Uppdaterad: 2011-04-05

3 kommentarer

Hög tid att vaccinera mot pollen nu

Bild

Ska man som pollenallergiker kunna njuta av sommarens tältning eller dans runt midsommarstången kan vaccination med Grazax vara en möjlig väg att gå.

Fakta om Grazax

Grazax är en tablettvaccination för att behandla gräspollenallergi.

Varning för: Var försiktigt om du är allergisk mot fisk eller har astma. Men...

3.5
Ditt betyg: Inget Medel: 3.5 (8 röster)

Minst sexton veckor innan du utsätter dig för en grön gräsmatta. Det är rekommendationen för att vaccinet med tabletten Grazax mot gräspollen ska fungera.

Än så länge känns luften lätt att andas för allergikerna, men den som funderat på att vaccinera sig mot gräspollen ska inte fundera så mycket längre.

Allergivaccination handlar om att kroppen får i små doser vänja sig vid allergenen. Det är inget som rekommenderas till alla med lite hösnuva, men blir problem besvärligare, om allergimedicinen inte fungerar eller ger för mycket biverkningar, då kan vaccination vara en utväg.

Det finns olika sorters vaccineringar, men vill man prova vaccinering i tablettform är det hög tid nu. Behandlingen ska helst påbörjas fyra månader innan sommarsäsongen startar och sedan pågå i tre år.

Ta kontakt med din vårdcentral eller närmaste allergiklinik och berätta om dina besvär så kan ni tillsammans reda ut om en vaccinering är rätt behandling för dig.

Artikel skriven av Hanna Brodda 2011-03-06
Dina mediciners bild

Kategorier:

Allergi Pollenallergi

Kommentera artikeln

Kommentar av Fredrik W

Skrivet 17/5

Ny svensk innovation mot pollenallergi

Fredrik Ws bild

Hej,
Det har kommit ut en ny svensk innovation mot pollen och annan luftburen allergi som alla borde prova.
En naturmedicinsk inhalator med ekologiska eteriska oljor. Helt utan bieffekter, men som fungerar snabbt och effektivt i flera månader vid daglig användning. Den är helt enkelt fantastiskt bra.
http://www.herbalator.com/store/index.php?route=product/product&product_...

Vänligen,
Fredrik

Kommentar av Stefan

Skrivet 14/1

Pollenvaccin!!!!

Stefans bild

Har inte de allergiska besvären mer. Jag har varit en superkänslig människa mot pollen. Varje år har jag varit tvungen att ta cortison sprutor och tabletter för att överhuvudtaget klara dagarna när de är som värst. Nu är jag helt fri från besvären eftersom jag har ätit en kallpressad choklad i 1 1/2 år nu.

Kommentar av anonym

Skrivet 8/3

Pollenvaccin

anonyms bild

Tack för tipset! Det ska jag göra

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att se om du är en människa.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2017-08-08

1 kommentar

Många föräldrar har dragits sig för att vaccinera sitt barn i det allmänna vaccineringsprogrammet som erbjuds av barnavårdscentralerna runt om i Sverige, av rädsla för biverkningar. Risken är vetenskapligt prövad.
Uppdaterad: 2017-06-09

Inga kommentarer

Du står med halsbränna på ett apotek utomlands och gestikulerar utan att göra dig förstådd. Nu finns hjälp i "Uppslagsvärk" – sjukdomsterminologi på sex språk.
Uppdaterad: 2017-04-23

Inga kommentarer

I januari drogs en laddning av läkemedlet Liothyronin in efter misstankar om felaktigheter i blandningen. Nu har analysen friat medicinen.
Uppdaterad: 2017-03-15

2 kommentarer

Den nya patientlagen skulle göra patienten mer delaktig i sin egen vård och behandling. Det blev tvärtom. – Vi kan tyvärr konstatera att patientlagen inte haft avsedd effekt, säger Fredrik Lennartsson, generaldirektör på Vårdanalys.
Uppdaterad: 2017-03-13

Inga kommentarer

Ett svårbehandlat område har fått en oväntad behandlingsmöjlighet. En låg dos med narkosmedlet Ketamin kan ge en snabb effekt för människor med svår depression.
Uppdaterad: 2017-01-13

2 kommentarer

Träning och rätt läkemedel är viktigt för människor med skador på hjärnan. I rätt mängd. – Överansträngning är inte bra, säger nobelpristagaren Arvid Carlsson till Dina Mediciner.
Uppdaterad: 2017-01-13

1 kommentar

Ulrika Sandén är forskare. För tolv år sedan opererades hon för sin hjärntumör och har sedan dess kämpat för att hjärnan ska fungera. Här skriver hon själv om sin behandling.
Uppdaterad: 2016-11-11

Inga kommentarer

Stress är farligt, men bara för den som är otränad. Nu kommer nya rön som visar hur vi kan skydda oss mot de negativa effekterna av stress Genom att träna.
Uppdaterad: 2016-06-29

4 kommentarer

Vissa mår dåligt av de vanligaste blodfettsänkande statinerna, eller blir helt enkelt inte hjälpta.  Då kan nya Repatha kan hjälpa. Men alla kommer inte få den.  
Uppdaterad: 2016-06-29

3 kommentarer

Hjälp vårdpersonal och alla som utvecklar läkemedel att göra behandlingarna bättre och säkrare.  Så här rapporterar du en biverkning.
Uppdaterad: 2016-06-28

1 kommentar

Hjärtkärlsjukdomar är den vanligaste orsaken till för tidig död i Sverige och de flesta andra industrialiserade länder. Det bästa sättet att undvika att drabbas är ofta en kombination av ändrade levnadsvanor och mediciner.
Uppdaterad: 2016-05-23

2 kommentarer

En ny sorts behandling har just godkänts mot multipelt myelom. Medicinen är så bra att den godkändes snabbare för att fler patienter ska få behandling.
Uppdaterad: 2016-04-19

5 kommentarer

Varannan kvinna har problem med torra slemhinnor i underlivet, men många går obehandlade. För Hillevi Caris Svensson var lösningen att smörja musen. – Det var en otroligt jobbig tid men det viktiga är att det finns hjälp att få, säger hon till Dinamediciner.
Uppdaterad: 2016-04-16

Inga kommentarer

Sara Riggare är parkinsonpatienten som blev forskare för att förstå sin sjukdom – Jag vill jobba för patienter som är sjuka i dag, forskningen hjälper oftast framtidens patienter, säger hon till Dina mediciner.
Uppdaterad: 2016-03-24

8 kommentarer

Nya blodförtunnande läkemedel och Waran är likställda. Waran prioriteras inte framför de nya medicinerna i de nya nationella riktlinjerna poängterar nu Socialstyrelsen efter kritik från flera hjärtspecialister.

Annons