Uppdaterad: 2010-10-21

30 kommentarer

Nalox ska förebygga och bota nagelsvamp

Bild

Nalox, nytt medel mot nagelsvamp som ska verka inom en månad. Foto: Antula Healthcare

Fakta om Nalox

Ett medel att sätta ovanpå nageln vid nagelsvamp, psoriasis eller för att undvika svampangrepp efter yttre skada.

Varning för: Använd inte nagellack samtidigt....

2.3
Ditt betyg: Inget Medel: 2.3 (40 röster)

Ett nytt medel mot svampangripna och missfärgade naglar lanseras nu i Sverige. Medlet heter Nalox och ska verka genom att stärka nagelns eget försvar.

Naglar på både händer och fötter kan drabbas av svampangrepp. Ibland beroende på yttre skada, ofta i kombination med fuktiga och varma miljöer. Även psoriasis kan ge missfärgade och fula naglar.

Nu lanseras en ny sorts produkt som ska verka genom att återställa fuktbalansen i nageln och förändra
nagelns mikromiljö, enligt pressinformation från Antula som säljer produkten i Sverige.

– Att bota en svampangripen nagel tar tid. Det krävs både tålamod och en effektiv medicinsk behandling. Nalox är mycket användarvänligt och i studier har vi sett positiva och synbara resultat redan efter 2 till 4 veckors behandling, säger professor Jan Faergemann vid hudkliniken på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg i pressmeddelandet.

Det finns behandlingar sedan tidigare, till exempel Lamisil eller
Loceryl, men de tar lång tid och fungerar inte för alla. Nya Nalox är en
"medicinteknisk" produkt, det vill säga den ska verka på ett mekaniskt
vis, utifrån.

Nalox har utvecklats av svenska hudläkaren Sven Moberg. Det har sedan testats i flera studier, bland annat deltog 493 patienter med nagelsvamp, antingen på händer eller fötter, i den enskilt största studien som pågick under 6 månader.

Nalox kostar omkring 300 kronor och ska finnas att köpa receptfritt på apotek.

Artikel skriven av Dina mediciner 2010-10-19
Dina mediciners bild

Kategorier:

Hud nagelsvamp

Kommentera artikeln

Kommentar av Colle

Skrivet 23/1

Räddningen

Colles bild
Första gången jag testade nalox fick jag ingen effekt. För mig kom skjutsen när jag gjorde en laserbehandling på Stadskliniken https://stadskliniken.se och sedan fortsatte nalox. Blev helt fri från nagelsvampen. Bra komplement med andra ord.

Kommentar av Grond

Skrivet 12/6

Sensodyne

Gronds bild

Jag har använt sensodynebad var 4:de dag i 3 mån och nu ser man att jag har naglar o inte vita klumpar. Varmt vatten, 1 flaska Sensodyne på 2 l vatten ( kan återanvändas) låt fötterna ligga i blöt i 30 min och sen filar du på nagelytan och klipper det som behövs!

Kommentar av Claes

Skrivet 22/7

Nalox

Claess bild

Har använt det under 6 månader. Gör inte någon nytta alls. Jag anser det vara skräpmedicin

Kommentar av anonym

Skrivet 4/9

Nagel svamedel på Apotek ingen av dem fungerar ta bort dem

anonyms bild

Använt Scholl nagel svamp medel utan resultat det blev mer spridning nu hela nageln är drabbad nu väldig besviken... Apoteken ska sluta sälja dem.
stora företag som tjänar pengar på folk sjukdomar...omoralisk

Kommentar av Forskare

Skrivet 26/4

Kommentarer från Mobergs ???

Forskares bild

Man kan undra varör inte Mobergs kommenterar alla dessa negativa inlägg om Nalox ?

Kommentar av Oskar

Skrivet 19/1

Bilder finns det ?

Oskars bild

Varför visar tillverkaren,Mobergs, ingen fotodokumentation på hur bra Nalox fungerar. Är det möjligen så att det saknas bilder på lyckade behandlingar ?

Kommentar av PP

Skrivet 10/11

Nagel svamp

PPs bild

Jag har provat nalox, amorolfin,phyto nailprotector under flera års tid. Har inte provat tabletter(vill inte riskera levern). Har skurit ner naglarna med skalpell nästan till nagelbädden innan behandling för att maximera effekten av medlen. Medlen har varit verkningslösa på mina rejält angripna naglar på ena foten.

Kommentar av JP3

Skrivet 3/3

Nalox

JP3s bild

Nalox är rena bluffen. Det innehåller Karbamid(=urinämne), Mjölksyra samt kylarglykol som lösningsmedel, Nalox innehåller ingem svampdödande komponent.

