Uppdaterad: 2010-08-12

55 kommentarer

Vad vet du inte om din sköldkörtel?

Fakta om Levaxin

Levaxin ska tas när kroppen av någon orsak slutat producera sköldkörtelhormon. Sköldkörteln är viktig för många funktioner i kroppen, bland annat ämnesomsättningen.

Varning för: ...

3.314815
Ditt betyg: Inget Medel: 3.3 (108 röster)

Många diskuterar och frågar kring sköldkörtel och redaktionen planerar en sköldkörtel-special. Experter ska jagas, forskning ska utredas och allt ska upp på bordet. Det är vårt jobb. Har du några frågor som du vill ha utredda tar vi gärna med dem. Skriv frågor och synpunkter i kommentarsfältet nedan, så får du snart svar.

Sköldkörteln är viktig för kroppen och sjukdomar där kan leda till väldigt många olika symptom. Både över- och underaktivitet är ett stort problem för den drabbade och många är osäkra på hur tillstånden ska behandlas.

Vet du allt du behöver veta om din sköldkörtel? Annars, ställ frågor nedan så söker vi svaren.

Artikel skriven av Hanna Brodda 2010-05-20
Hanna Broddas bild

Kategorier:

Hormoner Hypotyreos

Kommentera artikeln

Kommentar av Fjärilen

Skrivet 22/1

Varför får jag inte pröva Liothyronin?

Fjärilens bild
Har hypotyreos och hashimoto. Jag har i 8 år behandlats med Levaxin. Fortfarande hsr jag många symtom kvar. Många med mig vill pröva en kombinationsbehandling med ett tillägg av Liothyronin,men blir nekade på våra vårdcentraler.Borde det inte vara lika i alla landsting?Hur ska vi agera,som blir nekade att pröva Liothyronin. Personligen tror jag att jag inte kan omvandla t4 till fritt t3.

Kommentar av anonym

Skrivet 13/4

Sköldkörtel problem

anonyms bild
Hej år levaxin under ca 2 år. Jag var trött deprimerad gick upp i vikt och mådda hur dåligt som helst Träffade en kvinna som jobbar med just sköldkörtelproblem. Gick på besök äter idag något som heter NT och mår bättre än bäst. Gått ner i vikt känner mig glad och hittat någon form av livslust och orkar hur mycket som helst mår super. Hon heter Gunilla Saupe och håller till i Sthlm Mailadress är Gunilla@lotusstar.se Hon gör underverk.

Kommentar av anonym

Skrivet 19/6

Gravid

anonyms bild

min dotter 26år är gravid v12 och svimmade och fick kramper , det dom hittade va att hennes tsh värden svajade ???? vad kan man göra för att dom ska bli stabila och detta inte händer igen , hon är väldigt salt sugen hela tiden Med vänlig hälsning orolig mamma

Kommentar av anonym

Skrivet 22/1

Saltsugen!

anonyms bild
Saltsug har ofta med lågt blodtryck att göra. Kan vara orsak till hypothyreos. Ät salt som hon känner för är mitt råd!

Kommentar av anonym

Skrivet 7/6

Lågt Tsh

anonyms bild

Fick provsvar att mitt Tsh värdevar väldigt lågt. Jag har jättehög hjärtfrekvens, svettningar och känner mig helt orkeslös. Vad ska jag göra. Har inte hört nåt från läkaren och det är ca 1 1/2 vecka sen

Kommentar av anonym

Skrivet 5/6

Jag fick struma som barn och

anonyms bild

Jag fick struma som barn och fick Levaxin. Struman växte bort och jag har inga problem som vuxen. Däremot undrar jag om detta kan ha gjort att jag är överviktig. Finns det risk att struman kommit tillbaka?

Kommentar av CH

Skrivet 25/4

Varierande tsh-värde

CHs bild

Hej!
Jag undrar varför ett tsh-värde kan variera från dag till dag. Tog tsh prov som visade 3,3 och fyra dagar senare visade det 1,4. Varför denna diff? Diffen är viktig för mig då jag försöker bli gravid.
Mvh
CH

Kommentar av anonym

Skrivet 29/3

Inget Sexliv som bieffekt

anonyms bild

Min partner lider av struma, och med manga bieffekter av detta.
Senaste 1.5 aret av vart forhallande har hon inte haft nagon sexlust alls, och hon tror nu att detta kan vara anledningen. Tillaggas bor att tidigare under denna langa tid har hon trott olika saker kan ha varit bakomliggande.
Henne blodvarden var inte bra vid forra Blodprovet.
Vad kan jag som partner gora for att hjalpa henne och vi kan aterfa ett normalt sexliv?
Vi har inga barn eller andra paverkande faktorer heller...
Tackar for hjalpen,

Kommentar av 25årig tjej

Skrivet 21/2

Immunologisk reaktion

25årig tjejs bild

Jag fick 2011 besked om att det skett en immunologisk reaktion mot min sköldkörtel. Jag har sedan 12års ålder haft Giftstruma som jag varit symptomfri från 2ggr i 1år i taget.
Nu äter jag endast Levaxin men känner mig inte helt hundra. Primärvården tog prov för mina sköldkörtelvärden men endast TSH. Vilka fler bör man få testat?

