Uppdaterad: 2011-04-05

3 kommentarer

Hög tid att vaccinera mot pollen nu

Bild

Ska man som pollenallergiker kunna njuta av sommarens tältning eller dans runt midsommarstången kan vaccination med Grazax vara en möjlig väg att gå.

Fakta om Grazax

Grazax är en tablettvaccination för att behandla gräspollenallergi.

Varning för: Var försiktigt om du är allergisk mot fisk eller har astma. Men...

3.5
Ditt betyg: Inget Medel: 3.5 (8 röster)

Minst sexton veckor innan du utsätter dig för en grön gräsmatta. Det är rekommendationen för att vaccinet med tabletten Grazax mot gräspollen ska fungera.

Än så länge känns luften lätt att andas för allergikerna, men den som funderat på att vaccinera sig mot gräspollen ska inte fundera så mycket längre.

Allergivaccination handlar om att kroppen får i små doser vänja sig vid allergenen. Det är inget som rekommenderas till alla med lite hösnuva, men blir problem besvärligare, om allergimedicinen inte fungerar eller ger för mycket biverkningar, då kan vaccination vara en utväg.

Det finns olika sorters vaccineringar, men vill man prova vaccinering i tablettform är det hög tid nu. Behandlingen ska helst påbörjas fyra månader innan sommarsäsongen startar och sedan pågå i tre år.

Ta kontakt med din vårdcentral eller närmaste allergiklinik och berätta om dina besvär så kan ni tillsammans reda ut om en vaccinering är rätt behandling för dig.

Artikel skriven av Hanna Brodda 2011-03-06
Dina mediciners bild

Kategorier:

Allergi Pollenallergi

Kommentera artikeln

Kommentar av Fredrik W

Skrivet 17/5

Ny svensk innovation mot pollenallergi

Fredrik Ws bild

Hej,
Det har kommit ut en ny svensk innovation mot pollen och annan luftburen allergi som alla borde prova.
En naturmedicinsk inhalator med ekologiska eteriska oljor. Helt utan bieffekter, men som fungerar snabbt och effektivt i flera månader vid daglig användning. Den är helt enkelt fantastiskt bra.
http://www.herbalator.com/store/index.php?route=product/product&product_...

Vänligen,
Fredrik

Kommentar av Stefan

Skrivet 14/1

Pollenvaccin!!!!

Stefans bild

Har inte de allergiska besvären mer. Jag har varit en superkänslig människa mot pollen. Varje år har jag varit tvungen att ta cortison sprutor och tabletter för att överhuvudtaget klara dagarna när de är som värst. Nu är jag helt fri från besvären eftersom jag har ätit en kallpressad choklad i 1 1/2 år nu.

Kommentar av anonym

Skrivet 8/3

Pollenvaccin

anonyms bild

Tack för tipset! Det ska jag göra

Fler nyheter

Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Hjärtstartare räddar allt fler liv. Störst effekt är det när vanliga människor kan rycka in och rädda med en mobil defibrillator. Ändå väljer Socialstyrelsen att inte ändra riktlinjer vid hjärtstopp.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Aptitbrist är en känd biverkning hos methylfenidat i början av behandlingen. Men för barn verkar det som om den håller i sig.  
Uppdaterad: 2019-06-16

1 kommentar

Tillgänglig vård, professionella patienter  och större inflytande över den egna vården. I maj går Sveriges första möte för patientfrågor. - Vi patienter behöver jobba tillsammans för att få igenom en förändring, säger Penilla Gunther, tidigare riksdagsledamot och nu programansvarig för Fokus Patient.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Den vanligaste behandlingen för människor med brist på sköldkörtel-hormonet är Levaxin.  Nu visar Sköldkörtelförbundets utredning som gjorts tillsammans med Sifo, att majoriteten blir inte bra trots behandling. 
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Ett handledsbrott tar många månader av träning att komma tillbaka ifrån. "Håll koll på underlaget istället för mobilen", tipsar Patrik Söderberg, Regions Stockholms chefläkare.  
Uppdaterad: 2019-05-27

Inga kommentarer

Han var skådespelare, jobbade ett par år på en investmentbank i London och fick sedan cancer i blodet. Nu ska Fabian Bolin och hans företag Waroncancer samla data för att hjälpa patienter att må bättre. – Jag har haft en extrem icke-självälskan. Nu först känner jag att jag gör något åt det. 
Uppdaterad: 2019-04-01

Inga kommentarer

Många väljer att göra ingrepp för att förbättra sitt yttre. Här följer fyra saker du bör kolla innan du väljer behandling.
Uppdaterad: 2019-03-04

2 kommentarer

Bantningspreparatet Natural Max Slimming kan orsaka allvarliga hjärtproblem och stroke. Nu varnar Läkemedelsverket för produkten.
Uppdaterad: 2019-01-10

Inga kommentarer

Långt fler fästingar än myndigheterna har trott sprider bakterien babesia. En sjukdom som kan smitta utan symptom.
Uppdaterad: 2018-11-26

4 kommentarer

Han har svårt att gå, kontrollera musklerna i armar och ben och att tala. Ändå får han inte den operation som skulle kunna ge honom han liv tillbaka. - Allt jag gör är att jaga läkare och försöka få hjälp, säger Thomas.
Uppdaterad: 2018-11-26

Inga kommentarer

I flera år har Thomas kämpat för att få myndigheterna att godkänna hans diagnos Tourette och att få den absolut senaste och mest avancerade behandlingen som finns, eller den finns inte ens. Den används bara i forskningen - elbehandling i den delen av hjärnan som orsakar spasmer och allvarliga stammningar.  
Uppdaterad: 2018-11-18

1 kommentar

Dinamediciner.se håller på att byggas om och få ny kostym och nya funktioner. Innehållet fortsätter att vara det samma, det vill säga nyheter om dina mediciner, och dina, och andras, erfarenheter av medicinska behandlingar.
Uppdaterad: 2018-06-20

Inga kommentarer

En studie vid Sahlgrenska Akademin visar att 83 procent av människor med svår fetma försöker gå ner i vikt.  Och försöken pågår under lång tid och de erbjuds nästan ingen behandling, förutom kriurgi.  
Uppdaterad: 2018-06-06

Inga kommentarer

Snabbare nedfrysning, bättre behandlingsmetoder och modernare labb har ökat chanserna att få barn genom IVF-behandling.

Annons