Rosazol250
Nu har ansiktskrämen Rosazol lanserats. Det är det första receptfria läkemedlet i Sverige mot hudsjukdomen rosacea. Enligt studier blir åtta av tio hjälpta av behandlingen.

Rosazol är en receptfri kräm som används mot hudsjukdomen rosacea. Krämen innehåller antibiotikumet metronidazol som verkar mot några få bakterier.

Exakt hur Rosazol verkar mot rosacea är inte klarlagt, om det till exempel är bakterier i huden som är problemet.

Tillverkare: Actavis

Av Mikaela Åkerman
5 oktober, 2011

5 kommentarer

 • Av anonym 29 oktober, 2011

  Mot rosacea
  Min rosacea har minskat med c:a 80 % sen jag började
  dricka och äta nyttiga bakterier som finns i en del
  fil- och joghurtsorter och vissa drycker.

 • Av Maria. 15 augusti, 2012

  Sluta äta glutamat och minimera mängden kolhydrater i din kost.
  När jag slutade med snabbmat och även kolhydrater i den vanliga kosten blev jag näst intill helt fri från rosacea! Även glutamat är ett ämne som det vittnas om är en bov i dramat. Glutamat som är ett tillsatt smakämne kemisk väg ska ej förväxlas med gluten. Glutamat har även andra dokemneterade skadliga effekter på vår kropp och det centrala nervsystemet och människor vittnar om hur deras barn från överaktivitet i samband med uteslutande av glutamat i barnens kost förvandlas till otroligt lugna barn som har återfått sin koncentrationsförmåga m.m. Dock verkar det nu även finnas ett samband till uppkomsten av rosacea… Ett ämne som förbjuds i andra länders skolmat såsom Holland och USA, men här i Sverige finns ämnet i princip all mat. Liksom att vår frukt är besprutad med arsinik… Frågan är vart vi är på väg när medborgarna inte får informationen, utan får istället bokstavsfiagnoser på sina barn…

 • Av Pernilla 23 oktober, 2012

  Allergi
  Min läkare konstaterade att jag hade Rosacea. Jag själv fick Rosex vilket lindrade när inget annat hjälpte. Men Det var inte förrän jag slutade äta mat jag var allergisk mot som besvären försvann. Har nötallergier som inte syns på stickor och provtagningar, äggvita, päron. Äter jag mycket kolhydrater och socker blir besvären ännu jobbigare i form av finnar också. Testa om det inte är allergi… genom att utesluta ur födan. Det tog ungefär en månad innan jag märkte om besvären försvann eftersom en nöt kunde ge reaktion i hela ansiktet, hårbotten och nacken under flera veckor efteråt.

 • Rosacea-nätverk och Rosacea-forum
  Hej!

  Jag försöker att bilda ett Rosacea-nätverk och ett forum för svenskar med rosacea. Jag gör detta på min fritid och båda webbplatserna är under uppbyggnad, men ni är välkomna att besöka dessa webbplatser och fortsätta er diskussion där om ni vill. Syftet med de webbplatser jag har bildat är att jag vill samla all information om rosacea på ett ställe och göra det möjligt för personer med rosacea i Sverige att diskutera sin sjukdom.

  Med vänlig hälsning

  Malin

  Rosacea-nätverket: http://rosaceanaetverket.wordpress.com/

  Rosacea-forum: http://rosacea-forum.freeforums.net

 • Av Anonym1 31 maj, 2013

  Testa alcogel!!
  Hej,

  Jag har lagt ned tusen och åter tusentals kr på olika krämer från finare märken, samt receptbilagd kräm mot rosacea, men inget har hjälpt mer än tillfälligt några timmar/någon dag! Dock av en tillfällighet när jag lade handdecinfektion på en svullnad i ansiktet, märkte jag hur rosacean nästintill försvann!! Jag använder nästan dagligen Apotekets handescinfektion (Alvin gel) som också har mjukgörande effekt samt använder ibland de dyra krämarna som underlag innan de få tillfällen jag använder smink. Och jag märker knappt av rosacean längre!! Jag var först fundersam huruvida det kan torka ut eller försöra porernas elasticitet, men har bara båt positiva resultat under denna tid jag använt nu, Men man ska vara försiktig så man inte har det för nära ögonen. När jag lägger det på kinderna kan det ibland ånga av alkoholhalten i, vilket leder till att jag blundar vid appliceringen samt en kort stund efteråt. Testa själv på en mindre yta, och med stor sannolikhet har du upptäckt förändring redan samma dag eller redan dagen efter. Ett tips från en mångårig sökare efter de rätta krämarna 🙂

Comments are closed.