Uppdaterad: 2014-12-08

10 kommentarer

Ny varm dryck ska lindra förkylning

Bild

Snabb lindring mot förkylning och feber vill vi alla ha. Nu kommer nytt receptfritt läkemedel som sägs ge lindring kvickt.

Fakta om Therimin

Dryck mot feber och värk. Skonsamt mot magen.

Varning för: Använd inte samtidigt andra läkemedel som innehåller...

3.444445
Ditt betyg: Inget Medel: 3.4 (9 röster)

Fakta om Alvedon

Mot värk och feber. Kan användas av människor med magsår.

Varning för: Använd inte om du dricker mycket alkohol eller har dålig...

3.05
Ditt betyg: Inget Medel: 3.1 (20 röster)

Snoriga skol- och dagisbarn, någon på den överfulla bussen som nyser – du vet att snart kommer förkylningen som ett brev på posten. Nu lanseras ett nytt receptfritt 3-i-1-läkemedel som snabbt ska lindra förkylningssymptomen.

Nu lanseras ett nytt receptfritt läkemedel som lindrar feber, huvudvärk och led- och muskelvärk vid förkylning. Det nya preparatet är ett så kallat 3-i-1-läkemedel: Varm dryck, paracetamol och c-vitamin i ett.

Preparatet som säljs i dospåsar blandas med varmt vatten och intas som en varm dryck. Förutom det verksamma ämnet Paracetamol, som även återfinns i till exempel Alvedon, innehåller dospåsarna drygt halva dagsbehovet av c-vitamin. 

Läkemedlet finns i smakerna skogsbär och honung/citron.

– Många upplever att de inte har tid att vara sjuka, därför underlättar Therimin eftersom den varma drycken ger snabb lindring av feber vid förkylning samt influensaliknande symptom, säger Nicklas Rosendal, kommunikationschef på läkemedelsbolaget Novartis, i ett pressmeddelande.

Svensken drabbas i snitt av 2-3 förkylningar per år.

Artikel skriven av Lisa von Garrelts 2014-09-12
Lisa von Garreltss bild

Kommentera artikeln

Kommentar av Zarah

Skrivet 28/3

Kolloidalt Silver

Zarahs bild

Här har ni en länk där ni kan läsa om KS (kolloidalt silver). Man märker att dom som sågar KS tyvärr oftast är rätt dåligt pålästa.

Mvh Zarah

http://www.vaken.se/kolloidalt-silver-funktion-och-erfarenheter/

Kommentar av Carita S

Skrivet 12/9

Varm dryck med honung

Carita Ss bild

Jag brukar göra en egen brygd på varmt vatten och honung, jag river i ingefära och droppar i citron. , sen tar jag en alvedon eller två och lägger mig i soffan. Lite samma ide som den här nya drycken. Men enkelt och skönt att slippa stå och blanda och riva när man är trött så det kan nog vara bra med en färdig blandning.

Kommentar av Mathias

Skrivet 12/9

Bättre att dricka kolloidalt

Mathiass bild

Bättre att dricka kolloidalt silver i förebyggande syfte under vinteråret.

Kommentar av Karl Ohlsson

Skrivet 30/12

Godt!

Karl Ohlssons bild

Då kandu lika gärna ta arsenik. Du blir av med förkylningen av båda preparaten, eftersom du dör efter en tids inmundigande.

Kommentar av Johanna W

Skrivet 1/1

Kolloidalt silver är helt

Johanna Ws bild

Kolloidalt silver är helt ofarligt. Läs på lite tack innan du yttrar dig. http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2/03-2art1.htm

Jag har använt det i över 15 år, är inte blå och har aldrig varit allvarligt sjuk överhuvudtaget. Knappt en förkylning har jag haft heller.

Mvh Johanna W

Kommentar av anonym

Skrivet 12/3

Kvicksliver och arsenik är

anonyms bild

Kvicksliver och arsenik är andra ämnen som används innan antibiotikans tid, varför inte prova det med? Eller lite åderlåtning, det skulle visst funka mot det mesta.
Varför lyssna på vetenskapen när försäljaren är såååå mycket mer trovärdig.

Kommentar av Johanna W

Skrivet 14/3

Har som jag skrev tidigare

Johanna Ws bild

Har som jag skrev tidigare använt KS i över 15 år, har nästan aldrig varit sjuk, klarat mig ifrån svårare förkylningar och influensor, mina barn har aldrig eller sällan varit sjuka dom heller. Mina värden (lämnar blodprover 2 ggr om året), vanliga hälsotester m.m är tip top dom med. Du borde kanske läsa på lite mer om KS och dess effekter än att läsa rapporter från läkemedelsbolagen som hellre vill att du äter deras mediciner som dom har patent på, mediciner som oftast har allvarliga biverkningar etc etc. Nej tack till det säger jag.

Mvh Johanna W

Personlig tränare och & kostrådgivare.

Kommentar av K

Skrivet 23/3

KS

Ks bild

Ja det finns ju ingen som tjänar pengar på kolloidalt silver...

