Uppdaterad: 2012-02-22

1 kommentar

Manual för medicinen

Bild

Stolpiller, eller suppositorier, ska stoppas in i rumpan. Inte i munnen. Foto: Medicininstruktioner

Vissa läkemedel är ganska enkla att förstå hur de ska tas, medan andra inte är lika logiska.På Medicininstruktioner.se finns filmer, anvisningar och manualer för många medicinska behandlingar.

Man räknar med att cirka hälften av alla som fått ett receptbelagt läkemedel utskrivet inte tar det på rätt sätt, och i vissa fall inte alls. Enligt Arbetsgruppen för bättre läkemedelsanvändning är det två grupper, den medvetna som väljer bort och den omedvetna. Då är glömska en viktig faktor.

Bland de omedvetna finns de som inte vet hur de ska göra. Felanvändning av läkemedel och medicintekniska produkter kan i vissa fall vara farligt och leda till döden eller sämre livskvalitet, i bästa fall är det bara väldigt söseri. Varje år lämnas tiotals ton läkemedel tillbaka till apoteken.

Manualerna på Medicininstruktioner.se löser inte hela den här problematiken, men de som fått en produkt eller ett läkemedel som ska inhaleras, sprutas in eller föras in i någon ovanlig öppning kan få hjälp där.

Till exempel hur man sprutar in Bondil vid erektil dysfunktion.

 

Artikel skriven av redaktionen 2012-02-16
redaktionens bild

Kategorier:

Man Samhälle Sexliv

Kommentera artikeln

Kommentar av hasse

Skrivet 16/2

Förstå och lyssna på kroppen

hasses bild

Symtom har en orsak.
Beträffande stolpiller som man tar mot irritation, hemorrojder eller blödningar så har det en orsak. I dagens samhälle och våra krav på billigare livsmedel så tvingas livsmedelsproducenter blanda i produkter och E-nummer etc. som kroppen inte kan smälta. Ett sånt är fett från växtriket. Använder man det regelbundet uppstår problem med analen som på första meningen och ger dessutom stopp i avloppet. Men Becel fungerar för dåligt kolestrol som mitt blodfettest visade. Ät detta mer sällan och använd animaliskt fett från djurriket så symtomen tillbaka och slipp operation. Ej LITE-prod.

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att se om du är en människa.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2019-01-23

Inga kommentarer

Ett handledsbrott tar många månader av träning att komma tillbaka ifrån. "Håll koll på underlaget istället för mobilen", tipsar Patrik Söderberg, Regions Stockholms chefläkare.  
Uppdaterad: 2019-01-10

Inga kommentarer

Långt fler fästingar än myndigheterna har trott sprider bakterien babesia. En sjukdom som kan smitta utan symptom.
Uppdaterad: 2018-12-18

Inga kommentarer

Aptitbrist är en känd biverkning hos methylfenidat i början av behandlingen. Men för barn verkar det som om den håller i sig.  
Uppdaterad: 2018-11-26

4 kommentarer

Han har svårt att gå, kontrollera musklerna i armar och ben och att tala. Ändå får han inte den operation som skulle kunna ge honom han liv tillbaka. - Allt jag gör är att jaga läkare och försöka få hjälp, säger Thomas.
Uppdaterad: 2018-11-26

Inga kommentarer

I flera år har Thomas kämpat för att få myndigheterna att godkänna hans diagnos Tourette och att få den absolut senaste och mest avancerade behandlingen som finns, eller den finns inte ens. Den används bara i forskningen - elbehandling i den delen av hjärnan som orsakar spasmer och allvarliga stammningar.  
Uppdaterad: 2018-11-18

1 kommentar

Dinamediciner.se håller på att byggas om och få ny kostym och nya funktioner. Innehållet fortsätter att vara det samma, det vill säga nyheter om dina mediciner, och dina, och andras, erfarenheter av medicinska behandlingar.
Uppdaterad: 2018-10-05

Inga kommentarer

Hjärtstartare räddar allt fler liv. Störst effekt är det när vanliga människor kan rycka in och rädda med en mobil defibrillator. Ändå väljer Socialstyrelsen att inte ändra riktlinjer vid hjärtstopp.
Uppdaterad: 2018-09-05

Inga kommentarer

Han var skådespelare, jobbade ett par år på en investmentbank i London och fick sedan cancer i blodet. Nu ska Fabian Bolin och hans företag Waroncancer samla data för att hjälpa patienter att må bättre. – Jag har haft en extrem icke-självälskan. Nu först känner jag att jag gör något åt det. 
Uppdaterad: 2018-06-20

Inga kommentarer

En studie vid Sahlgrenska Akademin visar att 83 procent av människor med svår fetma försöker gå ner i vikt.  Och försöken pågår under lång tid och de erbjuds nästan ingen behandling, förutom kriurgi.  
Uppdaterad: 2018-06-06

Inga kommentarer

Snabbare nedfrysning, bättre behandlingsmetoder och modernare labb har ökat chanserna att få barn genom IVF-behandling.
Uppdaterad: 2018-02-20

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2018-02-12

1 kommentar

Läsarfråga: Jag har i cirka 2 års tid haft problem med att musklerna krampar i kroppen främst i överkroppen. Känner en stark oro och ångest i samband med detta. Har provat några olika antidepressiva mediciner bland annat Citalopram, Cymbalta och nu Venlafaxin. Hjälper ej mot mina fysiska symptom. 
Uppdaterad: 2018-01-25

Inga kommentarer

På Karolinska Universitetssjukhuset har de köpt in en speciall maskin som både kan ge snabbare diagnos och säkrare behandling av prostatacancer.
Uppdaterad: 2018-01-19

Inga kommentarer

Ett allvarligt fel på den spruta för epilepsiläkemedlet Buccolam har upptäckts och nu varnar Läkemedelsverket för oaktsamhet vid användning.
Uppdaterad: 2017-10-26

1 kommentar

Allt för få känner till EUs patientrörlighetsdirektiv Det är bara att välja. Bästa vården i hela Europa. 

Annons