ann-sofie_bornebu_sluta_rokare250

Ann-Sofie Bornebo slutade röka efter nästan 30 år. Till sin hjälp hade hon ett läkemedel som tar bort njutningen av nikotin.

- För mig var det lösningen, jag var beroende helt enkelt, säger hon till Dinamediciner.

Receptbelagt läkemedel för rökavvänjning. Champix ska vara ett hjälpmedel som minskar besvären av abstinens och göra det mindre lockade att röka.

 

Gör så här: Innan du börjar behandlingen med Champix rekommenderas att du bestämmer en dag när du ska sluta röka. Till exempel under den andra behandlingsveckan, mellan dag 8 och dag 14, när du inte längre ska tända en cigarett. Skriv ner detta datum på förpackningen.
I studier har bäst resultat visats bland de som tagit rätt dos och fullföljt hela behandlingstiden.

Utvecklarna av läkemedlet har insett betydelsen av pepp och motivation. Här hittar du deras hjälpsamma sajt: Liferewards

Av Hanna Brodda
2 januari, 2013

4 kommentarer

 • Av Ickerökande bokmal 24 januari, 2013

  Champix (=Chantix i USA) – läs på!
  Genom åren har jag läst åtskilliga artiklar om Champix – eller som den heter i USA – Chantix.

  För flera år sedan varnades om besvärliga biverkningar t.ex. hallucationer. Aldrig hade det kommit in så många biverkningsrapporter hos FDA (=amerikanska läkemedelsverket) – på så kort tid – som om Chantix.

  Googla t.ex. Chantix alternativt Champix + Curt Furberg. Jag är säker på att Du kommer att finna många intressanta artiklar/studier.

  Curt Furberg, svensk forskare with Wake Forrest University i USA, har även varit rådgivare till FDA. Han verkar alltid ha patienternas bästa som sin ledstjärna.

 • Av anonym 14 oktober, 2013

  Nytt sätt att behandla nikotinberoende (grundforskning)
  Hormonet GLP-1 tycks kunna blockera nikotinets förmåga att orsaka en belöning, enligt ett forskarlag vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet. En tidigare studie har visat att hormonet även tycks spela en viktig roll för att alkohol, amfetamin och kokain ska upplevas som belönande.

  Artikel (13.10.10): Nytt sätt att behandla rökning i sikte.
  http://www.sahlgrenska.gu.se/aktuellt/nyheter/Nyheter+Detalj//nytt-satt-att-behandla-rokning-i-sikte.cid1186423

 • Av Hasse Bloom 28 december, 2014

  Zyban fungerade för min hustru
  Min hustru försökte under lång tid sluta röka, utan lyckat resultat. Av en slump så såg hon en annan för Zuban, en sluta-röka-medcicin som säljs hos http://www.apo101.net – och efter bara ett par veckor var hon helst rökfri!

  Rekommenderas varmt.

  Lycka till!

 • Av Linda Hoffman 29 december, 2014

  Mitt bästa tips är Zyban
  Jag lyckades sluta med hjälp av läkemedlet Zyban. Finns att köpas på antingen apoteket eller diverse olika online apotek såsom APO101. Här finns en direktlänk till sidan där jag beställde ifrån.

  http://www.apo101.net/sluta_roka

  Kram och lycka till!

Comments are closed.