Uppdaterad: 2009-12-19

26 kommentarer

Super Slim kan ge cancer och psykiska besvär

Fakta om Reductil

Reductil säljs inte längre i Sverige, men det användes tidigare på kraftigt överviktiga personer som gjort upprepade försök att gå ner.

Varning för: Anses allt för farligt och kan ge upphov till hjärtinfarkt. Om...

3.333335
Ditt betyg: Inget Medel: 3.3 (9 röster)

Två livsfarliga ämnen ingår i det förbjudna bantningspreparatet Super Slim som säljs helt öppet på nätet. Dels ett laxermedel som kan ge cancer och ett ämne som påverkar både hjärta och hjärna. Nu varnar Läkemedelsverket.

De två verksamma substanserna är sibutramin och fenolftalein. Det första preparatet ingår också i det receptbelagda bantningspreparatet Reductil, men i Super Slim är dosen två och en halv gånger högre.

Sibutramin ska minska hungern, men det ökar också hjärtfrekvensen och kan sätta igång en depression, även hos kvinnor som aldrig tidigare visat depressiva tecken. Biverkningarna kan vara rastlöshet, muntorrhet och hjärtbesvär.

Har man svagt hjärta eller andra ärftliga sjukdomar kan Super Slim öka blodtrycket permanent. Anses också farligt under graviditeten.

Fenolftalein användes tidigare i laxermedel, men förbjöds eftersom det visat sig cancerframkallande.

Läkemedelsverket vill varna för köp och användning av produkten Super Slim, enligt ett pressmeddelande. Eftersom Super Slim inte är godkänt för försäljning som läkemedel har Läkemedelsverket polisanmält de företag som står bakom försäljningen av Super Slim för eventuellt brott mot läkemedelslagen. De samarbetar nu med polisen för att stoppa försäljningen.

Artikel skriven av Dina mediciner 2009-12-04
Hanna Broddas bild

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 25/8

hej

anonyms bild

Jag har nu på 3v tappat 6.2kg med superslim tabletter. Ha e verkligen super nöjd ned dessa tabletter.

Kommentar av Robert

Skrivet 11/9

Vad tror ni?

Robert s bild

Hur kan nån överhuvudtaget överväga att använda sådana preparat? Det är ju helt sjukt, men allt verkar ju få säljas nu för att blåsa folk! Lev med en lättare övervikt istället för tvärtom! Det finns inget mer avtändande än jätte smala tjejer. Är min åsikt iallafall

Kommentar av Jani

Skrivet 17/12

Hahaha

Janis bild

Detta är gammal information som ni kan se. Från 2009. Efter 2010 byttes substansen ut och nu är dem lagliga och innehåller istället 20mg Synefrin. Sibutraminet finns ej längra i Superslim. Detta bullshit borde försvinna.

Kommentar av anonym

Skrivet 30/4

hmm

anonyms bild

Idag kan man få cancer av allt.. när jag gick på dessa under tre månader rasa jag i vikt därefter höll jag vikten i två år.. Jag mådde hur bra som helst blev lite torr i munnen och drack desto mer. Men vatten har ingen dött av :)
Tycker det är värre med dem som solar solarium eller äter allt halvfabrikat , det är något som är cancerframkallande och som folk gör dagligen äter dagligen.

Kommentar av Desperat

Skrivet 6/2

Min första dag idag

Desperats bild

Tog min första dag idag och har fått huggningar i bröstet och kramper i magen. Får väl se om jag känner dettsamma imorgon :(

Kommentar av zena

Skrivet 26/9

Jag har prövat dessa piller

zenas bild

Jag har prövat dessa piller och mådde mycket bra...kilona rasade snabbt....men efter jag slutade använda dem gick jag upp jätte mycket och nu vill jag få tag på dessa piller igen men vet inte hur. Är det någon som vet var jag kan köpa de??

Kommentar av Mija

Skrivet 24/10

Jag har ifall du e

Mijas bild

Jag har ifall du e intresserad?

