Uppdaterad: 2010-10-21

29 kommentarer

Nalox ska förebygga och bota nagelsvamp

Bild

Nalox, nytt medel mot nagelsvamp som ska verka inom en månad. Foto: Antula Healthcare

Fakta om Nalox

Ett medel att sätta ovanpå nageln vid nagelsvamp, psoriasis eller för att undvika svampangrepp efter yttre skada.

Varning för: Använd inte nagellack samtidigt....

2.36842
Ditt betyg: Inget Medel: 2.4 (38 röster)

Ett nytt medel mot svampangripna och missfärgade naglar lanseras nu i Sverige. Medlet heter Nalox och ska verka genom att stärka nagelns eget försvar.

Naglar på både händer och fötter kan drabbas av svampangrepp. Ibland beroende på yttre skada, ofta i kombination med fuktiga och varma miljöer. Även psoriasis kan ge missfärgade och fula naglar.

Nu lanseras en ny sorts produkt som ska verka genom att återställa fuktbalansen i nageln och förändra
nagelns mikromiljö, enligt pressinformation från Antula som säljer produkten i Sverige.

– Att bota en svampangripen nagel tar tid. Det krävs både tålamod och en effektiv medicinsk behandling. Nalox är mycket användarvänligt och i studier har vi sett positiva och synbara resultat redan efter 2 till 4 veckors behandling, säger professor Jan Faergemann vid hudkliniken på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg i pressmeddelandet.

Det finns behandlingar sedan tidigare, till exempel Lamisil eller
Loceryl, men de tar lång tid och fungerar inte för alla. Nya Nalox är en
"medicinteknisk" produkt, det vill säga den ska verka på ett mekaniskt
vis, utifrån.

Nalox har utvecklats av svenska hudläkaren Sven Moberg. Det har sedan testats i flera studier, bland annat deltog 493 patienter med nagelsvamp, antingen på händer eller fötter, i den enskilt största studien som pågick under 6 månader.

Nalox kostar omkring 300 kronor och ska finnas att köpa receptfritt på apotek.

Artikel skriven av Dina mediciner 2010-10-19
Dina mediciners bild

Kategorier:

Hud nagelsvamp

Kommentera artikeln

Kommentar av Grond

Skrivet 12/6

Sensodyne

Gronds bild

Jag har använt sensodynebad var 4:de dag i 3 mån och nu ser man att jag har naglar o inte vita klumpar. Varmt vatten, 1 flaska Sensodyne på 2 l vatten ( kan återanvändas) låt fötterna ligga i blöt i 30 min och sen filar du på nagelytan och klipper det som behövs!

Kommentar av Claes

Skrivet 22/7

Nalox

Claess bild

Har använt det under 6 månader. Gör inte någon nytta alls. Jag anser det vara skräpmedicin

Kommentar av anonym

Skrivet 4/9

Nagel svamedel på Apotek ingen av dem fungerar ta bort dem

anonyms bild

Använt Scholl nagel svamp medel utan resultat det blev mer spridning nu hela nageln är drabbad nu väldig besviken... Apoteken ska sluta sälja dem.
stora företag som tjänar pengar på folk sjukdomar...omoralisk

Kommentar av Forskare

Skrivet 26/4

Kommentarer från Mobergs ???

Forskares bild

Man kan undra varör inte Mobergs kommenterar alla dessa negativa inlägg om Nalox ?

Kommentar av Oskar

Skrivet 19/1

Bilder finns det ?

Oskars bild

Varför visar tillverkaren,Mobergs, ingen fotodokumentation på hur bra Nalox fungerar. Är det möjligen så att det saknas bilder på lyckade behandlingar ?

Kommentar av PP

Skrivet 10/11

Nagel svamp

PPs bild

Jag har provat nalox, amorolfin,phyto nailprotector under flera års tid. Har inte provat tabletter(vill inte riskera levern). Har skurit ner naglarna med skalpell nästan till nagelbädden innan behandling för att maximera effekten av medlen. Medlen har varit verkningslösa på mina rejält angripna naglar på ena foten.

Kommentar av JP3

Skrivet 3/3

Nalox

JP3s bild

Nalox är rena bluffen. Det innehåller Karbamid(=urinämne), Mjölksyra samt kylarglykol som lösningsmedel, Nalox innehåller ingem svampdödande komponent.

Kommentar av anonym

Skrivet 3/3

Fungerar utmärkt...

anonyms bild

Har använt nalox i cirka en månad nu och applicerat varje dag enligt instruktionerna och den funkar väldigt bra...visst små delar av nagel föll av men nu har det växt ut och nagel ser bra ut...någon vecka till så blir nageln helt frisk!

