Uppdaterad: 2013-08-16

10 kommentarer

Nyttig bakterie mot fotsvamp

Bild

Foto: Fotoakuten

Fakta om AF24

Medel med probiotiska bakterier som motverkar fotsvamp.

Varning för: Svår fjällning på fötterna kan vara början på psoriasis, sök...

2.727275
Ditt betyg: Inget Medel: 2.7 (11 röster)

Kliande och illaluktande fötter är särskilt tråkigt att ha nu när sandalsäsongen stundar. AF24 är en ny produkt som motverkar fotsvamp med kroppsegna mjölksyrebakterier.

Produkter med nyttiga bakterier som bekämpar de onda ser vi mycket av just nu, inte minst för magen. Men det här är något annat. Nu ska de probiotiska bakterierna användas för att bekämpa kliande och illaluktande fötter.

AF24 är en serie med spray och puder som sänker PH-värdet på huden på foten och mellan tårna och tillför nyttiga kroppsegna mjölkssyrabakterier som slår ut de onyttiga.

Sprayen betraktas inte som ett läkemedel, utan som en medicinteknisk produkt och har inte utvärderas vetenskapligt. Vissa studier är ändå gjorda och i en av dem ingår 112 personer med fotsvamp som har testat produkten under knappt två veckor. Drygt 80 procent av dem har efteråt svarat att de blev av med sin fotsvamp och de symptom som de besvärats av.

Skillnaden mellan andra fotsvampskrämer, som Canesten eller Daktakort,
är att AF24 inte innehåller någon kemiskt framställd substans som
ska döda svampen. AF24 har ingen
inverkan på miljön och innehållet tas heller inte upp av kroppen.

Produkten finns att köpa receptfritt på apoteken.

Artikel skriven av redaktionen 2013-04-12
redaktionens bild

Kategorier:

Hud Naturligt probiotika

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 14/3

Därför inte medlet finns att

anonyms bild

Därför inte medlet finns att få tag på längre ?
Tråkigt, är det enda naturliga jag har hittat mot fotsvamp.
Men är det såna biverkningar så är det ju lika bra att det inte säljs längre

Kommentar av anonym

Skrivet 23/10

Har behandlat med den i 10 dagar

anonyms bild

Har inte fått någon allergi el liknande. Ska fortsätta 2 dagar till och se om den har fungerat.

Kommentar av Misse

Skrivet 15/7

Bra!

Misses bild

Använder A24 och har inte upplevt några problem. Att det kan svida på skadad hud står i bruksanvisningen. Första gången sved det en aning, därefter inga problem. Och det fungerar!

Kommentar av anonym

Skrivet 22/11

Varning!!!!

anonyms bild

Tillhör de som fått allergisk reaktion. Kliar och svider så infernaliskt, speciellt på tårna som även är rejält svullna. Kan inte ens sova så jävligt är det. Instämmer i alla andras tidigare kommentarer. I reklamen så harmlöst men i själva verket ett djävulsmedel som inte borde säljas. Kul för de som inte reagear så här negativt men borde inte denna produkt sluta säljas? För hur vanligt är det med allergi för detta skit preparat?

Kommentar av Infernalisk klåda

Skrivet 24/8

Blåsor, vattniga sår, blåsor och KLÅDA

Infernalisk klådas bild

Smärtan äe mer uthärdlig än klådan.. Hoppas nu på Alsolspritens uttorkning och mildrande av klådan. Min man fick inte denna reaktion så något av ingredienserna är jag allergisk mot.

Kommentar av anonym

Skrivet 2/8

Håller med

anonyms bild

Några timmar efter att jag använt AF-24 fick jag en intensiv klåda och sveda. Under natten stod jag inte ut, utan gick upp och satte fötterna i en balja med kallt vatten och isbitar. Fortfarande, efter 2 dygn har jag klåda och fötterna är rödprickiga och svullna. Aldrig mer! Jag har aldrig upplevt någon reaktion mot något tidigare, det här var outhärdligt.

Kommentar av Björn Norberg i Funäsdalen

Skrivet 25/6

Djävulsmedel

Björn Norberg i Funäsdalens bild

har ochså behandlat fötterna med AF 24 och fick lida hela midsommarhelgen med svullna, vattnande och prickiga tår. Kliade som FN var tredje timma som jag fick lindra med att stoppa fötterna i kallvatten. Fick hjälp av vården i Sundsvall med behandling som tog bort allergichocken. Har nu gjort en behandling med Lamisil och fötterna börjar gå tillbaka till det normala.