Kommentar av anonym

Skrivet 3/6

hej jag vill ha superslim om

anonyms bild

hej jag vill ha superslim om du har

Kommentar av Diana

Skrivet 24/1

Hej Mija

Dianas bild

Jag är intresserad av att få tag i dessa tabletter om du har

Kommentar av Tara

Skrivet 2/12

har du kvar de?

Taras bild

vill gärna köpa superslime tableter om nån har

Fler nyheter

Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Hjärtstartare räddar allt fler liv. Störst effekt är det när vanliga människor kan rycka in och rädda med en mobil defibrillator. Ändå väljer Socialstyrelsen att inte ändra riktlinjer vid hjärtstopp.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Aptitbrist är en känd biverkning hos methylfenidat i början av behandlingen. Men för barn verkar det som om den håller i sig.  
Uppdaterad: 2019-06-16

1 kommentar

Tillgänglig vård, professionella patienter  och större inflytande över den egna vården. I maj går Sveriges första möte för patientfrågor. - Vi patienter behöver jobba tillsammans för att få igenom en förändring, säger Penilla Gunther, tidigare riksdagsledamot och nu programansvarig för Fokus Patient.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Den vanligaste behandlingen för människor med brist på sköldkörtel-hormonet är Levaxin.  Nu visar Sköldkörtelförbundets utredning som gjorts tillsammans med Sifo, att majoriteten blir inte bra trots behandling. 
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Ett handledsbrott tar många månader av träning att komma tillbaka ifrån. "Håll koll på underlaget istället för mobilen", tipsar Patrik Söderberg, Regions Stockholms chefläkare.  
Uppdaterad: 2019-05-27

Inga kommentarer

Han var skådespelare, jobbade ett par år på en investmentbank i London och fick sedan cancer i blodet. Nu ska Fabian Bolin och hans företag Waroncancer samla data för att hjälpa patienter att må bättre. – Jag har haft en extrem icke-självälskan. Nu först känner jag att jag gör något åt det. 
Uppdaterad: 2019-04-01

Inga kommentarer

Många väljer att göra ingrepp för att förbättra sitt yttre. Här följer fyra saker du bör kolla innan du väljer behandling.
Uppdaterad: 2019-03-04

2 kommentarer

Bantningspreparatet Natural Max Slimming kan orsaka allvarliga hjärtproblem och stroke. Nu varnar Läkemedelsverket för produkten.
Uppdaterad: 2019-01-10

Inga kommentarer

Långt fler fästingar än myndigheterna har trott sprider bakterien babesia. En sjukdom som kan smitta utan symptom.
Uppdaterad: 2018-11-26

4 kommentarer

Han har svårt att gå, kontrollera musklerna i armar och ben och att tala. Ändå får han inte den operation som skulle kunna ge honom han liv tillbaka. - Allt jag gör är att jaga läkare och försöka få hjälp, säger Thomas.
Uppdaterad: 2018-11-26

Inga kommentarer

I flera år har Thomas kämpat för att få myndigheterna att godkänna hans diagnos Tourette och att få den absolut senaste och mest avancerade behandlingen som finns, eller den finns inte ens. Den används bara i forskningen - elbehandling i den delen av hjärnan som orsakar spasmer och allvarliga stammningar.  
Uppdaterad: 2018-11-18

1 kommentar

Dinamediciner.se håller på att byggas om och få ny kostym och nya funktioner. Innehållet fortsätter att vara det samma, det vill säga nyheter om dina mediciner, och dina, och andras, erfarenheter av medicinska behandlingar.
Uppdaterad: 2018-06-20

Inga kommentarer

En studie vid Sahlgrenska Akademin visar att 83 procent av människor med svår fetma försöker gå ner i vikt.  Och försöken pågår under lång tid och de erbjuds nästan ingen behandling, förutom kriurgi.  
Uppdaterad: 2018-06-06

Inga kommentarer

Snabbare nedfrysning, bättre behandlingsmetoder och modernare labb har ökat chanserna att få barn genom IVF-behandling.

Annons