Uppdaterad: 2014-12-08

1 kommentar

Illamående, tandvärk eller halsbränna? – Här är kuren för dig!

Bild

Madelaine Andersson har varit intresserad av huskurer hela livet. Hon har till och med utvecklat en app inom området.

Men enkla medel och med ingredienser du ofta redan har hemma kan du blanda till huskurer mot många åkommor som du helst vill slippa. Här tipsar huskursgurun Madelaine Andersson om sina bästa knep.

Madelaine Andersson är fotograf, apputvecklare och huskursguru. Hon har bland annat utvecklat en huskursapp för att dela med sig av sina tips som hon samlat på sig ända sedan barndomen.

Här är listan på Madelaines bästa huskurer:

Ingefärste vid illamående, fungerar även jättebra mot åksjuka. Gör så här: Skala en bit ingefära, stor som en tumme och hacka i bitar. Koka i cirka 3 dl vatten i 5-10 minuter. Låt sedan drycken dra en stund och drick varmt eller kallt.

Hela vitpepparkorn mot kräksjuka. Så fort någon i omgivningen insjuknar svälj ner några hela vitpepparkorn med vatten.

Ögonskölj vid ögoninflammation. Koka 1 liter vatten och tillsätt 1 tsk salt, koka i 5 min och låt sedan svalna innan du tvättar rent ögonen med bomullstussar som du doppar i vattnet. Badda ögonen från utkanten in mot näsroten. Upprepa detta flera gånger under dagen. Förvara vattnet i kylen helst i en glasflaska/burk och högst ett par dagar.

Vid tandvärk har man sen gamla tider använt sig av kryddnejlika. Ta ett par kryddnejlikor och tugga försiktigt på dessa. Lägg sedan nejlikorna mot den onda tanden för lindring. Efter en stund kan man tugga lite till på samma nejlikor för att få fortsatt smärtlindring.

Vid svullna ögon är ett enkelt men effektivt
tips att skiva kall gurka och lägga på ögonlocken i 10 minuter.

Mot envis halsbränna är sötmandel det absolut bästa som finns. Till och med den värsta halsbränna hos höggravida avhjälps bäst med att tugga i sig en näve sötmandel.

Läs även: Gör dig redo för huskurer - detta ska du ha hemma

Artikel skriven av Lisa von Garrelts 2014-11-02
Lisa von Garreltss bild

Kategorier:

Naturligt

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 5/11

Snart är vinterkräksjukan här

anonyms bild

Jag är alltid lätt skräckslagen när vinterkräksjukan börjar sprida sig. Så fort jag hör talas om nån på jobbet eller så som blivit sjuk sväljer jag 10 hela vitpepparkorn. Och hittills har det funkat för mig. Min mamma som var sjuksköterska och träffade massa magsjuka människor på jobbet gjorde likadant och det funkade för henne med.

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att se om du är en människa.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2017-03-13

Inga kommentarer

Ett svårbehandlat område har fått en oväntad behandlingsmöjlighet. En låg dos med narkosmedlet Ketamin kan ge en snabb effekt för människor med svår depression.
Uppdaterad: 2017-01-13

2 kommentarer

Träning och rätt läkemedel är viktigt för människor med skador på hjärnan. I rätt mängd. – Överansträngning är inte bra, säger nobelpristagaren Arvid Carlsson till Dina Mediciner.
Uppdaterad: 2017-01-13

1 kommentar

Ulrika Sandén är forskare. För tolv år sedan opererades hon för sin hjärntumör och har sedan dess kämpat för att hjärnan ska fungera. Här skriver hon själv om sin behandling.
Uppdaterad: 2016-11-11

Inga kommentarer

Stress är farligt, men bara för den som är otränad. Nu kommer nya rön som visar hur vi kan skydda oss mot de negativa effekterna av stress Genom att träna.
Uppdaterad: 2016-06-29

3 kommentarer

Vissa mår dåligt av de vanligaste blodfettsänkande statinerna, eller blir helt enkelt inte hjälpta.  Då kan nya Repatha kan hjälpa. Men alla kommer inte få den.  
Uppdaterad: 2016-06-29

3 kommentarer

Hjälp vårdpersonal och alla som utvecklar läkemedel att göra behandlingarna bättre och säkrare.  Så här rapporterar du en biverkning.
Uppdaterad: 2016-06-28

1 kommentar

Hjärtkärlsjukdomar är den vanligaste orsaken till för tidig död i Sverige och de flesta andra industrialiserade länder. Det bästa sättet att undvika att drabbas är ofta en kombination av ändrade levnadsvanor och mediciner.
Uppdaterad: 2016-05-23

2 kommentarer

En ny sorts behandling har just godkänts mot multipelt myelom. Medicinen är så bra att den godkändes snabbare för att fler patienter ska få behandling.
Uppdaterad: 2016-04-19

5 kommentarer

Varannan kvinna har problem med torra slemhinnor i underlivet, men många går obehandlade. För Hillevi Caris Svensson var lösningen att smörja musen. – Det var en otroligt jobbig tid men det viktiga är att det finns hjälp att få, säger hon till Dinamediciner.
Uppdaterad: 2016-04-16

Inga kommentarer

Sara Riggare är parkinsonpatienten som blev forskare för att förstå sin sjukdom – Jag vill jobba för patienter som är sjuka i dag, forskningen hjälper oftast framtidens patienter, säger hon till Dina mediciner.
Uppdaterad: 2016-03-24

8 kommentarer

Nya blodförtunnande läkemedel och Waran är likställda. Waran prioriteras inte framför de nya medicinerna i de nya nationella riktlinjerna poängterar nu Socialstyrelsen efter kritik från flera hjärtspecialister.
Uppdaterad: 2016-03-24

5 kommentarer

D-vitaminbrist är kopplat till ökad risk för många farliga sjukdomar. Nu på våren är nivån av det hälsobringande vitaminet i snitt 40 procent lägre, än på sommaren, visar forskning på kvinnor i Sverige.
Uppdaterad: 2016-03-24

2 kommentarer

Akademiska sjukhuset i Uppsala erbjuder nu en ny metod för att behandla kvinnor med myom i livmodern.En riktad ultraljudsvåg ger ingen smärta och ett obetydligt ingrepp.Men vssa kriterier måste vara uppfyllda.
Uppdaterad: 2016-03-24

12 kommentarer

Trots att det finns flera moderna alternativ av blodförtunnande medicin som halverar risken för hjärnblödning jämfört med Waran så håller Socialstyrelsen fast vid den äldre behandlingen. Något som nu kritiseras av hjärtspecialister i en debattartikel.
Uppdaterad: 2016-03-24

3 kommentarer

Saffran, kanel, kardemumma och kryddnejlika. För de flesta är julkryddor nyttiga och kan komplettera konventionell medicinering, men de kan också orsaka missfall och akut allergichock. Här kommer en favoritartikel i repris!

Annons