Uppdaterad: 2013-08-16

10 kommentarer

Nyttig bakterie mot fotsvamp

Bild

Foto: Fotoakuten

Fakta om AF24

Medel med probiotiska bakterier som motverkar fotsvamp.

Varning för: Svår fjällning på fötterna kan vara början på psoriasis, sök...

2.727275
Ditt betyg: Inget Medel: 2.7 (11 röster)

Kliande och illaluktande fötter är särskilt tråkigt att ha nu när sandalsäsongen stundar. AF24 är en ny produkt som motverkar fotsvamp med kroppsegna mjölksyrebakterier.

Produkter med nyttiga bakterier som bekämpar de onda ser vi mycket av just nu, inte minst för magen. Men det här är något annat. Nu ska de probiotiska bakterierna användas för att bekämpa kliande och illaluktande fötter.

AF24 är en serie med spray och puder som sänker PH-värdet på huden på foten och mellan tårna och tillför nyttiga kroppsegna mjölkssyrabakterier som slår ut de onyttiga.

Sprayen betraktas inte som ett läkemedel, utan som en medicinteknisk produkt och har inte utvärderas vetenskapligt. Vissa studier är ändå gjorda och i en av dem ingår 112 personer med fotsvamp som har testat produkten under knappt två veckor. Drygt 80 procent av dem har efteråt svarat att de blev av med sin fotsvamp och de symptom som de besvärats av.

Skillnaden mellan andra fotsvampskrämer, som Canesten eller Daktakort,
är att AF24 inte innehåller någon kemiskt framställd substans som
ska döda svampen. AF24 har ingen
inverkan på miljön och innehållet tas heller inte upp av kroppen.

Produkten finns att köpa receptfritt på apoteken.

Artikel skriven av redaktionen 2013-04-12
redaktionens bild

Kategorier:

Hud Naturligt probiotika

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 14/3

Därför inte medlet finns att

anonyms bild

Därför inte medlet finns att få tag på längre ?
Tråkigt, är det enda naturliga jag har hittat mot fotsvamp.
Men är det såna biverkningar så är det ju lika bra att det inte säljs längre

Kommentar av anonym

Skrivet 23/10

Har behandlat med den i 10 dagar

anonyms bild

Har inte fått någon allergi el liknande. Ska fortsätta 2 dagar till och se om den har fungerat.

Kommentar av Misse

Skrivet 15/7

Bra!

Misses bild

Använder A24 och har inte upplevt några problem. Att det kan svida på skadad hud står i bruksanvisningen. Första gången sved det en aning, därefter inga problem. Och det fungerar!

Kommentar av anonym

Skrivet 22/11

Varning!!!!

anonyms bild

Tillhör de som fått allergisk reaktion. Kliar och svider så infernaliskt, speciellt på tårna som även är rejält svullna. Kan inte ens sova så jävligt är det. Instämmer i alla andras tidigare kommentarer. I reklamen så harmlöst men i själva verket ett djävulsmedel som inte borde säljas. Kul för de som inte reagear så här negativt men borde inte denna produkt sluta säljas? För hur vanligt är det med allergi för detta skit preparat?

Kommentar av Infernalisk klåda

Skrivet 24/8

Blåsor, vattniga sår, blåsor och KLÅDA

Infernalisk klådas bild

Smärtan äe mer uthärdlig än klådan.. Hoppas nu på Alsolspritens uttorkning och mildrande av klådan. Min man fick inte denna reaktion så något av ingredienserna är jag allergisk mot.

Kommentar av anonym

Skrivet 2/8

Håller med

anonyms bild

Några timmar efter att jag använt AF-24 fick jag en intensiv klåda och sveda. Under natten stod jag inte ut, utan gick upp och satte fötterna i en balja med kallt vatten och isbitar. Fortfarande, efter 2 dygn har jag klåda och fötterna är rödprickiga och svullna. Aldrig mer! Jag har aldrig upplevt någon reaktion mot något tidigare, det här var outhärdligt.

Kommentar av Björn Norberg i Funäsdalen

Skrivet 25/6

Djävulsmedel

Björn Norberg i Funäsdalens bild

har ochså behandlat fötterna med AF 24 och fick lida hela midsommarhelgen med svullna, vattnande och prickiga tår. Kliade som FN var tredje timma som jag fick lindra med att stoppa fötterna i kallvatten. Fick hjälp av vården i Sundsvall med behandling som tog bort allergichocken. Har nu gjort en behandling med Lamisil och fötterna börjar gå tillbaka till det normala.