Kommentar av Nagelsvampen

Skrivet 14/2

Jag testar huskuren ättika

Nagelsvampens bild

Jag kommer att testa huskuren ättika mot nagelsvamp innan jag ev. köper dyra läkemedel som verkar fungera sisådär... hittills har jag inte märkt någon större skillnad, men har bara testa kuren någon vecka... Är ni intresserade kan ni kika in bloggen http://nagelsvamp.blogspot.com/ där ni kan se om huskuren fungerar eller inte.. jag tycker det blir lite mer intressant att se det i bilder än att bara höra vad folk säger utan att se några konkreta bevis!

Kommentar av anonym

Skrivet 4/9

Ättika tar bara bort svampen

anonyms bild

Ättika tar bara bort svampen tillfälligt, men inte helt o hållet. Har själv testat, men funkade inte för mig. Har fått tipps att man kan ta ättika efter man har fått bort svampen helt o hållet, en gång i veckan. För det finns en chans att man får tillbaka svampen.

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att se om du är en människa.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2018-02-20

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2018-02-12

1 kommentar

Läsarfråga: Jag har i cirka 2 års tid haft problem med att musklerna krampar i kroppen främst i överkroppen. Känner en stark oro och ångest i samband med detta. Har provat några olika antidepressiva mediciner bland annat Citalopram, Cymbalta och nu Venlafaxin. Hjälper ej mot mina fysiska symptom. 
Uppdaterad: 2018-01-25

Inga kommentarer

På Karolinska Universitetssjukhuset har de köpt in en speciall maskin som både kan ge snabbare diagnos och säkrare behandling av prostatacancer.
Uppdaterad: 2018-01-19

Inga kommentarer

Ett allvarligt fel på den spruta för epilepsiläkemedlet Buccolam har upptäckts och nu varnar Läkemedelsverket för oaktsamhet vid användning.
Uppdaterad: 2017-10-26

Inga kommentarer

Allt för få känner till EUs patientrörlighetsdirektiv Det är bara att välja. Bästa vården i hela Europa. 
Uppdaterad: 2017-08-08

1 kommentar

Många föräldrar har dragits sig för att vaccinera sitt barn i det allmänna vaccineringsprogrammet som erbjuds av barnavårdscentralerna runt om i Sverige, av rädsla för biverkningar. Risken är vetenskapligt prövad.
Uppdaterad: 2017-06-09

Inga kommentarer

Du står med halsbränna på ett apotek utomlands och gestikulerar utan att göra dig förstådd. Nu finns hjälp i "Uppslagsvärk" – sjukdomsterminologi på sex språk.
Uppdaterad: 2017-04-23

Inga kommentarer

I januari drogs en laddning av läkemedlet Liothyronin in efter misstankar om felaktigheter i blandningen. Nu har analysen friat medicinen.
Uppdaterad: 2017-03-15

2 kommentarer

Den nya patientlagen skulle göra patienten mer delaktig i sin egen vård och behandling. Det blev tvärtom. – Vi kan tyvärr konstatera att patientlagen inte haft avsedd effekt, säger Fredrik Lennartsson, generaldirektör på Vårdanalys.
Uppdaterad: 2017-03-13

1 kommentar

Ett svårbehandlat område har fått en oväntad behandlingsmöjlighet. En låg dos med narkosmedlet Ketamin kan ge en snabb effekt för människor med svår depression.
Uppdaterad: 2017-01-13

2 kommentarer

Träning och rätt läkemedel är viktigt för människor med skador på hjärnan. I rätt mängd. – Överansträngning är inte bra, säger nobelpristagaren Arvid Carlsson till Dina Mediciner.
Uppdaterad: 2017-01-13

1 kommentar

Ulrika Sandén är forskare. För tolv år sedan opererades hon för sin hjärntumör och har sedan dess kämpat för att hjärnan ska fungera. Här skriver hon själv om sin behandling.
Uppdaterad: 2016-11-11

Inga kommentarer

Stress är farligt, men bara för den som är otränad. Nu kommer nya rön som visar hur vi kan skydda oss mot de negativa effekterna av stress Genom att träna.
Uppdaterad: 2016-06-29

4 kommentarer

Vissa mår dåligt av de vanligaste blodfettsänkande statinerna, eller blir helt enkelt inte hjälpta.  Då kan nya Repatha kan hjälpa. Men alla kommer inte få den.  
Uppdaterad: 2016-06-29

3 kommentarer

Hjälp vårdpersonal och alla som utvecklar läkemedel att göra behandlingarna bättre och säkrare.  Så här rapporterar du en biverkning.

Annons