Uppdaterad: 2009-12-19

26 kommentarer

Super Slim kan ge cancer och psykiska besvär

Fakta om Reductil

Reductil säljs inte längre i Sverige, men det användes tidigare på kraftigt överviktiga personer som gjort upprepade försök att gå ner.

Varning för: Anses allt för farligt och kan ge upphov till hjärtinfarkt. Om...

3.333335
Ditt betyg: Inget Medel: 3.3 (9 röster)

Två livsfarliga ämnen ingår i det förbjudna bantningspreparatet Super Slim som säljs helt öppet på nätet. Dels ett laxermedel som kan ge cancer och ett ämne som påverkar både hjärta och hjärna. Nu varnar Läkemedelsverket.

De två verksamma substanserna är sibutramin och fenolftalein. Det första preparatet ingår också i det receptbelagda bantningspreparatet Reductil, men i Super Slim är dosen två och en halv gånger högre.

Sibutramin ska minska hungern, men det ökar också hjärtfrekvensen och kan sätta igång en depression, även hos kvinnor som aldrig tidigare visat depressiva tecken. Biverkningarna kan vara rastlöshet, muntorrhet och hjärtbesvär.

Har man svagt hjärta eller andra ärftliga sjukdomar kan Super Slim öka blodtrycket permanent. Anses också farligt under graviditeten.

Fenolftalein användes tidigare i laxermedel, men förbjöds eftersom det visat sig cancerframkallande.

Läkemedelsverket vill varna för köp och användning av produkten Super Slim, enligt ett pressmeddelande. Eftersom Super Slim inte är godkänt för försäljning som läkemedel har Läkemedelsverket polisanmält de företag som står bakom försäljningen av Super Slim för eventuellt brott mot läkemedelslagen. De samarbetar nu med polisen för att stoppa försäljningen.

Artikel skriven av Dina mediciner 2009-12-04
Hanna Broddas bild

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 25/8

hej

anonyms bild

Jag har nu på 3v tappat 6.2kg med superslim tabletter. Ha e verkligen super nöjd ned dessa tabletter.

Kommentar av Robert

Skrivet 11/9

Vad tror ni?

Robert s bild

Hur kan nån överhuvudtaget överväga att använda sådana preparat? Det är ju helt sjukt, men allt verkar ju få säljas nu för att blåsa folk! Lev med en lättare övervikt istället för tvärtom! Det finns inget mer avtändande än jätte smala tjejer. Är min åsikt iallafall

Kommentar av Jani

Skrivet 17/12

Hahaha

Janis bild

Detta är gammal information som ni kan se. Från 2009. Efter 2010 byttes substansen ut och nu är dem lagliga och innehåller istället 20mg Synefrin. Sibutraminet finns ej längra i Superslim. Detta bullshit borde försvinna.

Kommentar av anonym

Skrivet 30/4

hmm

anonyms bild

Idag kan man få cancer av allt.. när jag gick på dessa under tre månader rasa jag i vikt därefter höll jag vikten i två år.. Jag mådde hur bra som helst blev lite torr i munnen och drack desto mer. Men vatten har ingen dött av :)
Tycker det är värre med dem som solar solarium eller äter allt halvfabrikat , det är något som är cancerframkallande och som folk gör dagligen äter dagligen.

Kommentar av Desperat

Skrivet 6/2

Min första dag idag

Desperats bild

Tog min första dag idag och har fått huggningar i bröstet och kramper i magen. Får väl se om jag känner dettsamma imorgon :(

Kommentar av zena

Skrivet 26/9

Jag har prövat dessa piller

zenas bild

Jag har prövat dessa piller och mådde mycket bra...kilona rasade snabbt....men efter jag slutade använda dem gick jag upp jätte mycket och nu vill jag få tag på dessa piller igen men vet inte hur. Är det någon som vet var jag kan köpa de??

Kommentar av Mija

Skrivet 24/10

Jag har ifall du e

Mijas bild

Jag har ifall du e intresserad?

