Uppdaterad: 2012-01-30

6 kommentarer

Medicinerna för bäst viktnedgång

Bild

Xenical, det just nu enda godkända receptbelagda läkemedlet för viktnedgång.

Fakta om Xenical

Xenical används för att behandla fetma. Kan vara bra för den som äter mycket fett och är kraftigt överviktig.

Varning för: Personer som har brist på näringsämnen bör rådgöra med...

4
Ditt betyg: Inget Medel: 4 (3 röster)

Fakta om Reductil

Reductil säljs inte längre i Sverige, men det användes tidigare på kraftigt överviktiga personer som gjort upprepade försök att gå ner.

Varning för: Anses allt för farligt och kan ge upphov till hjärtinfarkt. Om...

3.333335
Ditt betyg: Inget Medel: 3.3 (9 röster)

Fakta om Acomplia

Ett preparat som skulle underlätta viktnedgång hos kraftigt överviktiga patienter. Förbjudet i Sverige sedan 2008.

Varning för: Att självmedicinera med Acomplia som är inköpt över nätet...

1
Ditt betyg: Inget Medel: 1 (1 röst)

Fakta om Appecal

Ska ge mättnadskänsla genom att bilda en trögflytande gelé i magen.

Varning för: Överdosera inte, det kan störa magens normala funktion....

2.73077
Ditt betyg: Inget Medel: 2.7 (26 röster)

Fakta om XL-S Medical

Fiberkomplex från torkad kaktus som absorberar fett från maten.

Varning för: Prata med din läkare innan du påbörjar en behandling med XL-S...

2.963415
Ditt betyg: Inget Medel: 3 (82 röster)

Genom att minska sin vikt kan man förlänga livet med flera år om man är överviktig. Det finns idag preparat på marknaden som kan hjälpa viktnedgången på traven.

Att övervikt och fetma är en allvarlig hälsorisk vet vi. Det har vetenskapliga studier visat. Forskningen tyder på att för extrakilon kan förkorta livet med flera år. En övervikt på 30 kilo kan exempelvis innebär att man lever tre år kortare än man skulle gjort annars. Lider man av extrem fetma (det vill säga ett BMI på över 40) kan den förlorade livslängden bli upp till tio år. 

Det fanns fyra sorters preparat som mot fetma - två av dem har dragits in:

  • Orlistat (Xenical) - tillåtet.
  • Rimonabant (Acomplia) - förbjudet.
  • Sibutramin (Reductil) - förbjudet.
  • Medicintekniska - receptfria som påverkar mer mekaniskt.

En större så kallad metastudie, när man gått igenom ett stort antal studier, har visat att inget av dessa har någon större långtidseffekt på patienternas vikt, men det gäller generellt. Enligt metanalysen, som publicerades i British Medical Journal, hade ingen av läkemedlen en genomsnittlig minskning på mer än fem kilo.

Preparaten har också biverkningar som man måste ta hänsyn till när man ska avgöra om fördelarna med att använda dem överväger de eventuella nackdelarna. Acomplia visade sig kunna ge psykiatriska biverkningar och förbjöds. För drygt ett år sedan drog Läkemedelsverket in hungerdämpande Reductil
i Sverige efter att en studie visat på ökad risk för hjärtinfarkt och
propp.

Beslutet om att dra tillbaka Reductil har viktprofessorn Stephan Rössner sagt till Dina mediciner att han tyckte var synd, eftersom han sett att prepratet hjälpt många av hans patienter.

– Det är farligt att vara fet också, inte bara för de vanliga följdsjukdomarna, utan i massor av situationer man inte ens kan tänka sig är det farligare, sa han.

Läs mer: "Synd att Reductil förbjöds"

Artikel skriven av Mikaela Åkerman 2011-12-29
Mikaela Åkermans bild

Kategorier:

Kilokampen bantning

Kommentera artikeln

Kommentar av Johanna E

Skrivet 1/3

Xenical är bäst

Johanna Es bild

Jag gick ner 10 kilo på drygt 6 veckor med Xenical. Det gäller dock att hålla en bra kost samt motionera lagom, ett tips är att köra stenhård styrketräning, det kommer göra susen. Nackdelen är att Xenical inte är magens bästa vän..

Jag beställde Xenical online på:
http://www.krisapoteket.se/xenical/

Kommentar av Linda Hoffman

Skrivet 4/1

Raspberry Ketone fungerade bra för mig

Linda Hoffmans bild

Jag hade prövat ett flertal olika dieter men ingenting tycktes fungera. Min läkare tipsade mig om Raspberry Ketone - och efter 3 månader hade jag tappat 18 kilo! Rekommenderas varmt för den som önskar en smalare och hälsosammare kropp. Finns att beställas ifrån: http://www.apo101.net/ga_ner_i_vikt

Kram och lycka till!

Kommentar av anonym

Skrivet 23/4

Xenical

anonyms bild

Efter avslutad kur med Xenical så slutade min tarm att arbeta själv. följden blev ett 9 månaders helvete med förstoppningar, magsmärtor, ändtarmskramp och tarmfickor. Har varit försiktig med gluten och börjat träna och är nu äntligen bättre.

Kommentar av anonym

Skrivet 23/4

Xenical

anonyms bild

Efter avslutad kur med Xenical så slutade min tarm att arbeta själv. följden blev ett 9 månaders helvete med förstoppningar, magsmärtor, ändtarmskramp och tarmfickor. Har varit försiktig med gluten och börjat träna och är nu äntligen bättre.