Kommentar av Jonas

Skrivet 23/3

Klart det finns folk som

Jonass bild

Klart det finns folk som tjänar pengar på KS, ingenting är gratis, men KS har klart bättre effekt än många antibiotika tex och klart mindre biverkningar. Har själv kört det i över 20 år och har inte blivit blå ännu... och hälsan är kanon den med. Försöker hellre köra med så naturliga grejer som möjligt än att äta en massa kemiska preparat med en massa biverkningar som många läkemedelsbolag tyvärr mörkar också. Smutsig bransch det där. Folk gör självklart som dom vill men för mig och min familj så har den naturliga vägen hållit oss alla väldigt friska. Knack knack ta i trä.

Mvh Jonas

Kommentar av A

Skrivet 8/2

KS - gör också att bakterier

As bild

KS - gör också att bakterier utvecklar resistens.
Naturligt år nyttigt? kvicksilver, bly, vit flugsvamp, kurare och värdens giftigaste gift botulinum toxin är alla naturliga kemikalie eller producerade av en växt, bakterie eller djur

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att se om du är en människa.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2017-06-09

Inga kommentarer

Du står med halsbränna på ett apotek utomlands och gestikulerar utan att göra dig förstådd. Nu finns hjälp i "Uppslagsvärk" – sjukdomsterminologi på sex språk.
Uppdaterad: 2017-04-23

Inga kommentarer

I januari drogs en laddning av läkemedlet Liothyronin in efter misstankar om felaktigheter i blandningen. Nu har analysen friat medicinen.
Uppdaterad: 2017-03-15

2 kommentarer

Den nya patientlagen skulle göra patienten mer delaktig i sin egen vård och behandling. Det blev tvärtom. – Vi kan tyvärr konstatera att patientlagen inte haft avsedd effekt, säger Fredrik Lennartsson, generaldirektör på Vårdanalys.
Uppdaterad: 2017-03-13

Inga kommentarer

Ett svårbehandlat område har fått en oväntad behandlingsmöjlighet. En låg dos med narkosmedlet Ketamin kan ge en snabb effekt för människor med svår depression.
Uppdaterad: 2017-01-13

2 kommentarer

Träning och rätt läkemedel är viktigt för människor med skador på hjärnan. I rätt mängd. – Överansträngning är inte bra, säger nobelpristagaren Arvid Carlsson till Dina Mediciner.
Uppdaterad: 2017-01-13

1 kommentar

Ulrika Sandén är forskare. För tolv år sedan opererades hon för sin hjärntumör och har sedan dess kämpat för att hjärnan ska fungera. Här skriver hon själv om sin behandling.
Uppdaterad: 2016-11-11

Inga kommentarer

Stress är farligt, men bara för den som är otränad. Nu kommer nya rön som visar hur vi kan skydda oss mot de negativa effekterna av stress Genom att träna.
Uppdaterad: 2016-06-29

4 kommentarer

Vissa mår dåligt av de vanligaste blodfettsänkande statinerna, eller blir helt enkelt inte hjälpta.  Då kan nya Repatha kan hjälpa. Men alla kommer inte få den.  
Uppdaterad: 2016-06-29

3 kommentarer

Hjälp vårdpersonal och alla som utvecklar läkemedel att göra behandlingarna bättre och säkrare.  Så här rapporterar du en biverkning.
Uppdaterad: 2016-06-28

1 kommentar

Hjärtkärlsjukdomar är den vanligaste orsaken till för tidig död i Sverige och de flesta andra industrialiserade länder. Det bästa sättet att undvika att drabbas är ofta en kombination av ändrade levnadsvanor och mediciner.
Uppdaterad: 2016-05-23

2 kommentarer

En ny sorts behandling har just godkänts mot multipelt myelom. Medicinen är så bra att den godkändes snabbare för att fler patienter ska få behandling.
Uppdaterad: 2016-04-19

5 kommentarer

Varannan kvinna har problem med torra slemhinnor i underlivet, men många går obehandlade. För Hillevi Caris Svensson var lösningen att smörja musen. – Det var en otroligt jobbig tid men det viktiga är att det finns hjälp att få, säger hon till Dinamediciner.
Uppdaterad: 2016-04-16

Inga kommentarer

Sara Riggare är parkinsonpatienten som blev forskare för att förstå sin sjukdom – Jag vill jobba för patienter som är sjuka i dag, forskningen hjälper oftast framtidens patienter, säger hon till Dina mediciner.
Uppdaterad: 2016-03-24

8 kommentarer

Nya blodförtunnande läkemedel och Waran är likställda. Waran prioriteras inte framför de nya medicinerna i de nya nationella riktlinjerna poängterar nu Socialstyrelsen efter kritik från flera hjärtspecialister.
Uppdaterad: 2016-03-24

5 kommentarer

D-vitaminbrist är kopplat till ökad risk för många farliga sjukdomar. Nu på våren är nivån av det hälsobringande vitaminet i snitt 40 procent lägre, än på sommaren, visar forskning på kvinnor i Sverige.

Annons