converse-sjukan
Ont i hälen, knäna eller under hålfoten kan det göra efter ett par veckor i skor med tunna sulor. Ett problem som ortopeder börjat kalla för converse-sjukan.

Allt fler unga får problem i knä, häl och under fötterna på grund av de populära platta tygskorna.

Skillnaden mellan att gå barfota är att den tunna sulan gör att huden inte ömmar mot underlaget. En människa som går barfota sätter naturligt ner foten försiktigare. Med den tunna sulan som finns i till exempel Converse-skorna skyddas huden, men det är lätt hänt att hälen sätts ner för hårt och stöten blir för hård när sulan saknar stötdämpning. Men det finns lösningar.

Gå tyst som en indian. Rulla med foten utifrån och in och komplettera skon med ett inlägg.

Se inslag producerat av Scanpix:

Av redaktionen
18 oktober, 2012

3 kommentarer

  • Av anonym 20 mars, 2017

    Skoinlägg av gel?
    Undrar om nån vet om det finns skoinlägg av gel på Lidl?bitpk

  • Converse
    Om man inte har råd med dyra inlägg säljs det ofta billiga och riktigt bra skoinlägg på Lidl. Jag använder inlägg i ballerinaskor, de är alldeles för platta för foten. När jag läste om Converse tänkte jag just på att de blir mer fotvänliga med inlägg. Min man hade ont i ena knäet och ryggen. Efter att han börjat med överpronationsinlägg i sina skor försvann smärtorna.

  • Av Arne J 26 oktober, 2012

    Förälder till Converse-tonåring
    Löste detta problem med en innersula från Barefootscience som har gjort under för min tonårsdotter som just hade problem med knäsmärtor och även ryggproblem. Vad jag förstår av informationen om dessa sulor får de foten att just rulla utifrån och in. Hon går med dessa sedan i våras och sedan dess har problemen försvunnit och det bästa är att hon vill inte vara utan dom.

Comments are closed.