Uppdaterad: 2014-12-08

11 kommentarer

Ny varm dryck ska lindra förkylning

Bild

Snabb lindring mot förkylning och feber vill vi alla ha. Nu kommer nytt receptfritt läkemedel som sägs ge lindring kvickt.

Fakta om Therimin

Dryck mot feber och värk. Skonsamt mot magen.

Varning för: Använd inte samtidigt andra läkemedel som innehåller...

3.6
Ditt betyg: Inget Medel: 3.6 (10 röster)

Fakta om Alvedon

Mot värk och feber. Kan användas av människor med magsår.

Varning för: Använd inte om du dricker mycket alkohol eller har dålig...

3.05
Ditt betyg: Inget Medel: 3.1 (20 röster)

Snoriga skol- och dagisbarn, någon på den överfulla bussen som nyser – du vet att snart kommer förkylningen som ett brev på posten. Nu lanseras ett nytt receptfritt 3-i-1-läkemedel som snabbt ska lindra förkylningssymptomen.

Nu lanseras ett nytt receptfritt läkemedel som lindrar feber, huvudvärk och led- och muskelvärk vid förkylning. Det nya preparatet är ett så kallat 3-i-1-läkemedel: Varm dryck, paracetamol och c-vitamin i ett.

Preparatet som säljs i dospåsar blandas med varmt vatten och intas som en varm dryck. Förutom det verksamma ämnet Paracetamol, som även återfinns i till exempel Alvedon, innehåller dospåsarna drygt halva dagsbehovet av c-vitamin. 

Läkemedlet finns i smakerna skogsbär och honung/citron.

– Många upplever att de inte har tid att vara sjuka, därför underlättar Therimin eftersom den varma drycken ger snabb lindring av feber vid förkylning samt influensaliknande symptom, säger Nicklas Rosendal, kommunikationschef på läkemedelsbolaget Novartis, i ett pressmeddelande.

Svensken drabbas i snitt av 2-3 förkylningar per år.

Artikel skriven av Lisa von Garrelts 2014-09-12
Lisa von Garreltss bild

Kommentera artikeln

Kommentar av Zarah

Skrivet 28/3

Kolloidalt Silver

Zarahs bild

Här har ni en länk där ni kan läsa om KS (kolloidalt silver). Man märker att dom som sågar KS tyvärr oftast är rätt dåligt pålästa.

Mvh Zarah

http://www.vaken.se/kolloidalt-silver-funktion-och-erfarenheter/

Kommentar av Carita S

Skrivet 12/9

Varm dryck med honung

Carita Ss bild

Jag brukar göra en egen brygd på varmt vatten och honung, jag river i ingefära och droppar i citron. , sen tar jag en alvedon eller två och lägger mig i soffan. Lite samma ide som den här nya drycken. Men enkelt och skönt att slippa stå och blanda och riva när man är trött så det kan nog vara bra med en färdig blandning.

Kommentar av Mathias

Skrivet 12/9

Bättre att dricka kolloidalt

Mathiass bild

Bättre att dricka kolloidalt silver i förebyggande syfte under vinteråret.

Kommentar av Karl Ohlsson

Skrivet 30/12

Godt!

Karl Ohlssons bild

Då kandu lika gärna ta arsenik. Du blir av med förkylningen av båda preparaten, eftersom du dör efter en tids inmundigande.

Kommentar av Johanna W

Skrivet 1/1

Kolloidalt silver är helt

Johanna Ws bild

Kolloidalt silver är helt ofarligt. Läs på lite tack innan du yttrar dig. http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2/03-2art1.htm

Jag har använt det i över 15 år, är inte blå och har aldrig varit allvarligt sjuk överhuvudtaget. Knappt en förkylning har jag haft heller.

Mvh Johanna W

Kommentar av anonym

Skrivet 27/11

Smutsigt hästhandlartrick: kör med kollodialt silver!

anonyms bild

Vill påminna om att silverjoner, i vätska eller på annat sätt, som intages av människor är farligt. Givettvis så beror det även på mängden silverjoner i koncentratet! Hästarna fick dricka och andas in silverjoner, de var fina så länge det bara gick men sedan dog de knall och fall. Det finns väl vissa likheter!

Kommentar av anonym

Skrivet 12/3

Kvicksliver och arsenik är

anonyms bild

Kvicksliver och arsenik är andra ämnen som används innan antibiotikans tid, varför inte prova det med? Eller lite åderlåtning, det skulle visst funka mot det mesta.
Varför lyssna på vetenskapen när försäljaren är såååå mycket mer trovärdig.

