Uppdaterad: 2012-01-30

6 kommentarer

Medicinerna för bäst viktnedgång

Bild

Xenical, det just nu enda godkända receptbelagda läkemedlet för viktnedgång.

Fakta om Xenical

Xenical används för att behandla fetma. Kan vara bra för den som äter mycket fett och är kraftigt överviktig.

Varning för: Personer som har brist på näringsämnen bör rådgöra med...

4
Ditt betyg: Inget Medel: 4 (3 röster)

Fakta om Reductil

Reductil säljs inte längre i Sverige, men det användes tidigare på kraftigt överviktiga personer som gjort upprepade försök att gå ner.

Varning för: Anses allt för farligt och kan ge upphov till hjärtinfarkt. Om...

3.5
Ditt betyg: Inget Medel: 3.5 (10 röster)

Fakta om Acomplia

Ett preparat som skulle underlätta viktnedgång hos kraftigt överviktiga patienter. Förbjudet i Sverige sedan 2008.

Varning för: Att självmedicinera med Acomplia som är inköpt över nätet...

1
Ditt betyg: Inget Medel: 1 (1 röst)

Fakta om Appecal

Ska ge mättnadskänsla genom att bilda en trögflytande gelé i magen.

Varning för: Överdosera inte, det kan störa magens normala funktion....

2.74074
Ditt betyg: Inget Medel: 2.7 (27 röster)

Fakta om XL-S Medical

Fiberkomplex från torkad kaktus som absorberar fett från maten.

Varning för: Prata med din läkare innan du påbörjar en behandling med XL-S...

2.98795
Ditt betyg: Inget Medel: 3 (83 röster)

Genom att minska sin vikt kan man förlänga livet med flera år om man är överviktig. Det finns idag preparat på marknaden som kan hjälpa viktnedgången på traven.

Att övervikt och fetma är en allvarlig hälsorisk vet vi. Det har vetenskapliga studier visat. Forskningen tyder på att för extrakilon kan förkorta livet med flera år. En övervikt på 30 kilo kan exempelvis innebär att man lever tre år kortare än man skulle gjort annars. Lider man av extrem fetma (det vill säga ett BMI på över 40) kan den förlorade livslängden bli upp till tio år. 

Det fanns fyra sorters preparat som mot fetma - två av dem har dragits in:

  • Orlistat (Xenical) - tillåtet.
  • Rimonabant (Acomplia) - förbjudet.
  • Sibutramin (Reductil) - förbjudet.
  • Medicintekniska - receptfria som påverkar mer mekaniskt.

En större så kallad metastudie, när man gått igenom ett stort antal studier, har visat att inget av dessa har någon större långtidseffekt på patienternas vikt, men det gäller generellt. Enligt metanalysen, som publicerades i British Medical Journal, hade ingen av läkemedlen en genomsnittlig minskning på mer än fem kilo.

Preparaten har också biverkningar som man måste ta hänsyn till när man ska avgöra om fördelarna med att använda dem överväger de eventuella nackdelarna. Acomplia visade sig kunna ge psykiatriska biverkningar och förbjöds. För drygt ett år sedan drog Läkemedelsverket in hungerdämpande Reductil
i Sverige efter att en studie visat på ökad risk för hjärtinfarkt och
propp.

Beslutet om att dra tillbaka Reductil har viktprofessorn Stephan Rössner sagt till Dina mediciner att han tyckte var synd, eftersom han sett att prepratet hjälpt många av hans patienter.

– Det är farligt att vara fet också, inte bara för de vanliga följdsjukdomarna, utan i massor av situationer man inte ens kan tänka sig är det farligare, sa han.

Läs mer: "Synd att Reductil förbjöds"

Artikel skriven av Mikaela Åkerman 2011-12-29
Mikaela Åkermans bild

Kategorier:

Kilokampen bantning

Kommentera artikeln

Kommentar av Johanna E

Skrivet 1/3

Xenical är bäst

Johanna Es bild

Jag gick ner 10 kilo på drygt 6 veckor med Xenical. Det gäller dock att hålla en bra kost samt motionera lagom, ett tips är att köra stenhård styrketräning, det kommer göra susen. Nackdelen är att Xenical inte är magens bästa vän..

Jag beställde Xenical online på:
http://www.krisapoteket.se/xenical/

Kommentar av Linda Hoffman

Skrivet 4/1

Raspberry Ketone fungerade bra för mig

Linda Hoffmans bild

Jag hade prövat ett flertal olika dieter men ingenting tycktes fungera. Min läkare tipsade mig om Raspberry Ketone - och efter 3 månader hade jag tappat 18 kilo! Rekommenderas varmt för den som önskar en smalare och hälsosammare kropp. Finns att beställas ifrån: http://www.apo101.net/ga_ner_i_vikt

Kram och lycka till!

Kommentar av anonym

Skrivet 23/4

Xenical

anonyms bild

Efter avslutad kur med Xenical så slutade min tarm att arbeta själv. följden blev ett 9 månaders helvete med förstoppningar, magsmärtor, ändtarmskramp och tarmfickor. Har varit försiktig med gluten och börjat träna och är nu äntligen bättre.

Kommentar av anonym

Skrivet 23/4

Xenical

anonyms bild

Efter avslutad kur med Xenical så slutade min tarm att arbeta själv. följden blev ett 9 månaders helvete med förstoppningar, magsmärtor, ändtarmskramp och tarmfickor. Har varit försiktig med gluten och börjat träna och är nu äntligen bättre.

