärntumör och har sedan dess kämpat för att hjärnan ska fungera. Här skriver hon själv om sin behandling.

Annons