Kommentar av anonym01

Skrivet 17/12

Sköldkörtel-reportage

anonym01s bild

"Experter ska jagas, forskning ska utredas och allt ska upp på bordet. Det är vårt jobb." Spännande! Det vore väldigt intressant med en ny intervju med Stefan Sjöberg och uppföljade studie/r ang T3-brist i likvor. T ex.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Hjärtstartare räddar allt fler liv. Störst effekt är det när vanliga människor kan rycka in och rädda med en mobil defibrillator. Ändå väljer Socialstyrelsen att inte ändra riktlinjer vid hjärtstopp.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Aptitbrist är en känd biverkning hos methylfenidat i början av behandlingen. Men för barn verkar det som om den håller i sig.  
Uppdaterad: 2019-06-16

1 kommentar

Tillgänglig vård, professionella patienter  och större inflytande över den egna vården. I maj går Sveriges första möte för patientfrågor. - Vi patienter behöver jobba tillsammans för att få igenom en förändring, säger Penilla Gunther, tidigare riksdagsledamot och nu programansvarig för Fokus Patient.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Den vanligaste behandlingen för människor med brist på sköldkörtel-hormonet är Levaxin.  Nu visar Sköldkörtelförbundets utredning som gjorts tillsammans med Sifo, att majoriteten blir inte bra trots behandling. 
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Ett handledsbrott tar många månader av träning att komma tillbaka ifrån. "Håll koll på underlaget istället för mobilen", tipsar Patrik Söderberg, Regions Stockholms chefläkare.  
Uppdaterad: 2019-05-27

Inga kommentarer

Han var skådespelare, jobbade ett par år på en investmentbank i London och fick sedan cancer i blodet. Nu ska Fabian Bolin och hans företag Waroncancer samla data för att hjälpa patienter att må bättre. – Jag har haft en extrem icke-självälskan. Nu först känner jag att jag gör något åt det. 
Uppdaterad: 2019-04-01

Inga kommentarer

Många väljer att göra ingrepp för att förbättra sitt yttre. Här följer fyra saker du bör kolla innan du väljer behandling.
Uppdaterad: 2019-03-04

2 kommentarer

Bantningspreparatet Natural Max Slimming kan orsaka allvarliga hjärtproblem och stroke. Nu varnar Läkemedelsverket för produkten.
Uppdaterad: 2019-01-10

Inga kommentarer

Långt fler fästingar än myndigheterna har trott sprider bakterien babesia. En sjukdom som kan smitta utan symptom.
Uppdaterad: 2018-11-26

4 kommentarer

Han har svårt att gå, kontrollera musklerna i armar och ben och att tala. Ändå får han inte den operation som skulle kunna ge honom han liv tillbaka. - Allt jag gör är att jaga läkare och försöka få hjälp, säger Thomas.
Uppdaterad: 2018-11-26

Inga kommentarer

I flera år har Thomas kämpat för att få myndigheterna att godkänna hans diagnos Tourette och att få den absolut senaste och mest avancerade behandlingen som finns, eller den finns inte ens. Den används bara i forskningen - elbehandling i den delen av hjärnan som orsakar spasmer och allvarliga stammningar.  
Uppdaterad: 2018-11-18

1 kommentar

Dinamediciner.se håller på att byggas om och få ny kostym och nya funktioner. Innehållet fortsätter att vara det samma, det vill säga nyheter om dina mediciner, och dina, och andras, erfarenheter av medicinska behandlingar.
Uppdaterad: 2018-06-20

Inga kommentarer

En studie vid Sahlgrenska Akademin visar att 83 procent av människor med svår fetma försöker gå ner i vikt.  Och försöken pågår under lång tid och de erbjuds nästan ingen behandling, förutom kriurgi.  
Uppdaterad: 2018-06-06

Inga kommentarer

Snabbare nedfrysning, bättre behandlingsmetoder och modernare labb har ökat chanserna att få barn genom IVF-behandling.

Annons