Kommentar av Wilhelm

Skrivet 17/12

Det finns bra hjälpmedel som Topinulin aktiv

Wilhelms bild

eller Linea 40 + till exempel. De består av rent naturliga ingredienser från växtriket. Topinulin ges inom vården i flera länder sedan 10-tals år tillbaka, även mot alla former av tarmstörningar. Det bildar dels ett slemskikt som lägger sig på insidan av magen och tarmarna mot irritationer av skadliga ämnen, dels verkar det hungerdämpande. Tar bort sug efter sött och annat, stabiliserar blodsockret, ges därför till överviktiga diabetiker. Drar ut gammalt jäsande ur grovtarmen som annars göder en skadlig tarmflora, och blir super näring åt de goda mjölksyrestammarna som får en kraftig tillväxt, nere på rätt ställe.
Ett av Tysklands mest populära bantningsmedel, samt mot alla former av tarmstörningar.
Koncentrat av jordärtskocka + blåstång som innehåller naturligt jod och krom. Båda dessa bristämnen är verksamma i näringsomvandlingen.
Här finns länk till bi-packsedel om ni vill läsa mera. Fullt certifierad. ( GMP )

http://aktivsyn.se/bp_topinulin.html

Kommentar av anonyma

Skrivet 13/1

Alli

anonymas bild

Jag provade Alli som sägs innehålla samma verkningssamma ämne som receptbelagda medel. Alli slog ut hela mitt system och jag blev sjuk. Jag fick också högre tinnitus, antagligen för att min sköldkörtel fick sig en smäll.

Rekommenderar bara Alli för dem som har suveränt näringsupptag själva och en finfin sköldkörtel.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Hjärtstartare räddar allt fler liv. Störst effekt är det när vanliga människor kan rycka in och rädda med en mobil defibrillator. Ändå väljer Socialstyrelsen att inte ändra riktlinjer vid hjärtstopp.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Aptitbrist är en känd biverkning hos methylfenidat i början av behandlingen. Men för barn verkar det som om den håller i sig.  
Uppdaterad: 2019-06-16

1 kommentar

Tillgänglig vård, professionella patienter  och större inflytande över den egna vården. I maj går Sveriges första möte för patientfrågor. - Vi patienter behöver jobba tillsammans för att få igenom en förändring, säger Penilla Gunther, tidigare riksdagsledamot och nu programansvarig för Fokus Patient.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Den vanligaste behandlingen för människor med brist på sköldkörtel-hormonet är Levaxin.  Nu visar Sköldkörtelförbundets utredning som gjorts tillsammans med Sifo, att majoriteten blir inte bra trots behandling. 
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Ett handledsbrott tar många månader av träning att komma tillbaka ifrån. "Håll koll på underlaget istället för mobilen", tipsar Patrik Söderberg, Regions Stockholms chefläkare.  
Uppdaterad: 2019-05-27

Inga kommentarer

Han var skådespelare, jobbade ett par år på en investmentbank i London och fick sedan cancer i blodet. Nu ska Fabian Bolin och hans företag Waroncancer samla data för att hjälpa patienter att må bättre. – Jag har haft en extrem icke-självälskan. Nu först känner jag att jag gör något åt det. 
Uppdaterad: 2019-04-01

Inga kommentarer

Många väljer att göra ingrepp för att förbättra sitt yttre. Här följer fyra saker du bör kolla innan du väljer behandling.
Uppdaterad: 2019-03-04

2 kommentarer

Bantningspreparatet Natural Max Slimming kan orsaka allvarliga hjärtproblem och stroke. Nu varnar Läkemedelsverket för produkten.
Uppdaterad: 2019-01-10

Inga kommentarer

Långt fler fästingar än myndigheterna har trott sprider bakterien babesia. En sjukdom som kan smitta utan symptom.
Uppdaterad: 2018-11-26

4 kommentarer

Han har svårt att gå, kontrollera musklerna i armar och ben och att tala. Ändå får han inte den operation som skulle kunna ge honom han liv tillbaka. - Allt jag gör är att jaga läkare och försöka få hjälp, säger Thomas.
Uppdaterad: 2018-11-26

Inga kommentarer

I flera år har Thomas kämpat för att få myndigheterna att godkänna hans diagnos Tourette och att få den absolut senaste och mest avancerade behandlingen som finns, eller den finns inte ens. Den används bara i forskningen - elbehandling i den delen av hjärnan som orsakar spasmer och allvarliga stammningar.  
Uppdaterad: 2018-11-18

1 kommentar

Dinamediciner.se håller på att byggas om och få ny kostym och nya funktioner. Innehållet fortsätter att vara det samma, det vill säga nyheter om dina mediciner, och dina, och andras, erfarenheter av medicinska behandlingar.
Uppdaterad: 2018-06-20

Inga kommentarer

En studie vid Sahlgrenska Akademin visar att 83 procent av människor med svår fetma försöker gå ner i vikt.  Och försöken pågår under lång tid och de erbjuds nästan ingen behandling, förutom kriurgi.  
Uppdaterad: 2018-06-06

Inga kommentarer

Snabbare nedfrysning, bättre behandlingsmetoder och modernare labb har ökat chanserna att få barn genom IVF-behandling.

Annons