Kommentar av anonym

Skrivet 3/6

hej jag vill ha superslim om

anonyms bild

hej jag vill ha superslim om du har

Kommentar av Diana

Skrivet 24/1

Hej Mija

Dianas bild

Jag är intresserad av att få tag i dessa tabletter om du har

Kommentar av Tara

Skrivet 2/12

har du kvar de?

Taras bild

vill gärna köpa superslime tableter om nån har

Fler nyheter

Uppdaterad: 2018-02-12

1 kommentar

Läsarfråga: Jag har i cirka 2 års tid haft problem med att musklerna krampar i kroppen främst i överkroppen. Känner en stark oro och ångest i samband med detta. Har provat några olika antidepressiva mediciner bland annat Citalopram, Cymbalta och nu Venlafaxin. Hjälper ej mot mina fysiska symptom. 
Uppdaterad: 2018-01-25

Inga kommentarer

På Karolinska Universitetssjukhuset har de köpt in en speciall maskin som både kan ge snabbare diagnos och säkrare behandling av prostatacancer.
Uppdaterad: 2018-01-19

Inga kommentarer

Ett allvarligt fel på den spruta för epilepsiläkemedlet Buccolam har upptäckts och nu varnar Läkemedelsverket för oaktsamhet vid användning.
Uppdaterad: 2017-10-26

Inga kommentarer

Allt för få känner till EUs patientrörlighetsdirektiv Det är bara att välja. Bästa vården i hela Europa. 
Uppdaterad: 2017-08-08

1 kommentar

Många föräldrar har dragits sig för att vaccinera sitt barn i det allmänna vaccineringsprogrammet som erbjuds av barnavårdscentralerna runt om i Sverige, av rädsla för biverkningar. Risken är vetenskapligt prövad.
Uppdaterad: 2017-06-09

Inga kommentarer

Du står med halsbränna på ett apotek utomlands och gestikulerar utan att göra dig förstådd. Nu finns hjälp i "Uppslagsvärk" – sjukdomsterminologi på sex språk.
Uppdaterad: 2017-04-23

Inga kommentarer

I januari drogs en laddning av läkemedlet Liothyronin in efter misstankar om felaktigheter i blandningen. Nu har analysen friat medicinen.
Uppdaterad: 2017-03-15

2 kommentarer

Den nya patientlagen skulle göra patienten mer delaktig i sin egen vård och behandling. Det blev tvärtom. – Vi kan tyvärr konstatera att patientlagen inte haft avsedd effekt, säger Fredrik Lennartsson, generaldirektör på Vårdanalys.
Uppdaterad: 2017-03-13

1 kommentar

Ett svårbehandlat område har fått en oväntad behandlingsmöjlighet. En låg dos med narkosmedlet Ketamin kan ge en snabb effekt för människor med svår depression.
Uppdaterad: 2017-01-13

2 kommentarer

Träning och rätt läkemedel är viktigt för människor med skador på hjärnan. I rätt mängd. – Överansträngning är inte bra, säger nobelpristagaren Arvid Carlsson till Dina Mediciner.
Uppdaterad: 2017-01-13

1 kommentar

Ulrika Sandén är forskare. För tolv år sedan opererades hon för sin hjärntumör och har sedan dess kämpat för att hjärnan ska fungera. Här skriver hon själv om sin behandling.
Uppdaterad: 2016-11-11

Inga kommentarer

Stress är farligt, men bara för den som är otränad. Nu kommer nya rön som visar hur vi kan skydda oss mot de negativa effekterna av stress Genom att träna.
Uppdaterad: 2016-06-29

4 kommentarer

Vissa mår dåligt av de vanligaste blodfettsänkande statinerna, eller blir helt enkelt inte hjälpta.  Då kan nya Repatha kan hjälpa. Men alla kommer inte få den.  
Uppdaterad: 2016-06-29

3 kommentarer

Hjälp vårdpersonal och alla som utvecklar läkemedel att göra behandlingarna bättre och säkrare.  Så här rapporterar du en biverkning.
Uppdaterad: 2016-06-28

1 kommentar

Hjärtkärlsjukdomar är den vanligaste orsaken till för tidig död i Sverige och de flesta andra industrialiserade länder. Det bästa sättet att undvika att drabbas är ofta en kombination av ändrade levnadsvanor och mediciner.

Annons