Kommentar av anonym

Skrivet 9/6

Håller med tidigare

anonyms bild

Håller med tidigare kommentar. Har använt AF 24 i ca: 1 veckas tid. Fötterna och speciellt tårna svullnar och svider. Vätska tränger fram och huden är röd och vit. Ovanpå foten har jag fått röda prickar. Avslutar nu behandlingen som jag gjort en gång per dag. Vågar inte fortsätta då det kliar och är jobbigt att gå på foten. Skulle inte vilja rekommendera produkten.

Kommentar av anonym

Skrivet 18/5

Ger blåsor

anonyms bild

Redan efter två dagars användning fick jag små blåsor på och runt tårna som kliar så att jag håller på att bli tokig!

Kommentar av anonym

Skrivet 2/8

Håller med

anonyms bild

Håller på att bli tokig av klådan och svedan. Outhärdligt. Aldrig mer AF-24

Fler nyheter

Uppdaterad: 2018-02-12

1 kommentar

Läsarfråga: Jag har i cirka 2 års tid haft problem med att musklerna krampar i kroppen främst i överkroppen. Känner en stark oro och ångest i samband med detta. Har provat några olika antidepressiva mediciner bland annat Citalopram, Cymbalta och nu Venlafaxin. Hjälper ej mot mina fysiska symptom. 
Uppdaterad: 2018-01-25

Inga kommentarer

På Karolinska Universitetssjukhuset har de köpt in en speciall maskin som både kan ge snabbare diagnos och säkrare behandling av prostatacancer.
Uppdaterad: 2018-01-19

Inga kommentarer

Ett allvarligt fel på den spruta för epilepsiläkemedlet Buccolam har upptäckts och nu varnar Läkemedelsverket för oaktsamhet vid användning.
Uppdaterad: 2017-10-26

Inga kommentarer

Allt för få känner till EUs patientrörlighetsdirektiv Det är bara att välja. Bästa vården i hela Europa. 
Uppdaterad: 2017-08-08

1 kommentar

Många föräldrar har dragits sig för att vaccinera sitt barn i det allmänna vaccineringsprogrammet som erbjuds av barnavårdscentralerna runt om i Sverige, av rädsla för biverkningar. Risken är vetenskapligt prövad.
Uppdaterad: 2017-06-09

Inga kommentarer

Du står med halsbränna på ett apotek utomlands och gestikulerar utan att göra dig förstådd. Nu finns hjälp i "Uppslagsvärk" – sjukdomsterminologi på sex språk.
Uppdaterad: 2017-04-23

Inga kommentarer

I januari drogs en laddning av läkemedlet Liothyronin in efter misstankar om felaktigheter i blandningen. Nu har analysen friat medicinen.
Uppdaterad: 2017-03-15

2 kommentarer

Den nya patientlagen skulle göra patienten mer delaktig i sin egen vård och behandling. Det blev tvärtom. – Vi kan tyvärr konstatera att patientlagen inte haft avsedd effekt, säger Fredrik Lennartsson, generaldirektör på Vårdanalys.
Uppdaterad: 2017-03-13

1 kommentar

Ett svårbehandlat område har fått en oväntad behandlingsmöjlighet. En låg dos med narkosmedlet Ketamin kan ge en snabb effekt för människor med svår depression.
Uppdaterad: 2017-01-13

2 kommentarer

Träning och rätt läkemedel är viktigt för människor med skador på hjärnan. I rätt mängd. – Överansträngning är inte bra, säger nobelpristagaren Arvid Carlsson till Dina Mediciner.
Uppdaterad: 2017-01-13

1 kommentar

Ulrika Sandén är forskare. För tolv år sedan opererades hon för sin hjärntumör och har sedan dess kämpat för att hjärnan ska fungera. Här skriver hon själv om sin behandling.
Uppdaterad: 2016-11-11

Inga kommentarer

Stress är farligt, men bara för den som är otränad. Nu kommer nya rön som visar hur vi kan skydda oss mot de negativa effekterna av stress Genom att träna.
Uppdaterad: 2016-06-29

4 kommentarer

Vissa mår dåligt av de vanligaste blodfettsänkande statinerna, eller blir helt enkelt inte hjälpta.  Då kan nya Repatha kan hjälpa. Men alla kommer inte få den.  
Uppdaterad: 2016-06-29

3 kommentarer

Hjälp vårdpersonal och alla som utvecklar läkemedel att göra behandlingarna bättre och säkrare.  Så här rapporterar du en biverkning.
Uppdaterad: 2016-06-28

1 kommentar

Hjärtkärlsjukdomar är den vanligaste orsaken till för tidig död i Sverige och de flesta andra industrialiserade länder. Det bästa sättet att undvika att drabbas är ofta en kombination av ändrade levnadsvanor och mediciner.

Annons