Kommentar av anonym

Skrivet 9/6

Håller med tidigare

anonyms bild

Håller med tidigare kommentar. Har använt AF 24 i ca: 1 veckas tid. Fötterna och speciellt tårna svullnar och svider. Vätska tränger fram och huden är röd och vit. Ovanpå foten har jag fått röda prickar. Avslutar nu behandlingen som jag gjort en gång per dag. Vågar inte fortsätta då det kliar och är jobbigt att gå på foten. Skulle inte vilja rekommendera produkten.

Kommentar av anonym

Skrivet 18/5

Ger blåsor

anonyms bild

Redan efter två dagars användning fick jag små blåsor på och runt tårna som kliar så att jag håller på att bli tokig!

Kommentar av anonym

Skrivet 2/8

Håller med

anonyms bild

Håller på att bli tokig av klådan och svedan. Outhärdligt. Aldrig mer AF-24

Fler nyheter

Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Hjärtstartare räddar allt fler liv. Störst effekt är det när vanliga människor kan rycka in och rädda med en mobil defibrillator. Ändå väljer Socialstyrelsen att inte ändra riktlinjer vid hjärtstopp.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Aptitbrist är en känd biverkning hos methylfenidat i början av behandlingen. Men för barn verkar det som om den håller i sig.  
Uppdaterad: 2019-06-16

1 kommentar

Tillgänglig vård, professionella patienter  och större inflytande över den egna vården. I maj går Sveriges första möte för patientfrågor. - Vi patienter behöver jobba tillsammans för att få igenom en förändring, säger Penilla Gunther, tidigare riksdagsledamot och nu programansvarig för Fokus Patient.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Den vanligaste behandlingen för människor med brist på sköldkörtel-hormonet är Levaxin.  Nu visar Sköldkörtelförbundets utredning som gjorts tillsammans med Sifo, att majoriteten blir inte bra trots behandling. 
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Ett handledsbrott tar många månader av träning att komma tillbaka ifrån. "Håll koll på underlaget istället för mobilen", tipsar Patrik Söderberg, Regions Stockholms chefläkare.  
Uppdaterad: 2019-05-27

Inga kommentarer

Han var skådespelare, jobbade ett par år på en investmentbank i London och fick sedan cancer i blodet. Nu ska Fabian Bolin och hans företag Waroncancer samla data för att hjälpa patienter att må bättre. – Jag har haft en extrem icke-självälskan. Nu först känner jag att jag gör något åt det. 
Uppdaterad: 2019-04-01

Inga kommentarer

Många väljer att göra ingrepp för att förbättra sitt yttre. Här följer fyra saker du bör kolla innan du väljer behandling.
Uppdaterad: 2019-03-04

2 kommentarer

Bantningspreparatet Natural Max Slimming kan orsaka allvarliga hjärtproblem och stroke. Nu varnar Läkemedelsverket för produkten.
Uppdaterad: 2019-01-10

Inga kommentarer

Långt fler fästingar än myndigheterna har trott sprider bakterien babesia. En sjukdom som kan smitta utan symptom.
Uppdaterad: 2018-11-26

4 kommentarer

Han har svårt att gå, kontrollera musklerna i armar och ben och att tala. Ändå får han inte den operation som skulle kunna ge honom han liv tillbaka. - Allt jag gör är att jaga läkare och försöka få hjälp, säger Thomas.
Uppdaterad: 2018-11-26

Inga kommentarer

I flera år har Thomas kämpat för att få myndigheterna att godkänna hans diagnos Tourette och att få den absolut senaste och mest avancerade behandlingen som finns, eller den finns inte ens. Den används bara i forskningen - elbehandling i den delen av hjärnan som orsakar spasmer och allvarliga stammningar.  
Uppdaterad: 2018-11-18

1 kommentar

Dinamediciner.se håller på att byggas om och få ny kostym och nya funktioner. Innehållet fortsätter att vara det samma, det vill säga nyheter om dina mediciner, och dina, och andras, erfarenheter av medicinska behandlingar.
Uppdaterad: 2018-06-20

Inga kommentarer

En studie vid Sahlgrenska Akademin visar att 83 procent av människor med svår fetma försöker gå ner i vikt.  Och försöken pågår under lång tid och de erbjuds nästan ingen behandling, förutom kriurgi.  
Uppdaterad: 2018-06-06

Inga kommentarer

Snabbare nedfrysning, bättre behandlingsmetoder och modernare labb har ökat chanserna att få barn genom IVF-behandling.

Annons