Kommentar av Johanna W

Skrivet 14/3

Har som jag skrev tidigare

Johanna Ws bild

Har som jag skrev tidigare använt KS i över 15 år, har nästan aldrig varit sjuk, klarat mig ifrån svårare förkylningar och influensor, mina barn har aldrig eller sällan varit sjuka dom heller. Mina värden (lämnar blodprover 2 ggr om året), vanliga hälsotester m.m är tip top dom med. Du borde kanske läsa på lite mer om KS och dess effekter än att läsa rapporter från läkemedelsbolagen som hellre vill att du äter deras mediciner som dom har patent på, mediciner som oftast har allvarliga biverkningar etc etc. Nej tack till det säger jag.

Mvh Johanna W

Personlig tränare och & kostrådgivare.

Kommentar av K

Skrivet 23/3

KS

Ks bild

Ja det finns ju ingen som tjänar pengar på kolloidalt silver...

Kommentar av Jonas

Skrivet 23/3

Klart det finns folk som

Jonass bild

Klart det finns folk som tjänar pengar på KS, ingenting är gratis, men KS har klart bättre effekt än många antibiotika tex och klart mindre biverkningar. Har själv kört det i över 20 år och har inte blivit blå ännu... och hälsan är kanon den med. Försöker hellre köra med så naturliga grejer som möjligt än att äta en massa kemiska preparat med en massa biverkningar som många läkemedelsbolag tyvärr mörkar också. Smutsig bransch det där. Folk gör självklart som dom vill men för mig och min familj så har den naturliga vägen hållit oss alla väldigt friska. Knack knack ta i trä.

Mvh Jonas

Fler nyheter

Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Hjärtstartare räddar allt fler liv. Störst effekt är det när vanliga människor kan rycka in och rädda med en mobil defibrillator. Ändå väljer Socialstyrelsen att inte ändra riktlinjer vid hjärtstopp.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Aptitbrist är en känd biverkning hos methylfenidat i början av behandlingen. Men för barn verkar det som om den håller i sig.  
Uppdaterad: 2019-06-16

1 kommentar

Tillgänglig vård, professionella patienter  och större inflytande över den egna vården. I maj går Sveriges första möte för patientfrågor. - Vi patienter behöver jobba tillsammans för att få igenom en förändring, säger Penilla Gunther, tidigare riksdagsledamot och nu programansvarig för Fokus Patient.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Den vanligaste behandlingen för människor med brist på sköldkörtel-hormonet är Levaxin.  Nu visar Sköldkörtelförbundets utredning som gjorts tillsammans med Sifo, att majoriteten blir inte bra trots behandling. 
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Ett handledsbrott tar många månader av träning att komma tillbaka ifrån. "Håll koll på underlaget istället för mobilen", tipsar Patrik Söderberg, Regions Stockholms chefläkare.  
Uppdaterad: 2019-05-27

Inga kommentarer

Han var skådespelare, jobbade ett par år på en investmentbank i London och fick sedan cancer i blodet. Nu ska Fabian Bolin och hans företag Waroncancer samla data för att hjälpa patienter att må bättre. – Jag har haft en extrem icke-självälskan. Nu först känner jag att jag gör något åt det. 
Uppdaterad: 2019-04-01

Inga kommentarer

Många väljer att göra ingrepp för att förbättra sitt yttre. Här följer fyra saker du bör kolla innan du väljer behandling.
Uppdaterad: 2019-03-04

2 kommentarer

Bantningspreparatet Natural Max Slimming kan orsaka allvarliga hjärtproblem och stroke. Nu varnar Läkemedelsverket för produkten.
Uppdaterad: 2019-01-10

Inga kommentarer

Långt fler fästingar än myndigheterna har trott sprider bakterien babesia. En sjukdom som kan smitta utan symptom.
Uppdaterad: 2018-11-26

4 kommentarer

Han har svårt att gå, kontrollera musklerna i armar och ben och att tala. Ändå får han inte den operation som skulle kunna ge honom han liv tillbaka. - Allt jag gör är att jaga läkare och försöka få hjälp, säger Thomas.
Uppdaterad: 2018-11-26

Inga kommentarer

I flera år har Thomas kämpat för att få myndigheterna att godkänna hans diagnos Tourette och att få den absolut senaste och mest avancerade behandlingen som finns, eller den finns inte ens. Den används bara i forskningen - elbehandling i den delen av hjärnan som orsakar spasmer och allvarliga stammningar.  
Uppdaterad: 2018-11-18

1 kommentar

Dinamediciner.se håller på att byggas om och få ny kostym och nya funktioner. Innehållet fortsätter att vara det samma, det vill säga nyheter om dina mediciner, och dina, och andras, erfarenheter av medicinska behandlingar.
Uppdaterad: 2018-06-20

Inga kommentarer

En studie vid Sahlgrenska Akademin visar att 83 procent av människor med svår fetma försöker gå ner i vikt.  Och försöken pågår under lång tid och de erbjuds nästan ingen behandling, förutom kriurgi.  
Uppdaterad: 2018-06-06

Inga kommentarer

Snabbare nedfrysning, bättre behandlingsmetoder och modernare labb har ökat chanserna att få barn genom IVF-behandling.

Annons