Kommentar av Wilhelm

Skrivet 17/12

Det finns bra hjälpmedel som Topinulin aktiv

Wilhelms bild

eller Linea 40 + till exempel. De består av rent naturliga ingredienser från växtriket. Topinulin ges inom vården i flera länder sedan 10-tals år tillbaka, även mot alla former av tarmstörningar. Det bildar dels ett slemskikt som lägger sig på insidan av magen och tarmarna mot irritationer av skadliga ämnen, dels verkar det hungerdämpande. Tar bort sug efter sött och annat, stabiliserar blodsockret, ges därför till överviktiga diabetiker. Drar ut gammalt jäsande ur grovtarmen som annars göder en skadlig tarmflora, och blir super näring åt de goda mjölksyrestammarna som får en kraftig tillväxt, nere på rätt ställe.
Ett av Tysklands mest populära bantningsmedel, samt mot alla former av tarmstörningar.
Koncentrat av jordärtskocka + blåstång som innehåller naturligt jod och krom. Båda dessa bristämnen är verksamma i näringsomvandlingen.
Här finns länk till bi-packsedel om ni vill läsa mera. Fullt certifierad. ( GMP )

http://aktivsyn.se/bp_topinulin.html

Kommentar av anonyma

Skrivet 13/1

Alli

anonymas bild

Jag provade Alli som sägs innehålla samma verkningssamma ämne som receptbelagda medel. Alli slog ut hela mitt system och jag blev sjuk. Jag fick också högre tinnitus, antagligen för att min sköldkörtel fick sig en smäll.

Rekommenderar bara Alli för dem som har suveränt näringsupptag själva och en finfin sköldkörtel.

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att se om du är en människa.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2017-08-08

1 kommentar

Många föräldrar har dragits sig för att vaccinera sitt barn i det allmänna vaccineringsprogrammet som erbjuds av barnavårdscentralerna runt om i Sverige, av rädsla för biverkningar. Risken är vetenskapligt prövad.
Uppdaterad: 2017-06-09

Inga kommentarer

Du står med halsbränna på ett apotek utomlands och gestikulerar utan att göra dig förstådd. Nu finns hjälp i "Uppslagsvärk" – sjukdomsterminologi på sex språk.
Uppdaterad: 2017-04-23

Inga kommentarer

I januari drogs en laddning av läkemedlet Liothyronin in efter misstankar om felaktigheter i blandningen. Nu har analysen friat medicinen.
Uppdaterad: 2017-03-15

2 kommentarer

Den nya patientlagen skulle göra patienten mer delaktig i sin egen vård och behandling. Det blev tvärtom. – Vi kan tyvärr konstatera att patientlagen inte haft avsedd effekt, säger Fredrik Lennartsson, generaldirektör på Vårdanalys.
Uppdaterad: 2017-03-13

Inga kommentarer

Ett svårbehandlat område har fått en oväntad behandlingsmöjlighet. En låg dos med narkosmedlet Ketamin kan ge en snabb effekt för människor med svår depression.
Uppdaterad: 2017-01-13

2 kommentarer

Träning och rätt läkemedel är viktigt för människor med skador på hjärnan. I rätt mängd. – Överansträngning är inte bra, säger nobelpristagaren Arvid Carlsson till Dina Mediciner.
Uppdaterad: 2017-01-13

1 kommentar

Ulrika Sandén är forskare. För tolv år sedan opererades hon för sin hjärntumör och har sedan dess kämpat för att hjärnan ska fungera. Här skriver hon själv om sin behandling.
Uppdaterad: 2016-11-11

Inga kommentarer

Stress är farligt, men bara för den som är otränad. Nu kommer nya rön som visar hur vi kan skydda oss mot de negativa effekterna av stress Genom att träna.
Uppdaterad: 2016-06-29

4 kommentarer

Vissa mår dåligt av de vanligaste blodfettsänkande statinerna, eller blir helt enkelt inte hjälpta.  Då kan nya Repatha kan hjälpa. Men alla kommer inte få den.  
Uppdaterad: 2016-06-29

3 kommentarer

Hjälp vårdpersonal och alla som utvecklar läkemedel att göra behandlingarna bättre och säkrare.  Så här rapporterar du en biverkning.
Uppdaterad: 2016-06-28

1 kommentar

Hjärtkärlsjukdomar är den vanligaste orsaken till för tidig död i Sverige och de flesta andra industrialiserade länder. Det bästa sättet att undvika att drabbas är ofta en kombination av ändrade levnadsvanor och mediciner.
Uppdaterad: 2016-05-23

2 kommentarer

En ny sorts behandling har just godkänts mot multipelt myelom. Medicinen är så bra att den godkändes snabbare för att fler patienter ska få behandling.
Uppdaterad: 2016-04-19

5 kommentarer

Varannan kvinna har problem med torra slemhinnor i underlivet, men många går obehandlade. För Hillevi Caris Svensson var lösningen att smörja musen. – Det var en otroligt jobbig tid men det viktiga är att det finns hjälp att få, säger hon till Dinamediciner.
Uppdaterad: 2016-04-16

Inga kommentarer

Sara Riggare är parkinsonpatienten som blev forskare för att förstå sin sjukdom – Jag vill jobba för patienter som är sjuka i dag, forskningen hjälper oftast framtidens patienter, säger hon till Dina mediciner.
Uppdaterad: 2016-03-24

8 kommentarer

Nya blodförtunnande läkemedel och Waran är likställda. Waran prioriteras inte framför de nya medicinerna i de nya nationella riktlinjerna poängterar nu Socialstyrelsen efter kritik från flera hjärtspecialister.

Annons