Kommentar av anonym

Skrivet 3/3

Fungerar utmärkt...

anonyms bild

Har använt nalox i cirka en månad nu och applicerat varje dag enligt instruktionerna och den funkar väldigt bra...visst små delar av nagel föll av men nu har det växt ut och nagel ser bra ut...någon vecka till så blir nageln helt frisk!

Kommentar av Nagelsvampen

Skrivet 14/2

Jag testar huskuren ättika

Nagelsvampens bild

Jag kommer att testa huskuren ättika mot nagelsvamp innan jag ev. köper dyra läkemedel som verkar fungera sisådär... hittills har jag inte märkt någon större skillnad, men har bara testa kuren någon vecka... Är ni intresserade kan ni kika in bloggen http://nagelsvamp.blogspot.com/ där ni kan se om huskuren fungerar eller inte.. jag tycker det blir lite mer intressant att se det i bilder än att bara höra vad folk säger utan att se några konkreta bevis!

Fler nyheter

Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Hjärtstartare räddar allt fler liv. Störst effekt är det när vanliga människor kan rycka in och rädda med en mobil defibrillator. Ändå väljer Socialstyrelsen att inte ändra riktlinjer vid hjärtstopp.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Aptitbrist är en känd biverkning hos methylfenidat i början av behandlingen. Men för barn verkar det som om den håller i sig.  
Uppdaterad: 2019-06-16

1 kommentar

Tillgänglig vård, professionella patienter  och större inflytande över den egna vården. I maj går Sveriges första möte för patientfrågor. - Vi patienter behöver jobba tillsammans för att få igenom en förändring, säger Penilla Gunther, tidigare riksdagsledamot och nu programansvarig för Fokus Patient.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Den vanligaste behandlingen för människor med brist på sköldkörtel-hormonet är Levaxin.  Nu visar Sköldkörtelförbundets utredning som gjorts tillsammans med Sifo, att majoriteten blir inte bra trots behandling. 
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Ett handledsbrott tar många månader av träning att komma tillbaka ifrån. "Håll koll på underlaget istället för mobilen", tipsar Patrik Söderberg, Regions Stockholms chefläkare.  
Uppdaterad: 2019-05-27

Inga kommentarer

Han var skådespelare, jobbade ett par år på en investmentbank i London och fick sedan cancer i blodet. Nu ska Fabian Bolin och hans företag Waroncancer samla data för att hjälpa patienter att må bättre. – Jag har haft en extrem icke-självälskan. Nu först känner jag att jag gör något åt det. 
Uppdaterad: 2019-04-01

Inga kommentarer

Många väljer att göra ingrepp för att förbättra sitt yttre. Här följer fyra saker du bör kolla innan du väljer behandling.
Uppdaterad: 2019-03-04

2 kommentarer

Bantningspreparatet Natural Max Slimming kan orsaka allvarliga hjärtproblem och stroke. Nu varnar Läkemedelsverket för produkten.
Uppdaterad: 2019-01-10

Inga kommentarer

Långt fler fästingar än myndigheterna har trott sprider bakterien babesia. En sjukdom som kan smitta utan symptom.
Uppdaterad: 2018-11-26

4 kommentarer

Han har svårt att gå, kontrollera musklerna i armar och ben och att tala. Ändå får han inte den operation som skulle kunna ge honom han liv tillbaka. - Allt jag gör är att jaga läkare och försöka få hjälp, säger Thomas.
Uppdaterad: 2018-11-26

Inga kommentarer

I flera år har Thomas kämpat för att få myndigheterna att godkänna hans diagnos Tourette och att få den absolut senaste och mest avancerade behandlingen som finns, eller den finns inte ens. Den används bara i forskningen - elbehandling i den delen av hjärnan som orsakar spasmer och allvarliga stammningar.  
Uppdaterad: 2018-11-18

1 kommentar

Dinamediciner.se håller på att byggas om och få ny kostym och nya funktioner. Innehållet fortsätter att vara det samma, det vill säga nyheter om dina mediciner, och dina, och andras, erfarenheter av medicinska behandlingar.
Uppdaterad: 2018-06-20

Inga kommentarer

En studie vid Sahlgrenska Akademin visar att 83 procent av människor med svår fetma försöker gå ner i vikt.  Och försöken pågår under lång tid och de erbjuds nästan ingen behandling, förutom kriurgi.  
Uppdaterad: 2018-06-06

Inga kommentarer

Snabbare nedfrysning, bättre behandlingsmetoder och modernare labb har ökat chanserna att få barn genom IVF-behandling.

Annons